Konrad_Redus_Olszewski Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 do nieba nam pod górkę krążąc po miastach według rozkładów pijamy kawę w końcu dwie igły w jednym stogu możemy zgubić kalendarz przykleić nos do szyby sprawdzić jak płynnie zmienia się krajobraz zostawić Londyn Chicago czy Seattle każde ze swą burzą deszczem i wiatrem samo i my sami krążymy po miastach
Kulok_the_Bo$$ Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Duchy to z reguły byty niewidzialne, niematerialne. My jesteśmy w wielkich miastach raczej jak bezimienni, acz namacalni...
Zjajami_Baba Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 @Konrad_Redus_Olszewski jest pewna plastyczność, my pędzący samotni w końcu się spotykami i możemy zatrzymać, porównanie nas do miast a przez to uosabianie miast jeszcze potęguje tę plastyczność obrazu, zastanawiałam się, czy użycie tych akurat miast nie jest pompatyczne, ale rozumiem, że chciałeś pokazać samotność jako kosmopolitkę;), narracja jednak gdzieś się rozmywa na koniec, nie wiem, dlaczego? podoba mi się jednak całość, pzdr
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 według rozkładów pijamy kawę w końcu dwie igły w jednym stogu - przesadzone, wymyślone (na rozkaz pić kawę?); z tymi igłami niepojęte - w rzeczy samej niepotrzebne;
Kaliope_X. Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2014 nie rozumiem tego wiersza. K.
Rekomendowane odpowiedzi