Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Leszczym Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Chciał naiwnie, choć namiętnie szybko wyszło szybko szybko głodnie i źle i szybko niewygodnie za nieosiągalną przebiciom szybką (grubą, wręcz grubaśną). Warszawa – Stegny, 26.08.2025r. * Tekst powstał w 2 minuty. 8
wierszyki Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Najważniejsza jest faza wstępna, bez tego jest jak jest. Podobno Szymborska zapisywała wszystko w pamięci, a potem tylko zapisywała gotowy już tekst. Pzdr. (Powtórzenia w jednym zdaniu też są kiepskie. :-) 1
Leszczym Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 @wierszyki Innymi słowy ten tekst powstał za szybko, czym udowodniłem właśnie że szybko to źle :))
Migrena Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 (edytowane) @Leszczym Czysta ironia wobec pragnienia absolutu - tak go wariantowo widzę. Czysty postmodernizm. Lubię takie teksty :) Edytowane 28 Sierpnia 2025 przez Migrena (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 @Migrena A daj spokój, coraz bardziej dostrzegam, że za te moje nieco niegrzeczne (zastrzegam tylko, że w pewnych niewyłącznych zakresach interpretacji) tworki jeszcze mi się oberwie :)) @wierszyki A i również pozdrawiam :)) 1
JWF Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 No cóż, pisanie wierszy na czas mogłoby być jakąś tam formą sportu. Podawany jest temat, czas dwie minuty i już. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 @LeszczymEch, no dla mnie ważniejszy od samego tekstu jest rytm powtórzeń, ta gonitwa, co w końcu zostaje sama ze sobą i się wykoleja. W sam raz dla tych, którzy nie mają czasu na pisanie i czytanie :) 1
Leszczym Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 @JWF Jest już coś takiego to freestyle w rapie. @Alicja_Wysocka Jak rozumiem to też jest wartość :) Ale ja już niewiele rozumiem :) @TylkoJestemOna Szybka też chciała to dlatego :) 1
Berenika97 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 @Leszczym Mój komentarz powstawał dłużej niż ten tekst. Przez 2 minuty zastanawiałam się, czy tą "grubaśną" była pizza na podwójnym cieście. Nie chcę wejść w schemat, że to wydaje się być opisem męskiego pragnienia i rozczarowania. :) Człowiek chciał szybko, a życie mu na to: "Masz, ale na surowo, bez sosu i w pudełku, które zaraz rozmoknie". Absolutne arcydzieło ekspresjonizmu instant! :) 1
Leszczym Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 @Berenika97 Ogólnie uważam, że arcydzieło postmodernizmu, czy ekspresjonizmu, czy jakieś wielce wyszukanej awangardy mam dopiero przed sobą :) Choć znając siebie postaram się je sprawnie i szybko napisać :) 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 @Leszczym No to mamy wyzwanie. Stworzyć wersowane wariatkowo, w mniej niż 2 min.:)
Berenika97 Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 @LeszczymW to nie wątpię! :))) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Będę się nim - tym dziełem - delektować. :))))
Leszczym Opublikowano 27 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2025 @Berenika97 Wiesz w świecie kreacyjnym różnie bywa. I ogólnie jesteś tym czymś nad czym jutro usiądziesz. Ale zawsze zdarzyć się może, że wyczerpiesz potencjał i jesteś tylko tym co już miało miejsce. Zostało napisane. Padło. Więc ogólnie niczego nie obiecuję :) 1
Berenika97 Opublikowano 28 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2025 @Leszczym Ależ obietnic nie trzeba – to nic złego, wystarczy wiara w siebie by dokonać czegoś nowego 1
Annna2 Opublikowano 28 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2025 @Leszczym ja nie potrafię w dwie minuty- trochę dłużej mi zajmuje. Najpierw na kartce. Dobry jesteś 1
Leszczym Opublikowano 28 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2025 @Berenika97 Tak, ale z wiekiem i doświadczeniem wiara się nieco wytrąca niestety :// Rosną wątpliwości. I przychodzą nowi do nowości i zaraz staje się regułą ich nowość :) @Annna2 No ba, codziennie ćwiczę :)) Ale Twoje są jeszcze lepsze, znacznie lepsze, głębsze i często mega dużo bardziej eksperymentalne :)) 1
Wiechu J. K. Opublikowano 29 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2025 @Leszczym Mówią słuchy, że szybko, tanio i dobrze to majstersztyk. Pozdrawiam ;-) 1
Leszczym Opublikowano 29 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2025 @Wiesław J.K. Myślałem, że słuchy chodzą, a nie mówią :) Ale już sprawdziłem, że na ogół nie słyszą. A konkretnie słyszą tylko to co chcą usłyszeć. To co im pasuje do usłyszenia.
Rekomendowane odpowiedzi