maria_bard Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2014 Czy wolno mi, mało ozdobnej kobietce, lubić golonkę z chrzanem? Obiecuję, że zjem ją powoli i dystyngowanie. Nie będę głośno mlaskała. Kocham jeść palcami, bez sztućców, wysysać kostki. Czy będzie mi wolno, żeby cię nie stracić? Ale obiecuję, wytrę usta i dłonie serwetką, czerwona szminka powróci na wargi. Czy wciąż zostanę kobietą? Pozwól mi. Za to w nagrodę, jadąc do ciebie, włożę szpilki, na rękę żółtą bransoletkę. Ostatnim razem twoja woda kolońska była tak ekspresyjna, że pamiętam jej zapach do dziś. 1
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2014 Jest z dedykacją, ale pozwolę sobie "poczuć" się zaproszony. Tekst zaczarowany kobiecą ręką i ja niczego bym nie odmówił. (Pewnie nie przeszkadzałby mi nawet tłuszcz, spływający "rześko" po podbródku:)) Nie powiedziałbym nic więcej , bo dobre obroni się samo. Takie małe mam "zauważenie" (nie zarzut). W pierwszym wierszu ta: "kobietce", troszkę mi ością staje. Ja dałbym : damie, niewieście........... jest w czym wybierać. Ale to ja. pozdroEliu
Wawrzynek Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2014 Ha :) trafiłaś w moje podniebienie smakowe i zapachowe.../słowem/ Na myśl o golonce , tak fajnie zaprezentowanej w kwestii spożywania aż ślinka cieknie. A np Gucci, działa na mnie jak GPS :). Jedyne co to ta " kobietka" trochę psuje smak. Pozdrawiam:)
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 @maria_bard bardzo przekonująca deklaracja - naprawdę, biorę razem z tytułem! choć on paradoksalny w kontekście degustacji golonki...bardzo zabawne i wyrafinowane kokietowanie
Anna_Myszkin Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Taki lekki obrazek, na upalny dzień w sam raz. Ja bym wybaczyła peelce - też jestem zdania, że odstępstwo od zasady "bułkę przez bibułkę" nie przysłania kobiecości ;) Serdeczności.
maria_bard Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 @Mariusz_Sukmanowski Aaaa tam, dedykacja;-) Kobietka wyszła mi dlatego, że nie mogłam użyć cudzysłowu. Może lepiej by było "kobitka". "Niewiasta" zniszczyłaby całą śmieszność tego tekstu. Uściski. E.
maria_bard Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 @Wawrzynek Troszkę podobnie co do kobietki - jak wyżej:-) u Mariusza. Ty wiesz............ że o tym GPS i Guccim muszę pomyśleć. Ciekawostka. Pójdę do ....(S) i powącham.;-) Dzięki, że zajrzałaś. To dla mnie ważne. Smacznego. E.
maria_bard Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nooo! To znamienity efekt pisaniny. A do tej goloneczki kilka łyków nie....piwa nie. Szklaneczka whisky na deser. E.
maria_bard Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trafiło się ślepej kurze ziarno. To znaczy - ja - ślepa kura:-)))) Tytuł powinien być - "estecie". Ale nie udało mi się. Do następnej dyskusji...E.M.
maria_bard Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, czyli jesteśmy w podobnych klimatach... Ale, kurcze, dlaczego tak kur....gorąco???! Ucałowania, Beatko.E.
Dariusz Sokołowski Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Gdyby nie było "Ale obiecuję, wytrę usta i dłonie serwetką, czerwona szminka powróci na wargi" napisałbym, że to deklaracja poetyki, swoistego "ars"! A tak: ars swoistości...
maria_bard Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nic nie rozumiem, ale nie ma przepisu, że muszę.... Dzięki za uwagę. E.
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 "ozdobna kobietka"...no,no! a na dodatek w szpilkach...nie ma to jak świadomość własnej kobiecości; a trzeba ją mieć, aby tak napisać... udatnie;
Magdalena_Blu Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2014 Dobry apetyt przy stole, to również apetyt na życie, więc smakosz nie powinien wnosić pretensji:)
Kaliope_X. Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2014 nie będę głośno mlaskać. poza tym - bardzo. K.
Adrian_Poraj Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Kulinarne wypociny kobiece. Kosz.
Rekomendowane odpowiedzi