Ten utwór został doceniony przez użytkowników. corival Opublikowano 1 Maja 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2023 Nie przewidział ojciec, że syn nie podoła. Skrzydlate koniska miotają rydwanem. Ogień tak żarłoczny, krzyk płonącej Ziemi niesie się daleko. Błysk i grzmot pioruna. Heliosowe córy głośno rozpaczają. Los okrutny dotknął, zła ocena siły. Lament siostrzyc biegnie Eriadonu brzegiem, dotyka serc bogów. Szum topól jest cichszy. Krople łez złocistych można tutaj znaleźć. Cenne jak klejnoty i poszukiwane. 18
Kasia Koziorowska Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2023 Rewelacja. Wiersz z górnej półki, zdecydowanie. Pozdrowienia.
corival Opublikowano 1 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2023 @Kasia Koziorowska Ojej, nie spodziewałam się tak wysokiej oceny. Dziękuję i pozdrawiam :)
corival Opublikowano 1 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2023 @Wędrowiec.1984 Bardzo dziękuję i pokłon składam wraz z pozdrowieniem :)
corival Opublikowano 1 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2023 @zetjot W zasadzie mamy nasze bursztyny, a ich legendarne pochodzenie właściwie nie odbiega epickością od tego helladzkiego. Pozdrawiam także :)
Nefretete Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2023 @corival Mnie się to podoba! Czytam po swojemu. Masz perełkę po przebranżowieniu!! Naprawdę! Pozdrawiam cię serdecznie!
tomass77 Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2023 Dobrze się czyta, niesie. głęboki sens . Podoba się t. 1
corival Opublikowano 2 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2023 @Nefretete Dziękuję bardzo. Chyba mi się tym razem faktycznie coś udało... Dziękuję że zajrzałeś i także pozdrawiam :) @tomass77 Miło mi, że znalazłeś tu coś dla siebie. Pozdrawiam :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2023 bursztynowe łzy: Heliad po stracie brata głośny lament Faeton zginął gdzieś na nieboskłonie Bogowie nie mogąc zdzierżyć zmienili panie W topole nad Eridanem a łzy w bursztyny I tej baśni koniec A w Bałtyku mieszkała królowa Jurata (córka Neptuna) rybakowi uległa imieniem Kastitis Lecz nie mogło trwać do końca świata Syreny doniosły - Neptun nie liczył się z nikim Związek ze śmiertelnym - hańba dla bogów Kastitis ginie rażony piorunem A łzy Juraty zmienione w bursztyny Można znaleźć na plaży po wzburzonym morzu Pozdrawiam 1
Tectosmith Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2023 @corival Bardzo ładnie. Miło się czytało. Pozdrawiam :-)
corival Opublikowano 2 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2023 @Jacek_Suchowicz I oto pełna legendarna opowieść z obydwu końców Europy. Słusznie Panie prawisz. Dziękuję za przybliżenie obu. Pozdrawiam :) @Tectosmith Dziękuję bardzo i pozdrawiam :) @iwonaroma Dziękuję Iwonko, że zajrzałaś i pozdrawiam :) @Nata_Kruk Dziękuję bardzo... Pozdrawiam :) 2
Rafael Marius Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2023 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Łzy człowieka cenniejsze od łez drzew. A te ostatnie łowiłem wytrwale przez całe dzieciństwo w Bałtyku. Miła zabawa dla najmłodszych i nieco starszych też. Ludzkich nie łowiłem, przypływały same. Edytowane 2 Maja 2023 przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 2
corival Opublikowano 3 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2023 @opal Miło, że tak uważasz. Pozdrawiam :) @Rafael Marius Dziękuję za czytanie i refleksję. Bardzo ładnie w niej ująłeś: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skojarzyło mi się z czymś, ale nie będę się rozwijała... Pozdrawiam :) @violetta@EwelinaDziękuję Wam za czytanie i pozostawiony ślad. Pozdrawiam :) 1
corival Opublikowano 3 Maja 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2023 @beta_bDziękuję za cichutkie odwiedziny, czytanie i pozostawiony ślad. Pozdrawiam serdecznie :)
tetu Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2023 Przeczytałam z przyjemnością. Pozdrawiam.
GrumpyElf Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2023 @corival Mitologia grecka + Twoje pisanie = Przyjemność poznawcza połączona z kojącą estetyką słowną. Bardzo mi tego brakowało, o czym się przekonałam właśnie. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 7 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @corivalkropla do kropli i nazbiera się złote runo, gdzie żeś to bywał Chrysomallosie... pozdr. ;-) 1
Rekomendowane odpowiedzi