Ten utwór został doceniony przez użytkowników. viola arvensis Opublikowano 2 Grudnia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2024 Nie pozwól by krzywdy, które ci zadano, puściły korzenie i wżarły się w serce, bo wówczas chodzącą pozostaniesz raną i słodkich owoców nie wydasz już więcej. Te krzywdy, co spadły na ciebie jak ciernie rozpoznaj i przyjmij a potem pożegnaj, za sobą stań murem i kochaj najwierniej a łaski potrzebne u Boga wyjednaj. 22
UtratabezStraty Opublikowano 2 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 2 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2024 Za późno, niestety... Zapraszam na wiersz pod tytułem - "Apokalipsa" - poza tym: należy zmienić system edukacyjny - uczyć młodych ludzi uniwersalnego humanizmu, personalizmu jednostkowego i empatycznego humanitaryzmu. Łukasz Jasiński
viola arvensis Opublikowano 2 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2024 (edytowane) @UtratabezStraty myślę, że oczywiście że tak i jest to przekazane niejako zwrotem: "rozpoznaj i przyjmij" w tym wierszu. @Łukasz Jasiński czytałam. Pozdrawiam rownież. Edytowane 2 Grudnia 2024 przez viola arvensis (wyświetl historię edycji)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 2 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2024 śliczne te krzywdy na drodze twoim doświadczeniem nauką pokory miłości bliźniego byś umiał wybaczyć i pojął istnienie jak drogę wiodącą wyłącznie do Niego :) 2
viola arvensis Opublikowano 2 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2024 @Jacek_Suchowicz wspaniałe dopełnie. Dziekuję Jacku Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 @viola arvensis Napiszę Ci, że to chyba jeden z najpiękniejszych Twoich wierszy. Nie wiem nawet jak go skomentować, ponieważ treść mówi sama za siebie. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Super. 1
egzegeta Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 Dobry wiersz, chociaż już wyrosłem z rymowanych, a właściwie tu na orgu wybito mi rymowane z głowy :) Sedno wiersza tkwi w pierwszej strofie. W drugiej niejako pouczenie, wskazówki już mniej ciekawe. Pozdrowienia. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 Dobrze napisany i mądry Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
viola arvensis Opublikowano 3 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 @egzegeta Dziękuję! Myślę, że z rymów się nie wyrasta, one są jak rytm serca w wierszu :) Pozdrowienia. @Alicja_Wysocka Dziękuję bardzo :) @Wędrowiec.1984 bardzo to miłe :) Dziękuje Grzesiu ! 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 Kiedyś powziąłem dokładnie takie postanowienie, ale z upływem czasu coraz jaśniej widzę jakie to trudne. Żale sieją się w nas jak chwasty, które zakwaszają glebę naszej osobowości i z biegiem czasu gorzkniejemy coraz bardziej. Osobom wrażliwym bardzo często jest trudno tego się ustrzec. Piękny i bardzo mądry wiersz. Cieszę się, że dane mi było go przeczytać. Pozdrawiam. 3
viola arvensis Opublikowano 3 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 @Sylwester_Lasota dziękuję za tą wypowiedź. Wiesz, u mnie jest zupełnie odwrotnie, właśnie z wiekiem wszystko się zmienia a uwierz, wrażliwość moja jest wielka... Myślę, że nie ma reguł a praca nad sobą, to najlepsza robota jaką można wykonywać :) Pozdrowienia serdeczne. 1
viola arvensis Opublikowano 3 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 @Dagmara Gądek Ja stawiam granice - dlatego jestem wolna. Dziękuję za czytanie i komentarz. Pozdrowienia. 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 @viola arvensis Zatrzymał mnie ten wiersz. Coś w nim jest. Pozdrawiam 1
viola arvensis Opublikowano 3 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 @Andrzej_Wojnowski to zawsze cieszy gdy ktoś się zatrzyma i coś dla siebie odnajdzie :)
iwonaroma Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
jan_komułzykant Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 @viola arvensis Super, nic dodać :) 1
FaLcorN Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 (edytowane) @viola arvensis Przychodzi mi do głowy tylko jeden Twój wiersz, którym sięgnęłaś tak wysokiej półki słów, gratuluję! Wydaje mi się, że zawarłaś esencję swojej myśli życiowej w tych ośmiu wersach, a to sztuka - w tak małej przestrzeni. Super! Pozdrawiam! Edytowane 3 Grudnia 2024 przez FaLcorN (wyświetl historię edycji) 1
viola arvensis Opublikowano 3 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 @FaLcorN zdecydowanie wolę dużą przestrzeń - niezaleznie od miejsca i okoliczności ale czasy takie, że trzeba sie streszczać Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Kornel. @jan_komułzykant mam nadzieję, że ujmować też nie trzeba Dziękuję 1
Wiechu J. K. Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @viola arvensisDobra rada! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rekomendowane odpowiedzi