Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 22 Lutego 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2025 (edytowane) Tydzień - Czwartek A co to panie... nasz ryneczek dopiero jutro, a wy dzisiaj.?... coście przywlekli.. jaja i kartofle. Moja do lekarzy musiała, to i ja przygnał z workami, może kto kupi... ludzie teraz do marketowców łażą, ale jaja to z koszyka same do ludzi idą, już poznali, że czyste i od jednej kury... ... jednej, toście miesiąc musieli zbierać. A pyry... daj Boże, nie ma to jak swoje. Gdy się warzą na kuchni, zapach boczku sam obrączki z flaszki zdejmuje... ... ja boczku nie przywoził, nam potrzebny. Na wiosnę ślub - syn kobitę przygruchał. Wnuki już gotowe - drobiazgu trzy sztuki. Moja szczęśliwa, ja... muszę poczekać, coby było z kim przy stole zasiąść i... ..."i", maj zaraz, trza wybrać rozsądnie, żeby nam ziemi całkiem nie zbrukali. Nie dość, że obce dookoła i gadka taka, że nijak pojąć, to chcą wepchać tych, co prześcieradłem swoje baby kryją. ... dziwisz się Pan, patrzy taki na ulicy, tam tego nie mają i .. mało oczów nie pogubi... bo co Polka, to polka - aż wyrywa do tańca. luty, 2025 Edytowane 9 Października 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 18
Bożena De-Tre Opublikowano 22 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2025 Scenka rodzajowa z życia całkiem zgrabna Ci wyszła.....brawo. 1
violetta Opublikowano 22 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2025 @Nata_Kruk pamiętam takie, mama pyszne dania wyczarowywała:) jak sałatę parzoną w occie i cebulę surową zatopioną w oleju:)
andreas Opublikowano 22 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2025 "Chłop potęgą jest i basta."Na ludowo wyszło Ci to zgrabnie.Pozdrawiam. 1
Stracony Opublikowano 22 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...najwięcej witaminy mają polskie dziewczyny :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2025 polka wraz z Polką w tany wyrywa a z pyrów z gzikiem jeszcze w nas wigor ktoś prześcieradłem urodę skrywa spuśćmy zasłonę na taki rygor ciekawą scenkę dziś przedstawiłaś ludzie jak ćmole lgną do marketów smak świeżych warzyw - zdrowie i siła kasa zostaje żyje się lepiej :)) 2
Ewelina Opublikowano 22 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2025 @Nata_Kruk jakże zgrabnie to napisałaś, bardzo przyjemnie było mi to przeczytać. Pozdrawiam:) 1
Nata_Kruk Opublikowano 23 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2025 (edytowane) @Bożena De-Tre ... tak.. scenka z życia, lubię tego typu obserwacje. Dziękuję. @violetta ... @m1234 ... niewiele wiem, Wy tak między sobą...? @andreas ... miło... :) że przypadło, pomimo... że inaczej , Dziękuję, także pozdrawiam. @Stracony ... tak powiadają tu i ówdzie, że najwięcej vitaminy.. to nasze Polki.. :) Dzięki Ci. @Ewelina ... dzięki.. :) za chwilę przyjemności u mnie. Pozdrawiam także., Edytowane 23 Lutego 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 2
m1234 Opublikowano 23 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie Nata. To było do Ciebie. 1
Nata_Kruk Opublikowano 23 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. rygory wokół wiecznie w odnowie z lasem marketów mącą nam w głowach przy takiej aurze warto na rynek bo kiedy mrozi ceny stabilne... ;) Jacku, bardzo dziękuję.. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 23 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2025 Witam -podoba mi się klimat wiersza - czysty prawdziwy - Pzdr.serdecznie.
wierszyki Opublikowano 23 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2025 Rzeczywiście, kiedyś były dni targowe i te inne. Polka to czeski taniec. U nas blisko Czech, podobno nu nas teraz mają taniej. Tak na folkowo, to pewnie spodobał Ci się teledysk Sanah z Mazowszem, pzdr.:-)
Gerber Opublikowano 23 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2025 No fajne opowiastki, a te baby z prześciradłami, to dopiero, konic świata.
Nata_Kruk Opublikowano 23 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2025 (edytowane) @m1234 ... ale że? .... było do mnie, ok. tyle, że niewiele z tego rozumiem. Nic to. @Waldemar_Talar_Talar .. fajnie, że klimat przypadł..:) @iwonaroma ..ano, chyba da się przeczytać..:)) @aff ... czeski, ale brzmieniowo.. polka.. to Polka..;) Tak, co nieco na folkowo. Lubiłam te prawdziwe targowe place. @Gerber ... dzięki za... fajne opowiastki. Paniom... @Lidia Maria Concertina... @lena2_... @Kwiatuszek... @kwintesencja.. @piąteprzezdziesiąte ... @Monia ... dziękuję serdecznie za ślady czytania. Ślę Wam wszystkim.. iście zimowe pozdrowienie. Edytowane 25 Lutego 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 2
m1234 Opublikowano 23 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no właśnie ja też! 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 23 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2025 @Nata_Kruk Ciekaw obrazek opisałaś. Kiedyś miałam pomysł żeby spisać jakoś logicznie zdania różnych osób w autobusie. Poległam, wychodził mi bełkot może jeszcze kiedyś wrócę do tego pomysłu tymczasem zostawiam uśmiech :)
Rafael Marius Opublikowano 23 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja tam wolę nie Polki lub mieszane jeszcze lepiej i raczej tylko takie miałem na dłużej.
Wiechu J. K. Opublikowano 24 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_KrukCiekawy czwartek. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi