Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Kamil Olszówka

Twój wiersz to świetna riposta na powierzchowność i próżność współczesnej kultury celebrytów.

Wers "Kto zabroni mi tak myśleć, Tego będę miał gdzieś!" - to jest bunt i niezależność, którego brakuje w świecie dyktatu marek i trendów. To prawdziwy triumf ducha nad materią.

Świetne!

ps. Również irytują mnie celebryci, napisałam kiedyś fraszkę o celebrytce.:)

Opublikowano

Bo oni są tylko odważni w telewizji, bo: wiedzą - przez telewizję ludzie nie mogą odpowiedzieć, otóż to: kiedyś na Facebooku zjechałem Kubę Wojewódzkiego - pierwszy zaczął i co? Zrobił kupę w majtki i poleciał na skargę do administracji Facebooka i zablokowali mi konto na tydzień - tacy są celebryci - glisty moralne i kapusie - to żadna tam elita, tylko: zwykli karierowicze - elita to Ruch Narodowy i Tajny Ruch Oporu.

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Kamil Olszówka

Obraził mnie słowami, natomiast: jestem bardzo dobry w szermierce słownej, podobnie postąpił Jacek Dehnel z "Gazety Wyborczej" - wypunktowałem go na Nieszufladzie i wyrzucił mnie, panie Kamilu, niech pan zajrzy do wiersza "Szalom" - tam wypunktowałem żydów i co? I nic! Natomiast pan Grzegorz Braun ma zarzuty prokuratorskie, wiem, przesadził z tymi obozami koncentracyjnymi, tak: żaden prawnik nie wygra z filozofem, dodam: należę do wolnomularstwa narodowego (Wojsko Polskie) - Loża Trzech Braci, wie pan może, że Ruch Narodowy posiada masońskie pochodzenie i powstał w Szwajcarii jako Dom Polski - został założony przez emigrantów z Powstania Styczniowego (białych) - głównym założycielem Ruchu Narodowego był Jan Ludwik Popławski, natomiast: Roman Dmowski na początku własnej drogi ideowej był antyklerykanym pozytywistą, dopiero później Ruch Narodowy zaakceptował teizm katolicki - mi jest bliżej do naturalizmu politeistycznego, kończąc: dla żydów jesteśmy gojami - oni dla mnie są profanami.

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Wiesław Jasiński (wyświetl historię edycji)