violetta Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2024 @Omagamoga nie, nigdy. Lepiej przywołać dobre relacje.
Omagamoga Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2024 @violetta jak możesz mieć dobre relacje z kimś kto nie wie co to czarne a co białe. używamy narzędzia języka Polskiego nie kurwa robota 0101010
violetta Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2024 @Omagamoga :) jesteśmy inteligentni i kulturalni :)
Omagamoga Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to ci nie zapewni dobrych relacji z kimś kto nie jest. z kimś kto posługuje się tylko programem. człowiek to więcej niż umysł
iwonaroma Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2024 @Rafael Marius :) oby dzieci rodziły się tak szybko i w takich ilościach jak liczba odsłon i komentarzy w tym Twoim wierszu :))
Omagamoga Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to już się pogódźmy z wyginięciem. od założenia wątku urodziło się wiecej , i podobnie umarło, nawet teraz ktoś umiera w męczarniach. rzeczywistość
violetta Opublikowano 4 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2024 @Manek za perfekcyjne :) wolę Azyl P. :) uwielbiam :) Extra nuta:) 1
Manek Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2024 @violetta Za tym akurat nie przepadam. Z klasyków wolę raczej coś takiego 1
Bożena De-Tre Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2024 @Jacek_Suchowicz Może po prostu Albatros swym życiem znaczy ludzkie trasy-:)Warto je podglądać…są boskie wręcz.Nie ma przypadkowych „ jajek@.
Moona Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2024 Wiele jest przyczyn tego stanu i lepiej nie będzie. Ogólnie jest chyba plan, żeby ludzie przestali się rozmnażać. Z własnej lub przymuszonej woli. Pozdrawiam
Leszczym Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2024 @Rafael Marius No Rafał co jak co ale z pisaniem jest u Ciebie dobrze :)))
Nata_Kruk Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rafaelu.... przeleciałam po "łebkach" komentarze - ileż w nich "energii, byłoby z tego z kilkanaście, jak nie więcej, komentarzy pod innymi wierszami, a tak... para poszła 'nie wiada' gdzie - Przyjmuję opinię Manka i podobnie myślę, z przewagą na lekko humorystyczne zabarwienie treści. Pozdrawiam.
Tectosmith Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie to poleciał z tego forum Zetjot a za nim WMJ. Zniknięcie Sowy to już raczej nie moja sprawa. Chyba. Ale powiem Ci, że z przestrzeni czasu żałuję, że się wtedy odzywałem. Powinienem was zostawić z tymi trzema kolesiami, patrzeć i się śmiać. Do czego właśnie od tej chwili się zabieram. Nie musisz się obawiać, nie pojawię się pod twoimi wierszami i wciskaj innym co ci się tylko podoba. To nie moja sprawa. Inni są od tego, żeby uzupełniać czyjąś wiedzę wiarygodnymi informacjami. @Rafael Marius Nie licz na to, że za cokolwiek będę cię przepraszał. Nie zrobiłem i nie napisałem niczego niestosownego czy obraźliwego. Jeśli jest coś co cię obraziło oprócz własnej niekompetencji to proszę mi to wyszczególnić i pogadamy. Kto wie? Mogłem przecież coś przeoczyć. Idealny nie jestem. 1
Czarek Płatak Opublikowano 5 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2024 (edytowane) Przykład Czech pokazuje, że nie żadne plusy, czy inne zachęty, a lepiej rozwinięta opieka zdrowotna dodatnio wpływa na wzrost przyrostu naturalnego. Co do dzieci innego pochodzenia niż polskie w polskich przedszkolach to delikatnie jedynie napomknę, że choćby w UK, gdzie mieszkam jest nas Polaków dobrze ponad milion i nasze dzieci też 'zajmują' miejsce dzieciom z brytyjskim paszportem. A, że chyba nie ma w Polsce nikogo kto nie miałby kogoś z rodziny, albo znajomych mieszkających na Wyspach hipokryzją byłoby odmawiać prawa do poszukiwania lepszego bytu w naszym kraju z jakichkolwiek przyczyn, a już z powodu wojny w kraju ojczystym byłoby wręcz niegodziwością. Pozdrawiam Edytowane 5 Stycznia 2024 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji)
poezja.tanczy Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2024 @Rafael Marius Po co Ci dziecko, komputer stoi Dziecko tylko niepotrzebnie biadoli Tak to jest. Fajnie napisałeś. Z humorem o poważnych sprawach Pozdrawiam M.
slow Opublikowano 12 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2024 @Rafael Marius Trzy zwrotki a tu taki wieki szum :)) Wierszyk jest kapuściano-głowiasty ;) na przyklad wychodzą z nich Caliki i Calineczki ;)) Pamiętasz jaki był morał bajki: "Dobro, które mamy w sobie i które czynimy zawsze wróci do nas w jakiejś formie. " Skąd się biorą dzieci Myślę, że w dzisiejszych czasach jak i w tych późniejszych będą naszą ulepszoną kopią, będą czynić dobro, by móc przekazać je następnym pokoleniom ;):) Pozdrawiam i miłego weekendu życzę ...slow:))
Wielebor Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2024 @Rafael Marius Jak to skąd się biorą dziexi? Toż wszyscy wiedzą, że bocian je w kapuście zostawia:)
Nefretete Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2024 @Rafael Marius Hej! Tak sobie czytałem i między wersami mieszałem całość wiersza, żeby poznać treść-:) I wychodzi na to, że nasz Kraj jako rajskie miejsce jest idealny dla wczasowiczów ( w tym wypadku chodzi o dzieci), którzy czerpią magię spokoju i nie wnikajmy w sprawy edukacyjne. Bo nie wiem, co aktualnie się dzieje w kraju? Na pewno jest duży problem, który nam jako Polakom doskwiera i doskwierać będzie, że z jednej strony to dobrze i druga zła zaczną ze sobą w pełni współpracować, bo chodzi o środek! Treść bardzo refleksyjna i na czasie Pozdrowienia!
xWhisky Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Kontrast między państwami daje do myślenia . A Polakom i tak nie dogodzisz.
Rekomendowane odpowiedzi