Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 7 godzin temu Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu Już nie pytam, kto winien. Z milczenia nie ulepisz chleba, z ruin nie zbudujesz dachu, choćbyś znała każdy kamień po imieniu. Byłam tam - gdzie echo udaje głos, gdzie spojrzenie znika zanim dotknie skóry. Nie chcę już czekać w cudzym oknie. Zamykam je. Zasuwam firankę z oddechu. Wychodzę. Pod stopami miękka trawa, a w dłoniach niespodziewanie lekkie serce. Jeszcze boli, ale to ból, który się już uczy oddychać we własnym rytmie. to ja - ta, która została, i żyje. 9
huzarc Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu @Alicja_Wysocka To bardzo dobry wiersz, autentyczny i emocjonalnie szczery, subtelny i dojrzały w sposobie opowiadania o wychodzeniu z traumy. Mówi językiem bez patosu, lecz z cichą siłą. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu @Alicja_Wysocka Dzięki za komentarz, urodził się z nadmiaru emocji.
Marek.zak1 Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Każdy ma inny sposób na wychodzenia z trudnych sytuacji. Jedni jedzą, inni głodują, jeszcze inni zamykają się w sobie, albo ćwiczą. Pozdrawiam 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 5 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu @Marek.zak1 Dziękuję Marku, ja sobie próbuję układać z jednego miejsca na inne, ale póki co, mam bałagan, pozdrawiam serdecznie :)
Berenika97 Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu @Alicja_Wysocka Napisałaś o odwadze. Najpiękniejsze jest to wyjście – ciche i stanowcze. "Zamykam. Zasuwam. Wychodzę." Krótkie zdania jak kolejne kroki. I ta końcowa prawda - ból nie znika, ale przestaje być obcy. Uczy się oddychać "we własnym rytmie" – nie rytmie straty, nie rytmie tęsknoty, tylko swoim. To piękny wiersz - bez złudzeń, ale i bez rozpaczy. Mówi - "Żyję nie pomimo bólu, ale razem z nim – i to jest moje życie, moje własne." To piękne świadectwo. Mam nadzieję, że dobrze odczytałam. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu @Berenika97 czytasz między słowami, Berenika. Składam się.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu Witaj - Z milczenia nie ulepisz chleba, z ruin nie zbudujesz dachu, - pięknie to brzmi - cały wiersz na tak Alicjo - Pzdr.serrdecznie. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu @Waldemar_Talar_Talar Ale zaczynałam od dymu z komina i nie mogę teraz dopasować reszty, dziękuję Waldemarze, pozdrawiam również :)
MIROSŁAW C. Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @Alicja_Wysocka Emocja dobrze ubrana, więc ma mój głos. Pozdrawiam. 1
Migrena Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @Alicja_Wysocka tez tak myślę. uwolnienie nie przychodzi z zewnątrz, ale z wewnętrznej, świadomej decyzji. odrzuć to co niszczy i buduj swój świat własnymi siłami. nawet gdy to boli. Alu. to pobudzający wiersz jest !!! 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 2 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @MigrenaDzięki Jacku, mam gorszy czas, i nie ma na to lekarstwa, serdeczności :) @MIROSŁAW C.Och, dziękuję :)
Annna2 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu @Alicja_Wysocka byłam tam. Nie boję się śmierci. Trzymaj się jakoś. Teraz taki czas. Taki czas 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 58 minut temu Autor Zgłoś Opublikowano 58 minut temu @Annna2 Dziękuję Aniu, za ten osobisty komentarz. Serdeczności :) @violetta, dziękuję @[email protected] :) 1
Rekomendowane odpowiedzi