Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 4 godziny temu Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu Wodo_spady dzień to maleńka chwila która ledwie co wstanie a już się kończy inaczej jest z tygodniem czasem coś planuję gdy los rzuca blotki na drogę przywieram całą sobą do pionu bo w galopie miesięcy i tak nieustannie kłębią się obrazy łka poniewierka zdarzeń komuś nieważna trwa tumanienie głów i to chyba najważniejsze żeby kolejny rok był kserokopią gdy przy sutych ławach intrygi na rozdrożach rozczarowanie a w gruzowisku myśli pył zamyka ludziom oddech styczeń, 2026 8
APM Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu @Nata_Kruk dzień jak maleńka kropelka spływa, a potem robi się wodospad i myśli pył jest piana na dnie wodospadu. I mija kolejny rok. "los rzuca blotki na drogę" może to miały być "plotki"? Jeśli tak, to pasuje mi świetnie do mojej interpretacji wiersza o bezduszności intryg w biurowym korytarzu.
Nata_Kruk Opublikowano 3 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu @APM... nie, chciałam.. blotki.. jako coś mało wartościowego (choć poloty też takie mogą być.. ;) A intrygi, owszem... to zarazy naszych czasów. Miło mi gościć, chyba nową osobę.
andrew Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu @Nata_Kruk ... świat pędzi trzeba wsiąść do pociągu mimo... i wybrać dobre miejsce niekoniecznie przy oknie gdzie przeciąg może ... wrzucić za burtę ... Pozdrawiam serdecznie Miłego wieczoru
Berenika97 Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu @Nata_Kruk Twój wiersz to niezwykła refleksja nad płynnością i nieuchwytnością czasu, która uderzająco kontrastuje z ciężarem codzienności. Jest tu napięcie między przyspieszeniem a przygwożdżeniem przez życie, które jednocześnie mknie i więzi. Świetne jest to wodo-spadowe kaskadowanie obrazów. Bardzo podoba mi się fraza o „kserokopii" kolejnego roku i „Tumanienie głów" jako gorzko-sarkastyczna diagnoza społeczeństwa. No i mocny koniec - „pył zamyka ludziom oddech" -to niemal fizyczne odczucie niemożności oddychania w tej rzeczywistości „sutych ław" i „gruzowiska myśli". Wiersz pełen symboli i możliwości interpretacyjnych. Podoba mi się. Pozdrawiam.
Marek.zak1 Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu @Nata_Kruk Smutny wiersz po całości. Te blotki to pamiętam z brydża, jako najsłabsze karty. Blotki na drogę, czemu nie. Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. super nie traćmy czasu na powtarzanie lekcji rok rocznie odrabianych czas o intrygach schować pamięć by dobro tworzyć wśród łez słonych i nie rozczulać się nad sobą wciąż siejąc miłość bezgraniczną nie liczą na nic od nikogo przed nami nieskończona przyszłość :)) Edytowane 2 godziny temu przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu @Nata_Kruk Czytam to jak zapis zmęczenia światem i jego powtórkami. Dużo tu prawdy o tym, jak czas potrafi przytłoczyć. Dziękuję za ten tekst. Pozdrawiam
Radosław Opublikowano 39 minut temu Zgłoś Opublikowano 39 minut temu Dam serduszko za pierwsze wrażenie. I Wrócę po głębszą spojrzenie.
Rekomendowane odpowiedzi