Ten utwór został doceniony przez użytkowników. iwonaroma Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 (edytowane) nie dopowiada używa metafor mówi i milczy między wersami bawi się i śmieje smuci i płacze zachwyca i dołuje otacza nimbem tajemnicy ciebie i mnie od czasu do czasu tylko prześwietlając czerń kosmosu promiennymi gwiazdami jakie to piękne jakie mocne drżenie światło i cień Bóg pisze nieskończony wiersz i śpiewa wieczną pieśń Edytowane 27 Sierpnia 2023 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji) 15
obywatel Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zastanawiałem się kto pierwszy pokusi się o to stwierdzenie :) 1
Marek.zak1 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 i jak wielu poetów, jest trudny do zrozumienia:). Pozdrawiam 2
iwonaroma Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) nie wiem czy ktoś już tego nie stwierdził, bo coś kołacze mi się po głowie, ale nie pamiętam. Zgubiłam jeden istotny wyraz stąd edycja. Dzięki! Oj tak :);) Dzięki i również pozdrawiam
jazzkółka Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 @iwonaroma ..i ma poczucie humoru! :-) 1
Natuskaa Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Dobrze, że nieskończony. Może kiedyś skończy i komuś uda się go wreszcie przeczytać :) Pozdrawiam. 1
staszeko Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Jeśli Bóg jest poetą, czy ateiści to analfabeci? 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ skąd! Po prostu czytający inaczej Z bardzo specyficznym poczuciem humoru, ale już ktoś to powyżej napisał. Znowu się spóźniłem, ech... Pozdrawiam 1
andrew Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 @iwonaroma Ładnie, nie wiem tylko dlaczego Bóg miałby dołować, to dla mnie... Może tak Ci się napisało, a może wiesz. Ludzie tak się dołują, że nie miałby potrzeby tego robić. Wiersz wspaniały. Pozdrawiam serdecznie, Miłego wieczoru 1
Wiechu J. K. Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @iwonaromaCudowny wiersz. Pozdrawiam! 1
Rafael Marius Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 (edytowane) @iwonaroma O Jezusie często mówią, że jest poetą. Dzisiaj rano nawet ktoś to w radiu uzasadniał na podstawie ewangelii. A Jezus jest dla chrześcijan Bogiem. Zatem śmiało można powiedzieć, iż Bóg jest poetą z punktu widzenia tej religii. I również wszystkich tych wierzeń, w których każdy człowiek jest Bogiem. Stąd człowiek będący poetą jest również Bogiem. Powyższy koncept ma też swój cytat w Biblii w Psalmie 82,6, który mówi o ludziach. "Ja rzekłem: Jesteście bogami i wszyscy - synami Najwyższego" Dalej to już tylko kwestia interpretacji. Edytowane 27 Sierpnia 2023 przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 być może dotrze to do Ciebie że on jest z Tobą oraz w niebie że Cię prowadzi za rękę trzyma byś się za życia nie pogubiła :) 1
Wiechu J. K. Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Rafael MariusZapewne, lepiej bym tego nie napisał. 1
iwonaroma Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ma :) czasem nawet stroi sobie żarty ;) lubi zabawy np.w chowanego :);) Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;) Dziękuję i również zdrówka ;) Ateiści też piszą, tylko... do pewnego momentu :) Dzięki ;) no tak, specyficzne, takie boskie :) Dzięki i również pozdrawiam Masz rację, dołują (czasem) ludzie. Lecz pośrednio także Bóg, nie dlatego, że tak chce ale dlatego, że nie narzuca się tym, którzy go nie chcą. Oni wówczas zostają sami i bywa, że wpadają w dół... Dzięki za uznanie i również pozdrawiam serdecznie:) Ojej :) Dzięki i również pozdrawiam:)
iwonaroma Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) człowiek jest potencjalnie w Bogu, jeśli tego gorąco pragnie i pracuje nad sobą. Tak z automatu to niekoniecznie ;) Wystarczy rozejrzeć się dookoła, by zobaczyć, że wielu do boskości daleko... Ale... droga nie jest zamknięta:) Dziękuję Jacku! :) Ślicznie to zapisałeś :) Dziękuję @violetta @Leszczym Dziękuję:))
duszka Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz oprócz dwóch pierwszych zwrotek, czyli w wyróżnionej powyżej postaci, przekonuje mnie i zachwyca. Wcześniej jednak wydaje mi sie zbyt śmiały, konkretny i wyliczający... Takie mam odczucie, ale jest oczywiście subjektywne :) Pozdrawiam! 1
iwonaroma Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem Twoje wątpliwości - jednak ta pierwsza część jest chyba nawet bardziej moja w tym sensie, że na ogół właśnie tak piszę:) Dziękuję za refleksje i serduszko i również oczywiście pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cha, cha :);) Dzięki Edytowane 28 Sierpnia 2023 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji) 1
poezja.tanczy Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2023 @iwonaroma Piękne spojrzenie I sensu wychwycenie :) Pozdrowienia :) 1
iwonaroma Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Ślicznie dziękuję również pozdrawiam :) 1
Leszczym Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2023 @iwonaroma Ba, są nawet takie głosy, że Bóg jest poetą Marcinem Świetlickim (bywa, że podzielam niekiedy ten pogląd ;)) 1
Rekomendowane odpowiedzi