Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Berenika97 Opublikowano 14 Października 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 Z Twoich dłoni spływa noc — półsenna, niedomknięta, jak modlitwa ulegająca ciszy. Słowa rozchylają mrok, którego nikt nie dotykał, a we mnie rodzi się przestrzeń dla ciebie. Między nami wisi czas, napięty jak struna, czekający na pierwszy, najcichszy dźwięk. A każdy dotyk to pieczęć wypalana w pamięci skóry, znak, że co ziemskie staje się błogosławieństwem. Zamykam oczy - rodzę siebie na nowo. 11
Annna2 Opublikowano 14 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 @Berenika97 piękna i poetycka Twoja epifania. 2
Migrena Opublikowano 14 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 @Berenika97 jest to tekst o transformującej, wyzwalającej i objawiającej mocy miłości. Prześlicznie napisany :) Bereniko. jestem zachwycony ! 2
Ewelina Opublikowano 14 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 @Berenika97 pieczęć mnie urzekała do głębi. Lubię takie pisanie. Pozdrawiam 1
lena2_ Opublikowano 14 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 Z Twojego wiersza bije taka moc, subtelna a jednak przejmująca:):) miłego dnia:) 1
Gerber Opublikowano 14 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 Co prawda to nie mój klimat, ale bardzo ciekawie opisałaś pewne uczucie. 1
Simon Tracy Opublikowano 14 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 Lubię czytać tak sensualną poezję. Choć zupełnie jej nie rozumiem ani nie potrafię wczuć się w jej klimat. 1
huzarc Opublikowano 14 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 @Berenika97 To bardzo dobry, dojrzały i konsekwentny wiersz, subtelny, zmysłowy, ale nie banalny, bardzo duchowy, lecz nie religijny wprost. Ma w sobie mistyczną intymność, która bardzo przemawia do nas. 1
andrew Opublikowano 14 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 @Berenika97 ... lustro przygląda się z ciekawością myśli bawią kolorami słów których nie trzeba wypowiadać olśnione oczy płoną ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 bardzo ładne to tylko może jest olśnienie co spływa nagle z jego rąk słowa zmiatają wszystkie cienie choć nie odeszła jeszcze noc a czas napięty niczym struna muśnięta wyda cichy dźwięk błogosławiona jest ma skóra którą dotykiem pieścisz chcesz :))) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 @Berenika97 Czytając, miałam wrażenie, że uczestniczę w chwili, której nie da się nazwać - tylko poczuć. „Epifania” – jak święto wewnętrzne, ciche olśnienie, które trwa między dotykiem a ciszą. Nieważne, kogo lub czego dotyczy - ważne, że się wydarza. Dziękuję za to piękne światło, Bereniko :) 1
Berenika97 Opublikowano 14 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 @Annna2 Dziękuję – to wiele dla mnie znaczy. @Migrena Dziękuję! Cieszę się, że udało mi się uchwycić to, co miłość naprawdę robi – że transformuje, wyzwala, objawia. :) @Ewelina Dziękuję – bardzo się cieszę. Pozdrawiam serdecznie @lena2_ Dziękuję – to piękny komplement! @Simon Tracy Dziękuję! Cieszę się, że mimo to chciałeś przeczytać :) 2
Berenika97 Opublikowano 14 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2025 @huzarc Dziękuję. Twoje słowa trafiają w sedno tego, co chciałam wyrazić – mistyczna intymność to piękne określenie. @andrew Dziękuję za tak poetycką odpowiedź! Wzruszyła mnie. :) @GerberDziękuję za przeczytanie i za miłe słowa! @Jacek_Suchowicz olśnienie nie pyta o zgodę po prostu się zdarza Dziękuję za tak piękny wiersz. :) @Alicja_Wysocka Dziękuję! Udało Ci się uchwycić dokładnie to, co chciałam przekazać: coś, co jest poza nazwaniem. Twój komentarz sam jest olśnieniem. :) 1
Berenika97 Opublikowano 23 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia @Radosław Bardzo dziękuję! :) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi