Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Berenika97 Opublikowano 21 Stycznia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia (edytowane) Była pięknością - dał jej miłość swą, Noce, dnie, życie i duszę całą. Westchnęła: "Wszystko, co ziemskie, już mam, Więc zawieź mnie szybko do raju bram! Albo do piekła wywieź mój miły, By Lucyfera me wdzięki skusiły. Edytowane 21 Stycznia przez Berenika97 (wyświetl historię edycji) 14
Berenika97 Opublikowano 21 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia @Lemert Bardzo dziękuję! :) 2
Łukasz Jurczyk Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia @Berenika97 Chłop dał jej całe życie, a ona zrobiła z niego taksówkarza między niebem a piekłem :))) 1
Berenika97 Opublikowano 21 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia (edytowane) @Łukasz Jurczyk Bardzo dziękuję! :) A taka zarozumiała, bo natura jej dużo dała. :)) Edytowane 21 Stycznia przez Berenika97 (wyświetl historię edycji) 2
Marek.zak1 Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia Kto osiągnął wiele, często sięga wyżej, po króla, jak Mme de Pompadour, albo do pozaziemskiej nadprzestrzeni, jal peelka. Ten rybak, który złowił złotą rybkę też tak miał. Pozdrawiam 1
Christine Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia @Berenika97 Jakbym słyszała pewną celebrytkę! :) Pozdrawiam. 2
Berenika97 Opublikowano 21 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia @Marek.zak1 Bardzo dziękuję! Podobno taka jest natura człowieka. Ale z tą złotą rybką - to chciałabym się przekonać osobiście. :))) @Christine Bardzo dziękuję! Już od dłuższego czasu żadnej nie słucham. :))) @Leszczym @Lenore Grey @infelia Serdecznie dziękuję! Pozdrawiam. :)) 3
Charismafilos Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia @Berenika97 Lucyfer to może tej pani zawiązać gorset z tyłu ;) 1
Berenika97 Opublikowano 21 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia @Charismafilos O ile ona go tam spotka. Bo on - to ciekawa postać.
Charismafilos Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia @Berenika97 nie trzeba iść do piekła, aby się z nim spotkać... można spotkać go zupełnie nie zadając sobie z tego sprawy... w mojej interpretacji Twojego wiersza - Ci państwo się doskonale znają... 1
Berenika97 Opublikowano 21 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia @CharismafilosBardzo możliwe. Możliwe też, że to piekło nie jest wcale takie odległe. :)
Charismafilos Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia @Berenika97 jedni mówią, że królestwo niebieskie jest pośród was, a inni, że to piekło na ziemi :) 1
Berenika97 Opublikowano 22 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia @Charismafilos Wieczny spór optymistów z pesymistami.:)
Charismafilos Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia @Berenika97 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. literacko? czy ideologicznie? 1
Berenika97 Opublikowano 22 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia @Charismafilos W każdym wymiarze! :) 1
Charismafilos Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia @Berenika97 no tak, ciekawość to PIN do jego domu w końcu... 1
Amber Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia @Berenika97 No cóż, trzeba poznać Lucyfera dla porównania. Fajny wiersz. Pozdrawiam serdecznie :) 2
Charismafilos Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia @Amber w tej znajomości wzajemność może być zadziwiająco jednostronna tylko ;)
Berenika97 Opublikowano 22 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia @Charismafilos Przecież wiesz dużo o mojej "ciekawości". :))) @Amber Słusznie! Oby osądzić - należy poznać. :) Bardzo dziękuję! :) 1
Charismafilos Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia @Berenika97 Na miłość Boską!! ale, że aż tak - do wrót Szeolu? :)) 1
Rekomendowane odpowiedzi