Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dokument tożsamy z jakością człowieka wyda mi diabeł on wie najlepiej ile i za co czerwieni się twarz jak zniknie mój ruch bykiem będę leżał i rozdarta płachta nocy pokryje ciało rozdarte (jak zwykle) przykrym acz bohaterskim będę gdy nikczemnie wyłożę szkielet z siebie - kareta dwójek (słabo) i wejdę czystym wiatrem w ucho filozoficznego mądrali - będę kolejną myślą słodko - kwaśną paszcz port dla marzeń wydaje Bóg się wydaje fałszuje się wszystko?
magda Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 qrczę, Adaś... Nie wiem czy nie powinieneś zajrzeć do wierszy C. Geronia, widzę niezwykłe, podskórne podobieństwa, może ci się spodoba.
Iris_IK Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiesz,trudny wiersz napisałeś.I związek wyrazowy "paszcz port"! to brzmi jak paszport,ale może być też portem dla paszczy? Podoba mi się,dodaję do ulubionych! Pozdrawiam Irena.
agnieszka puczynska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ten bóg by powiedział, że sam jest zagubiony, jak p.l. że czasem drga pomiędzy czasem, przestrzenią rzeczywistą a tą, która właśnie w nim umiera... nie fałszuje, tylko zgubił bieg prawdy, bo zbyt bolesna jest... a diabeł i tak powie ostatnie słowo kolejnej słodko-kwaśnej myśli... jestem jaki jestem... Adam, tyle refleksji, wiersz mnie powlókł, gdzie? Nie powiem:) pozdrawiam, agnieszka
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Adamie! postawić wszystko na jedną kartę to życie, diabła warte i nie dać się zwieść ... fałszywkom jak mnie się to twoje mądreństwo podoba wymieniłabym tylko 9 wers - stylistyczna dysharmonia na mój skromny gust pozdrawiam jak zwykle niezwykle serdecznie seweryna
Rekomendowane odpowiedzi