Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piękne i pocieszające :)

Takie jakby... trochę do mnie, tak poczułam, sorry :))

W sumie... Nie darmo mówi się, że ostatni będą pierwszymi :)

W podobnym temacie też kiedyś wierszyk skreśliłam: 

Pozdrowienia :)

Deo

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Deonix_ Deo, wiersz Twój przeczytałam, podpisuję się pod nim :)

Dziękuję, również pozdrówka :)

@Marek.zak1 :) pewnie w większości przypadków tak jest, ale...

Dzięki za kmnt i również pozdrawiam

@aff Tak, ciężkie doświadczenia z bezdomnymi. Jak pracowałaś, to pewnie zaobserwowałaś, że tam trudno znaleźć takich co rozkoszują się drogą. Chociaż ja jednego takiego znałam (z obserwacji), chodził po ulicach uśmiechnięty, spokojny, ale może był przy tym "stuknięty"? Niestety wśród bezdomnych też duch rywalizacji (np.o miejsce do żebrania). Ostatnio dałam bezdomnemu 2 zł. Popatrzył z pretensją - "tak mało?" - zapytał. No może i za mało dałam...

Dzięki za kmnt

@rusłan Mądrość rodzi się z doświadczeń, takich i owakich :)

Z ty dobrym wierszem to "lekka" przesada :) Rzadko mi się zdarza napisać coś naprawdę poetyckiego, jednakowoż piszę wiersze, gdyż na prozę jestem zbyt leniwa ;) A pisać o tym i o owym mam jeszcze potrzebę. Dzięki :)

@beta_b :) dziękuję

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• ładne a m się przyplątał ciąg dalszy:   co będzie dalej już nie wnikam na pewno będzie jaśminowo gdy płatki spadną będziemy wdychać i każde pójdzie swoją drogą :)
    • @tetu Pamiętam czasy, gdy zegarki na rękę były w modzie, obecnie telefony komórkowe. Czasami, gdy robię zakupy w superstore, widzę na sprzedaż zegarki na rękę i po myślach błąka się ochota na zakup takowego, a czemu nie?! Telefony komórkowe odsunęły w cień zegarki na rękę, aparaty fotograficzne, telefony uliczne i stacjonarne, a także kamery do filmowania. XXI wiek na całego. Wiersz jak zwykle u Ciebie 1-sza klasa. Puenta zachęcająca!                                                                                   Pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Jeden drugiemu w garnki zagląda, Plotek się wieńce – codziennie plotą, Łączy się złoto z miedzią i błotem, Elita zwykle – przegra z hołotą.   Małość nad wielkość bujnie wyrasta Liściem upartym - ostrym i twardym, A sąsiad sprawdzi z jakiego ciasta Pieczesz podpłomyk – wśród nocy czarnej.   Tym że spaliła pieczeń Kwiatkowska Lub że Wiśniewska meble ma nowe Na drugim końcu wioski Piórkowska Zaprząta swoją – pustawą głowę.   W czterech tu ścianach bić i pić można, Kłamać lub płakać, kląć lub wyklinać, Byle sąsiadka nie usłyszała, Rózgami można – wciąż łoić syna.   Stare przesądy, mity, obsesje, Lęki, uprzedzeń pnącza kłujące Plenią się bujnie za chaty węgłem, Gdzie nie dochodzi – rozsądku słońce.   Wspólne są baśnie, wspólne legendy, Przed pokolenia – wspólna nieufność, Wspólna brutalność – z pięścią lub kosą I wspólna bywa także – bezduszność.   A kiedy sąsiad dziecko zarąbał Siekierą w chacie – czasem tak bywa, Tylko nie proście tu reporterów! Rzekła Kowalska – mądra i siwa.   Wszak to wieś nasza polska pobożna, W której się brudów można spodziewać We wspólnej kadzi – lecz o to chodzi, Aby na zewnątrz ich – nie wylewać…
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

wszystkie miłości znikną w przestrzeni na przyzbie kotów też nie będzie umiałeś kochać na tej ziemi czy dałeś innym coś od siebie ....
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

O panienkę.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...