Ten utwór został doceniony przez użytkowników. OloBolo Opublikowano 28 Marca 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2021 Niedziela. Przyjdą goście. Żona upiekła ciasto. Policzyłem talerzyki na stole. Nuda. Znowu będą rozmowy o polityce, o tym kto z kim, za kim, dlaczego. A ja w dysputy te się nie pcham, nie mam zamiaru najmniejszego. Niedziela. Pusta taca po cieście na stole, wypita trzecia herbata. Szwagier ględzi coś o emeryturze, że niby błogostan ten osiągnie już za trzy lata. Niedziela. Jak zwykle przegrałem w papier, kamień, nożyce. Bratowa puszcza do mnie oko, udaję że tego nie widzę. Władca zlewozmywaka. 12
Natuskaa Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2021 @OloBolo Prawie się poplakałam ze śmiechu. Herbata, ciasto, liczenie talerzyków... :)) Pozdrawiam. 1
Marek.zak1 Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2021 Ja przez lata na obiady do teściowej nie chodziłem, miałem zresztą treningi i turnieje w tym czasie, ale właśnie z tego powodu, o którym pisałeś, czyli paru godzin z plecy. Mówiłem "nie" a na próby dyskusji mówiłem, że przekazuje mamie informację i nie mam zamiaru się tłumaczyć. 1
emwoo Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2021 @OloBolo Ty to potrafisz wprowadzić człeka w lekki nastrój haha dzięki! A władca zlewozmywaka brzmi dumnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
huzarc Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2021 @OloBolo polecam zatem zakup zmywarki;) 1
Michail Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2021 @OloBolo @OloBolo @OloBolo Olo, a gdybyś dla usunięcia powtórzeń zatytułował wiersz "Niedziela"? I czy potrzebne jest drugie "na stole"? Ciekawie. ☺ Pozdrowienia. 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2021 ...i po niedzieli. Naczyń nie zmywałem. Uff. 1
Pan Ropuch Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 @Wędrowiec.1984 ja też nie zostawiłem na dzisiaj, trzeba mieć swoje zasady po takim tekście :))) :DDD Pozdrawiam Pan Ropuch 1
iwonaroma Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 Masz talent do tytułów :) Intrygujące, wciągające :) A wiadomo, jak tytuł zachęci to może i wiersz się przeczyta ;) Tekst zabawny dla czytających, ale dla władcy zlewozmywaka pewnie smutny... Pozdrowienia 1
Gość Radosław Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2021 Intymność oparciu o zwyczajne - niezwyczajne życie. Podałeś to w taki sposób, że wielu mogło by się pod tym podpisać. Wracam do wiersza. Czytam sobie, patrzę i żywię dużo sympatii do pl. Drobna uwaga techniczna. Usunąłbym słowo " ten" , które znajduje się po słowie " blogostan" . Pozdrawiam. Gratuluje wiersza. @iwonaroma Tak, ten tytul jest świetnyświetnchcial by być władcą zlewozmywaka. Takie panowanie wymaga pokory. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi