Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Berenika97 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Życzę ci kochany: Rogalika złocistego Do herbaty o poranku Gdy rosa srebrzy trawniki Mglistych promieni Za oknem I w ogrodzie Koszyka jabłek Pachnących szczęściem Zerwanym o świcie Rubinowych zdarzeń I pod poduszką Kwiatów polnych z marzeń Strumienia co mieni się Topazem Gdy siedzisz Na ławce By wsłuchiwać się z zachwytem Jak szemrze i pluszcze Dotykając tęczy Letniego popołudnia Bez pośpiechu I opowieści przyjaciół o zmierzchu. 13
Marek.zak1 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Jak pisał W. Tatarkiewicz (O szczęściu), małe szczęścia uszczęśliwiają, ale tylko już szczęśliwych. Pozdrówki 1
Annna2 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2025 @Berenika97 Miłość ma jabłek rumieńce, bo przecież tam jest pięknie. 1
Migrena Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2025 @Berenika97 Wiersz przejmująco piękny :) Jak to u Bereniki. A co do złocistego rogalika - taki tekst mi się z Barei przypomniał : "....a ja, jeżeli pani pozwoli, z przyjemnością". 1
andrew Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2025 @Berenika97 @Berenika97 ... do tego daję uśmiech złocisty tyłko dla ciebie osobisty .... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 1
Przytulia35 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2025 ile tu piękna, spokoju, ciepła. każdemu chyba marzy się zanurzyć w ten tak delikatny liryczny wiersz. chciałabym tak pisać. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2025 @Berenika97 No i to są życzenia z dna duszy, a nie jakieś tam... szczęścia, zdrowia 1
Berenika97 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2025 @Marek.zak1Dziękuję za komentarz, ale może stwierdzenie Tatarkiewicza jest zbyt kategoryczne? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Annna2Dziękuję! Pięknie to określiłaś. @MigrenaBardzo dziękuję! "Ależ bardzo proszę ! - przyniosę jeszcze kawę i czerwone jabłuszko" - to nie z Barei, ale z ...Bereniki. @andrew Za ten promyk uśmiechu złocistego, ślę Ci serdeczne „dziękuję” z serca mego. Bardzo dziękuję! @Przytulia35Bardzo dziękuję! To, co piszesz — w sercu gra, więc w poezji talent masz.
Berenika97 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2025 @Alicja_WysockaDziękuję Alu! Czasami to zależy, komu składamy życzenia. Jak kochanemu - to porywa nas wena. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Rafael Marius@TylkoJestemOna@Leszczym@Adam Zębala Piękne "dziękuję" za serduszka. 3
Leszczym Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2025 @Berenika97 proszę proszę bo bardzo fajne :) I dobrze skrojone technicznie, ładnymi słowy :) 1
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2025 @Berenika97 tak sobie pomyślałem czy jest „ten” przyjaciel który doceni te piękne słowa. Byłoby smutno gdyby wybrzmiały samotnie. 1
Natuskaa Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Wiersz troskliwy, cały z udogodnień potrzebnych każdemu, często niezauważanych, kiedy są... ale jeśli ich zabraknie ludzie mówią o pechu. Czyli to tak naprawdę wiersz o życzeniu komuś szczęścia :) Pozdrawiam 1
Berenika97 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2025 @LeszczymMocno, mocno dziękuję! :))) 1
Nata_Kruk Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Urocza, bardzo przyjazna treść wiersza, żeby tak każdemu można coś takiego.. 'zapodać'... :) 1
Berenika97 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2025 @Robert Witold GorzkowskiRobercie, w Twoich słowach wyczuwam troskę. Bardzo Ci dziękuję. Tak, jest przyjaciel, najlepszy przyjaciel - to mój mąż. Wcześniej pisałam o innych osobach, które były częścią mojego życia, mojej historii ale nasze drogi z różnych powodów się rozchodziły. Ale pozostali w pamięci i we wspomnieniach. Pozdrawiam Cię serdecznie. @Nata_KrukBardzo się cieszę, że się aż tak podoba. :))) Dziękuję! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @NatuskaaJest dokładnie tak, jak napisałaś. Bardzo dziękuję! @Waldemar_Talar_TalarBardzo dziękuję! Pozdrawiam. 2
lena2_ Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2025 To piękne życzenia:):)serdecznosci:) 1
Berenika97 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2025 @lena2_Bardzo dziękuję! :)))
Rekomendowane odpowiedzi