Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Gosława Anna to mój nr 1 jeśli chodzi o imiona żeńskie. Przybij piątkę! Możemy być obie „Anki”, co sobie będziemy żałować ;) 

Renia, mnie moje prawdziwe imię ani grzeje, ani ziębi, ale szczególnie się nim nie zachwycałam. Do pewnego dnia… Znalazłam wtedy widokówkę w kwiatki, na której zobaczyłam propozycję imion dla mnie wypisanych przez mojego Tatę ( byłam pierwszym dzieckiem i chyba trochę za bardzo wchodzili w rolę hahaha). Jak zobaczyłam te rewelacje, to w wielkiej pokorze podziękowałam za to, że skończyło się tylko na tej Darii :):):):):).

Edytowane przez Anna_Sendor (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Michał_78 Pewnie, że tak. Ten tekst to w sumie taki gorzki żart poetycki, jakieś spojrzenie na sprawę obejmujące tylko część przypadków. Mnie doświadczenia raczej dają zdrowy dystans, choć bywają takie, które zostawiają jakieś ślady-złe i dobre. Ale są ludzie, którzy po swoich przeżyciach  już się nie podnieśli. Dziękuję Ci za czytanie i komentarz, dobrego wieczoru!

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Leszczym  powiem tak: spotyka się trzech znajomych- jeden mówi, o deszcz pada, drugi- e co ty gadasz, jest wilgotno ale słońce świeci, ty- jak jest? Trzeba sprawdzić samemu
    • @obywatel Adwokaci to nie tylko obrońcy, bo oskarżyciele również. Jakoś trudno mi się odnieść do Twojego wpisu. Ciężar dowodu to pojęcie prawnicze, a ja niedawno odkryłem jakby mniej prawnicze znaczenie tych słów. Że to nie tylko rozkład dowodu ale istotnie również ciężar czyli waga po prostu, coś co ciąży generalnie. Wydaje mi się, że w tym zakresie zwrot prawniczy oddaje nieco istotę i złożoność kwestii. Innymi słowy zastanów się 4 razy zanim będziesz chciał coś udowodnić :)) @Migrena Prawdę i kłamstwo chyba faktycznie dopiszę do tego tekstu, bo to jakby kluczowe... :) @Alicja_Wysocka Innymi słowy chyba dobrze dowieść akurat w tym przypadku napisałem :) Że co, że wysyłam Cię do kąta? :) Pzdr. M 
    • @obywatel chodzi o zamysł gwiazdozbiorów. Gwiazdy sa tak daleko od siebie , a i tak twożą swego rodzaju jeedność, grupe
    • Fajnie poprowadzona personifikacja gwiazd, bo uważam, że też reprezentują życie. Jednak czy gwiazdy się wzajemnie nie odpychają? Wbrew prawu grawitacyjnemu, czyżby światło, foton miał właściwości antygrawitacyjne?
    • @Migrena dziękuję Ci za komentarz.  Świetna interpretacja.  Pozdrawiam majowo :)  @Starzec  dziękuję  bardzo ;) Pisząc  ten wiersz chciałam przedstawić to jako kolejne etapy. Cieszę się, że się podoba.  Pozdrawiam serdecznie. @Berenika97  Bardzo trafnie i pięknie odczytałaś moje słowa.  Chciałam to przedstawić w trzech fazach  * krzyk, * cisza po nim , * rozczarowanie .   " Leczenie " obejmuje jedynie rozczarowanie . To ono gra tu główną rolę.  Jeśli je oslodzisz nadzieją to z czasem przechodzi.  Pozdrawiam ciepło.  @CharismafilosU mnie kawa bez cukru jak najbardziej.  Herbaty gorzkiej nie lubię. Życie jednak od czasu do czasu nam ją sewuje.      Pozdrawiam ciepło. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...