Ten utwór został doceniony przez użytkowników. corival Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zloty blask wśród zieleni, przydymionej, nie świeżej, łuna rozświetla co dzień posiniały horyzont. Łzy nocy podkreślają misterną nić tkaniny, efekt cierpliwej pracy wytrwałych włókienników. Ciężki, siwy kobierzec utajnia zew zieleni. Skołtunione, wciąż bujne włosie, między paterami. Widać pierwsze znamiona nadejścia siwej Damy, tak chłodnej w obejściu. Pobladła złota tarcza. Jutrzenka wciąż prześliczna, choć cokolwiek spóźniona, i szare duchy przodków wędrujące po stawie. Przemawiają, tłumaczą, i wskazują dobitnie: czy widzisz, czy rozumiesz? Już blisko... 8
Marek.zak1 Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zbliża się i jesień i śmierć, ale każdy ma swój czas i dlatego warto go cenić. Pozdrawiam, a wiersz fajny:). 1
corival Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2021 @Marek.zak1 Dziękuję Marku. A co do refleksji, niewątpliwie masz rację. Pozdrawiam :) 1
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2021 @corival Nie rozumiem nic a nic :D Ale stylówa, jak zawsze u Ciebie, fajna ;>
corival Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2021 @error_erros Hmmm? Jak to nie rozumiesz? Errorze, toż to o zwiastunach jesieni, które już widać :) A za pochwałę dziękuję. Pozdrawiam :)
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2021 @corival O szlag, zaćmienie chyba jakieś mam... Przepraszam, teraz widzę...bo widać to jak na dłoni, rzeczywiście xD Przepraszam Ciebie za moje nieogarnięcie, a przyjaciółkę Jesień za to, że jej nie poznałem ;D
corival Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2021 @Gosława To mimo wszystko piękny czas. Taki melancholijny, pełen uspokojenia i wyczuwalnej obfitości. Dziękuję Gosławo i pozdrawiam :) @error_erros Zaskoczyłeś mnie, ale skoro już widzisz, co należy, to wybaczam ;) Pozdrawiam :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Witam - lubię jesień i jej ciuszki - więc jestem na tak - Pozdr. jeszcze wakacyjnie.
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na swoje usprawiedliwienie mam, że musiałem podzielić uwagę pomiędzy forum a wystawiane w międzyczasie faktury :P
corival Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2021 @error_erros Ech, nie dziwię się wobec tego roztargnieniu :) @Waldemar_Talar_Talar Ciuszki jesieni... nieźle zabrzmiało Waldemarze. Dziękuję za poświęcony wierszowi czas i pozdrawiam :)
ais Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Mnie sie bardziej z zimą skojarzyło przez Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. siwa, czyli biała... Ale ładne i to mi się podoba. i Pozdrawiam. 1
Czarek Płatak Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2021 eee, no nie pośpieszajmy. Jeszcze ponad miesiąc ;)
corival Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2021 @ais U mnie siwa, czyli obficie ścieląca rosę na trawie o poranku :) Dziękuję ais za czytanie. Pozdrawiam :) @Czarek Płatak Ponad miesiąc w kalendarzu. Realnie... wystarczy się rozejrzeć ;) Cieszy mnie Czarku, że poświęciłes czas na zajrzenie tutaj. Pozdrawiam :)
Gość Franek K Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Bardzo mi się podoba określenie "Siwa Dama", choć być może gdzieś już je słyszałem/czytałem. Sierpień to taki miesiąc, w którym zwłaszcza wieczorami czuć skradającą się jesień. To moja ulubiona pora roku (ta wczesna), więc nie mam nic przeciwko. Fajny tekst. Pozdrawiam.
corival Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 @Franek K Na wczesną jesień od długiego czasu mówię "siwa Dama",ze względu na poranną obfitą rosę. Czy sama to wymyśliłam, czy też skądś mi się przyplątało... Cieszy mnie, że wiersz przypadł Ci do gustu. Pozdrawiam :)
GrumpyElf Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2021 @corival Muszę się przyznać, że z początku nie załapałam, zupełnie jak @error_erros (nie wystawiam żadnej faktury). Czytając drugi raz za to, byłam w szoku jak za pierwszym razem mogłam nie odczytać bohaterki. :) Ładnie, subtelnie. 1
corival Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2021 @GrumpyElf Ha! Nie spodziewałam się, że tak bardzo "ukryłam" tą biedną jesień. Ważne jednak, że końcowy efekt jednak jest :) Cieszy mnie, że spodobało Ci się moje pisanie. Dziękuję, że poświęciłaś swój czas na czytanie. Pozdrawiam :) 1
Maksymilian Bron Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 @corival Uwielbiam takie wiersze...z posiniałym horyzontem i pobladłą złotą tarczą...Przepiękne czucie ..pozdrawiam 1
corival Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 @Maksymilian Bron Miło mi, że Ci się spodobało. Pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi