Ona_Kot Opublikowano 14 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 spode mnie droga podparta kijem idę do siebie zbieram światła jak kolekcjoner niepokoju lęk gryzę cicho mgnieniami licząc zmarszczki na rudej tafli czasu popołudnia milczą a we mnie utkwiły słowa jak ostatnia warta na mrozie pod łóżkiem echo schowane na deser
teraa Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 ładniutkie....... schizowe.... podobama mi sie jakos całosc.... napisze wiecej... teraz spieszno do szkoły :/ Tera
asher Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Rosną we mnie podziwy. Oceniam bardzo wysoko. Echo na deser pod łóżkiem - miodek! Przez chwilę myślałem, że parafraza Dantego - "przeze mnie droga..." Na szczęście nie :))) Twój tomik, kiedy już powstanie, będzie rewelacją. A powstania Ci życzę z całego kamienia.
Alicja Powroźnik Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 zdecydowanie nie dla : "zbieram światła jak kolekcjoner niepokoju" zamiast: "kapie wolno na sweter i dłonie" widziałabym: kopie wolno na sweter i dłonie najlepszy poczatek i koniec na razie to tyle.. pozdrawiam
teraa Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 patzrąc niezaspanymi oczętami stwierdzam następująco: "a we mnie utkwiły słowa jak ostatnia warta na mrozie przesiąknięta ciszą kapie wolno na sweter i dłonie" szpeci wiersz... jest kiepskie, trąci banałem -prześiaknięcie ciszą itp - na pewno zrozumiesz począteki końcowkaswietne ogólnei poziom utrzymany... fajne skojarzenia i obrazy się nasuwają pozdrawiam Cie... pomarszczona Kotko Tera
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 a cóż to ta ruda tafla czasu? MN
Luthien_Alcarin Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 ciepło..klimatycznie ...pieknie... Pozdrawiam i gratuluje Agata
Emilia Zone Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 "a we mnie utkwiły słowa jak ostatnia warta na mrozie przesiąknięta ciszą kapie wolno na sweter i dłonie" z tym fragmentem trzeba coś zrobić, bo psuje całość.. reszta jest spox :)) przemawia do mnie pozdrawiam Emilka
Marek Ciućka Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Jesteś zbyt dobra w te klocki, byś musiała słuchać opini ludzi na moim poziomie... Długo mnie tu nie było, jednak warto było odwiedzić to miejsce dla przeczytania tak dobrej poezji ;) Czekam na takie słodycze...
anna pityńska Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 nie zbyt mi się podoba
Ona_Kot Opublikowano 17 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niezbyt udany komentarz ;)) pozdrawiam
Coolt Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale akurat oceną komentarzy nie zajmujemy się na tym serwisie :) Wiersz dziwny dosyć: np. naturalniej dla mnie byłoby: pode mną droga (...) gryźć mgnieniami? brzmi ciekawie i niedorzecznie zarazem ;) talfa czasu jakoś mi zgrza, już pomijając to,że jest ruda. pod łóżkiem echo schowane na deser -> a końcówka jest świetna :) Pozdrawiam serdecznie Coolt
Michał_Zawadowski Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 przeczytałem, ale wcześniej nie komentowałem bo nie wiedziałem co napisać:) tym niemniej "ruda tafla czasu" i przedostatnia część cały czas krążyły w moich myślach. wspaniałe. wspaniałe, ale mówiąc prawdę całości nie rozumiem, chociaż, cytując Cię "we mnie utkwiły słowa". pozdrawiam MZ
Marek Paprocki Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 podoba się, niebanalne zdania./podparta kijem/ najbardziej.Jednym słowem twoje na wierzchu.Pozdrawiam.
Ona_Kot Opublikowano 18 Listopada 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 ruda tafla czasu - bo wyobraziłam sobie czas jako powierzchnię jeziora w którym odbija się jesienny las może dziwnie dziękuję za komentarze pozdrawiam
asher Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 ja też myślałem o jeziorze, ale pełnym świeżo opadłych liści... cóż... :)
Rekomendowane odpowiedzi