Ten utwór został doceniony przez użytkowników. viola arvensis Opublikowano 4 godziny temu Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) O kochana moja tak mi źle jest z tobą! I jakże mi dobrze, że mam tylko ciebie. Jesteś moim życiem, i jesteś żałobą, nikomu cię nie dam, nigdy nie pogrzebię ! Dokąd mam uciekać? Tylko w twe ramiona! Choć gdy jestem blisko tulisz tak, że dusisz. Kochasz mnie najmocniej, chociaż jesteś oschła, patrzysz lustrem w oczy wzajemnością kusisz. Tyś mi była matką, przyjaciółką, siostrą a nawet kochanką w noce nieprzespane. A kiedy tonęłam byłaś brzytwą ostrą , ciebie się łapałam i z tobą zostanę! Na kolanach wracam klękasz obok miła, wbijasz martwe oczy w nich piekło miłości. Trzymasz mnie kurczowo w tobie moja siła. Już cię nie opuszczę moja Samotności! Edytowane 4 godziny temu przez viola arvensis (wyświetl historię edycji) 10
LessLove Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu @viola arvensis Piękny utwór. Precyzyjna konstrukcja, lekkość, obrazowanie, fabuła... Bardzo rezonuje w moim sercu i wyobraźni. Dziękuję. 2
viola arvensis Opublikowano 4 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu @LessLove Bardzo to miłe! Pięknie dziękuję :) 2
andrew Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu @viola arvensis Super...już kojarzyłem, ale ... samotność nie zatrzymała się na długo zobaczywszy ciebie pożegnała się bez słów taka jesteś oglądnęła się jeszcze zrozumiała jej czas się skończył a ty ty uśmiechem rozsunęłaś zasłony otworzyłaś okno ... Pozdrawiam serdecznie Miłego popołudnia 3
viola arvensis Opublikowano 4 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu @andrew Ładnie napisałeś, z pogodą, optymizmem i ciepłem :) Dziękuję ślicznie. @Poet Ka ja jestem stara dusza to i takie u mnie pisanie ;) Dziękuję :) 3
viola arvensis Opublikowano 4 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu @Poet Ka Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Poet Ka Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu @viola arvensis barok to zabawa formą, konceptem, dodatkowo głębia postrzegania. 1
viola arvensis Opublikowano 4 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu @Poet Ka to prawda. Mało kto pamięta lub też zagłębia się w takie rzeczy. Ukłony dla Ciebie. 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu @viola arvensis Samotności, skarbie, mam z tobą ciężary, bo tulisz tak czule, że mam ciągle ciary. Chcę od ciebie uciec Wracam jak bumerang. Toksyczna z nas para, Wczoraj, jutro, teraz . Niby mnie wykańczasz, Niby psujesz wszystko ale jak cię nie ma, wokół pustka tylko. pozdr. 1
viola arvensis Opublikowano 2 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @Andrzej_Wojnowski bardzo udany kawałek Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O samotnosci można pisać w nieskonczoność, to wdzięczny temat - tak samo jak miłość. Serdecznie pozdrawiam i dziekuję za śliczny wiersz pod wierszem.
Lenore Grey Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @viola arvensis Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Świetne! 1
viola arvensis Opublikowano 30 minut temu Autor Zgłoś Opublikowano 30 minut temu @Lenore Grey ciesze się, że Ci się podoba. Ten fragment i dla mnie jest szczególny Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdecznie Cię pozdrawiam.
Berenika97 Opublikowano 5 minut temu Zgłoś Opublikowano 5 minut temu @viola arvensis To jest piękny i bardzo prawdziwy wiersz. Samotność jako jedyna stała. Opisujesz samotność jako pełnoprawną relację. Z jej paradoksami, z jej toksycznością, z jej czułością. "Tak mi źle jest z tobą, jakże mi dobrze że mam tylko ciebie" - jest to opis pewnego stanu. Znowu zrobił ogromne wrażenie. Pozdrawiam. 1
viola arvensis Opublikowano teraz Autor Zgłoś Opublikowano teraz @Berenika97 serdecznie dziekuję za Twój uważny i wrażliwy odbior. Jesteś prawdziwa koneserką wierszy Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pzdr. 1
Rekomendowane odpowiedzi