Wiechu J. K. Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @[email protected]Bez cienia wątpliwości nie jestem jedynym, którego fascynują góry; jest w nich coś bezapelacyjnie czarownego. Podczas mojego krótkiego pobytu parę lat temu w Edynburgu, Szkocja podziwiałem majestat Arthur's Seat wprost z okna pokoju w którym mieszkałem. Nigdy nie zapomnę dech zapierającej wspinaczki na jego szczyt, serce wręcz do gardła podchodziło. Wierzę, że jeszcze w tym życiu, odwiedzę majestatyczne polskie góry, a jest ich wiele jak wiesz. Chciałbym zobaczyć, chociaż z daleka Mount Everest. Serdecznie pozdrawiam Cię "Janosiku." ;-)
Leszczym Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2022 @[email protected] Klasa Post !!! Mnie jakoś życie najczęściej do Szczawnicy i Krynicy gnało ;))
[email protected] Opublikowano 10 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2022 @WiechuJK Przeżyjmy to jeszcze raz, no cóż, taki przyszedł czas. Pozdrawiam. 1
[email protected] Opublikowano 10 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2022 @Leszczym Każdy ma swoją górę... jaka by nie była, bo to nie jest na pozór, cna bezkształtna bryła. Pozdrawiam.
Leszczym Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2022 @[email protected] A wiesz faktycznie, tak naprawdę mam taką górkę we francuskich Alpach. Niewielka, ale śliczna. Nazywam ją swoim Hobbitonem :)
[email protected] Opublikowano 10 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2022 @Leszczym Hobbiton, Hobbitonomi nierówny, ostrożnie byle nie wpaść do studni.
Leszczym Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2022 @[email protected] Grzesiu, jakkolwiek mam swoje "ułomności" nie wpakowuję się tam gdzie nie potrafię :) @[email protected] No chyba, że w wiersze, ale to już inna jest historia :)))
[email protected] Opublikowano 10 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2022 @Leszczym To drugie mnie interesuje... czyżby zabawa?
Wiechu J. K. Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2022 @[email protected] Piękny widok z Arthur's Seat. Jesteś na tej górze i możesz obserwować cały Edynburg, a także Morze Północne. Pozdrawiam! :)
Leszczym Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2022 @[email protected] nie wiem co powiedzieć, potrzeba bardziej. A jaka potrzeba, no to Grzesiu mnie nie pytaj.
Natuskaa Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2022 A ja dobrze wspominam Pięć Stawów, mnie raczej popchnęły dalej, a nie ostrzegały. Pozdrawiam :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
[email protected] Opublikowano 11 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2022 @Natuskaa Ostrzega a zarazem uspakaja... ostrzeżenie pod nogami, spadające, obślizłe kamienie, drabinki, łańcuchy. Uspakaja... bo cel jakże blisko, już w zasięgu ręki. Spektrum emocji, jak w każdych ekstremalnych zjawiskach. Pozdrawiam Nat. 1
Nata_Kruk Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2022 Nie mogłam się oprzeć Tobie, Grzegorz... tzn. tytułowi Twojego wiersza. Góry..... ehhh..... zlazłam je trochę, głównie Tatry, fotek nie wrzucę, bo tyle tego mam, że szok.! Ta lektura była czystą przyjemnością. Pozdrawiam. 1
[email protected] Opublikowano 15 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2022 @Nata_Kruk Nato, fotki z wielką przyjemnością bym obejrzał, bo dopiero wówczas widać wrażliwość autora. Miłego weekendu.
Wiechu J. K. Opublikowano 21 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Kapistrat NiewiadomskiDodać można: bez widoku chmur, gwiazd i słońca... 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 30 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2024 Góry, nasze góry i hien pazury... Łukasz Jasiński
wierszyki Opublikowano 9 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2025 Orlą przeszłam dawno temu, przeskakując jak kozica z kamienia na kamień. Ale zawsze wolałam słowackie, odludne, straszne.. oczywiście nie samotnie :) Dziś z pokorą opisuję malutkie szczyty paruset metrowe, prawdziwe wyzwania dla ludzi nie zawsze pięknych i młodych, drobne osiągnięcia nawet balkon są dla wielu godne pucharu świata. Nie wiem jak wygląda Orla "z nizin. Ładnie to opisałeś. Może jakiś mały wierszyk, Grzesiu, hę? :) 2
wierszyki Opublikowano 9 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oczywiście chodziło mi o to zdanie. Pzdr :)
Annna2 Opublikowano 9 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2025 @[email protected] - kiedyś zapytano Kukuczkę- po co on w te góry chodzi- czy się nie boi? - Tylko głupi się nie boi- odpowiedział. Aby przezwyciężyć strach. Góral tyś Grzegorz- czy napiszesz coś po góralsku?
[email protected] Opublikowano 10 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2025 @Annna2 Aniu nie jestem Góralem, a jak już, to... małym, przez okno widzę Wielką Sowę; ona ma tylko 1014 m.n.p.m, obok ma Małą Sowę, jak dwie siostry na podniebnym szlaku. Miłej niedzieli Aniu. @wierszyki Wierszykom coś napiszę za to "hę", ale tylko do szuflady. Miłej niedzieli. 1
Rekomendowane odpowiedzi