j.renata Opublikowano 15 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Siostro, leżę rozpalona i mokra. Co mówisz? -znów czujesz zapach seksu? -a ja majaczę ...o miłości. Boję się, że zwiędnie, a jej wrośnięte we mnie korzenie, rozkładając się wypełnią mnie zgnilizną i nigdy już nie poczuję zapachu wiosny; najgorsze, że to się stanie, gdy spowita tylko w zalotne zielenie bluszczu –obnażę swoją bezbronność, lecz jej nie zobaczy nikt; obdarta i z siebie wytrawiona, pokryję się perlistą rosą, a oni ocierając się o mnie znów poczują tylko twardy pancerz. Zobacz, wyciągam rękę; mam zawsze otwarte dłonie. Pytasz o ten znak? Tak, to drogowskaz; chciałam odejść, gdy ta, którą kochałam najbardziej uznała mnie za rywalkę. Walka, odwieczna walka odcisnęła swe szczęki, jak matryca wycisnęła mnie...ze mnie samej i stałam się chłopcem, potem -mężczyzną. Byłam też marionetką, naśladując jej ruchy odgrywałam rolę mechaniczną; z każdym pociągnięciem coraz bardziej wikłałam się w jej sznurki, straciłam oddech i...zdechłam. Dziękuję za tę śmierć. Gdy nadeszła, leżałam zziębnięta, okryła mnie swym szarym cieniem, co wtedy czułam? –ciepło nareszcie czuję się dobrze teraz jestem gorąca; wrząca krew wylała się purpurową emalią spod paznokci, piersi nabrzmiały gładką krągłością; wiem, nie znosisz tego widoku, wszędzie dopatrujesz się tych --O-BRZY-LI-WYCH RZE-CZY, widzisz, wreszcie powiedziałyśmy coś razem, ale to twoje określenie, ja -widzę miłość, dostrzegam ją nawet w mrocznym zaułku nie jestem ślepa, tylko niedowidzę, za to mam...zmysły wyostrzone tak, wiem, nie szanuję się, bo daję to, czym ty handlujesz co? Przecież wymiana to forma hand...nie krzycz. Przepraszam. Jak mogę? Nie powinnam, wiem, nie powinnam była (...) wiem, że z moim przyjściem twoja uroda przygasła; zobacz, teraz już nikt mnie nie pokocha Rozdrapuję stare blizny? -pragnę tylko uniknąć nowych! Wyglądam, jak po bijatyce? Powinnam być facetem? -nie chcę -nie chciałabym trafić na taką kobietę, jak(...) Walczysz o mnie? –Wiem. Walka, odwieczna walka, kiedyś byłam pokornym wojownikiem, ale to nie wystarczy, przecież nigdy nie stanę się synem. Siostro, jestem tak spragniona. -Naprawdę! Wiesz, jakie to uczucie? Wiesz, jakie to uczucie.
jacek 22 Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 głębia jestestwa, przeżywanie, lęki; jak bardzo skomplikowany człowiek może taki tekst napisać ? wyśmienicie ! pozdrawiam w zamyśleniu - jacek
asher Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 gesty tekst, ale nie sprawia trudnosci. ot istota tej roboty :))
aksja Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 a w nas są dwie, a w nas kobietach są awers i rewers ty to obnażasz miłośc jako towar i pragnienie miłości ..... modlitwa o spełnienie...lecz między biegunami jeszcze istnieje rownowaga na równiku. pozdrawiam refleksyjnie
j.renata Opublikowano 16 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Jacku wciąż sama się poznaję, a przecież jestem tylko szablonową istotą, ktoś tylko miał tępe ostrze Asher no tak, gęste może być całkiem gładkie Aksjo staram się /najpierw/ złapać balans, potem postaram się utrzymać dziękuję wszystkim//buziaki ciepłe
Piotr Rutkowski Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 no nareszcie.... boję się co przyniesiesz nowego, ale chyba bardziej boję się co było gdyby Ciebie na tym forum zabrakło...Muszę przeczytać jeszcze raz...przepraszam.
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 mocno, jak lubię i w Twoim stylu podoba mi się :) *tę śmierć
j.renata Opublikowano 17 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Piotrze już się niosę //kolejna pisanka na ukonczeniu// ani myślę się wynosić //stąd -tylko do raju// Jay Jay ostatnio odczuwam paraliż niemocy //pewien /nie/porządek wydaje się być nie do ruszenia// WIELKIE DZIĘKI POZDROWIONKA I UŚCISKI
Leszek_Dentman Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Kolejny dobry, mocny tekst i znowu wkurzajace (mnie) ozdobniki w postaci "/_" Do czego Ci potrzebne? Odchodzisz wten sposób od prozy do jakiejś grafiki. Poza tym od pewnego miejsca całkiem rezygnujesz ze zdań wstawiając oderwane refleksje. Może ten fragment lepiej byłoby napisać kursywą?
j.renata Opublikowano 21 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Mistrzu, poprawione dziękuję pozdrawiam mmła
Leszek_Dentman Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Dzięki- od razu lepiej, ale zostały jeszcze zbędne "_". Jeśli nie sprawi ci to kłopotu, to baaardzo prosię...
Rekomendowane odpowiedzi