Anna_Para Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Wiersz można przeczytać w książce: Jolanta Zarębska, Śpiewam i milczę, Miniatura, Kraków 2012, ISBN 978-83-7606-401-7 Cieplutko, Para:)
Oxyvia Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2012 Nooo, jest znowu! Uwielbiam ten wiersz! Już go zabrałam znów do Ulu. Dziękuję, że go tu powtórzyłaś! Oczywiście zapluszam. :)
Marek_Dziekan Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2012 Napisane pięknym językiem poezji. Czasami w życiu i tak bywa, niekiedy ma się jakieś powody by zachować się tak, nie inaczej. Wiersz poruszył mnie do głębi, dlaczego? Ja wiem, tyle wystarczy za komentarz...
Anna_Para Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2012 Oxy, bardzo dziękuję. Strasznie podoba mi się słowo "zapluszam". Takie - właśnie w stylu Leśmiana. Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2012 Marku, cieszy mnie, że akcję nadrealistycznej balladki przykładasz do życiowej sytuacji, i że pasuje. Tak bywa. Bajka opowiada życie, jak w życiu zdarzają się ludziom niezwykłe baje! Cieplutko, choć żałuję, że nie oceniasz. Para:)
pijaczyna_ok Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2012 taki inny od współczesnej poezji... musiałaś go kochać Anno, czyż nie? Pozdrawiam...
Anna_Para Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2012 Pijaczyno, no tak, inny, bo to stylizacja;) Pewnie tak... Pozdrawiam cieplutko, Para:)
HAYQ Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2012 o, zaginiony wiersz :) Pisalem już wcześniej i podtrzymuję - mniam :) Pozdrowienia Aniu
Anna_Para Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2012 HAYQ, tak, umknął mi z cyklu. Wygrzebałam z Warsztatu dzięki Szaroburemu. Dziękuję pięknie za "mniam". Cieplutko, Para:)
szarobury Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 więc znikła mgła, stopiona z mchem wyrosłym nagle u jej kolan. żałował słów. lecz stał się tren i nigdy więcej jej nie wołał lub już nigdy więcej jej nie wołał
Agata_Lebek Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 Ładnie, melodyjnie, płynna ta para - Para - Marzeniec ;)) Trochę nawet "świteziankowo" mi zagrała :) Gratulacje, pozdrowienia.
Anna_Para Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 Agatko, dziękuję pięknie. Cieplutko pozdrawiam, Para:)
Anna_Para Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 Magdaleno Blu: Niezmiernie mi miło, pozdrawiam, wdzięczna Para:)
Anna_Para Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 Szarobury: Dzięki piękne. Poprawione, tato! ;))))))))))))))) Para:)
Marek_Dziekan Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ależ balladka jest absolutnie realistyczna. Mogę cię zapewnić, że znam taką sytuację i to się naprawdę wydarzyło, pewnie, że bardzo dawno temu,ale było. Aby było śmieszniej wydarzyło się to gdzieś niedaleko miejsca potocznie zwanego ,,Czterema wiatrami". Nie była to wszak chwila, lecz jak w wierszu, trwało to. Nie zdradzę niczyjej intymności bo minęło wiele lat lecz dziewczyna tak na marginesie miała na imię Anna. Te oceny jakoś mnie odrzucają.Tak (plus +; minus -) poezję?
Bolesław_Pączyński Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 Dobra taka romantyczna ballada, też widziałem, dobrze że się odnalazł, przez tą przeprowadzkę wiele wierszy i komentarzy poginęło także i moich-:) Marzeniec taki rozmarzony, sięgnął po mglisto mleczny pled, jego oparem otulony jak senna mgła za groblę zszedł. Serdecznie pozdrawiam-:)
Anna_Myszkin Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 Nie zmieniłam zdania od poprzedniego razu - piękny język rymowanej poezji, coraz rzadszej, a u Ciebie, Anno, ciągle żywej. Pozdrawiam.
Anna_Para Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 Marku, rozumiem niechęć dla oceny. Nie mam za złe. Bardzo się cieszę, że chce Ci się wrócić, żeby odpowiedzieć. Dziękuję Ci pięknie, i cieplutko pozdrawiam. Para:)
Anna_Para Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 Bolesiu, jak zwykle - piękny poetycki komentarz. Dzięki wdzięczne!Marzeniec taki rozmarzony, sięgnął po mglisto mleczny pled, jego oparem otulony jak senna mgła za groblę zszedł. i dobrnął do granicy świtu, znużony bajką o nieśnieniu. zostawił głos, jak dzieciom lalkę podrzuca los, wbrew przeznaczeniu. Cieplutko, Para:)
Rekomendowane odpowiedzi