Dawid Rt Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Ojciec nauczył go patriarchatu wykładając pasem język ojczysty i historię swojego drzewa kreślił raz za razem pręgami na skórze żeby ta stara kurwa się nie czepiała że kary nie było żeby ci do łba weszło że szkoła uczy a nie óczy że Skłodowska była kobietą a nie transwestytą a luty to miesiąc w roku przestępnym a nie wagarowania Edit ojciec nauczał go patriarchatu wykładając twardo język ojczysty i historię kreślił pręgami na skórze. żeby ta stara kurwa się nie czepiała że kary nie było. żeby ci do łba weszło że szkoła nie óczy że Składowska była transwestytą. a luty to nie miesiąc wagarowania.
Biała Lokomotywa Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Patriarchat na zasadzie kar cielesnych. Dość mocne. Pozdrawiam:)
Dawid Rt Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może ;)
Dawid Rt Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Samo życie, w niektórych domach.
Dawid Rt Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może ;) ps. dzięki, właśnie o to mi chodziło.
Wilcza Jagoda Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fantastyczny wiersz, jakoś dzisiaj przypadł mi najbardziej do gustu :)))
Dawid Rt Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fantastyczny wiersz, jakoś dzisiaj przypadł mi najbardziej do gustu :))) Eksperymencik, ale miło, że przypadł ;) Dziękuję,
Zjajami_Baba Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ooo, na to ja czekam od lat! żeby wreszcie jakiś facet (z jajami) oczywiście) pokazał, jak się uczą tego cholernego patriarchatu, żeby pokazał go jako proces wdrukowywania (imprinting) pewnych skryptów, że to przebiega od skorupki i bez udziału woli - Dawidzie - udało ci się to wszystko w tym cholernie dobrym wierszu! pomysł temat poruszony z odwagą i ze znajmością reguł poetyckich wszystko jest brawo!
Dawid Rt Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ooo, na to ja czekam od lat! żeby wreszcie jakiś facet (z jajami) oczywiście) pokazał, jak się uczą tego cholernego patriarchatu, żeby pokazał go jako proces wdrukowywania (imprinting) pewnych skryptów, że to przebiega od skorupki i bez udziału woli - Dawidzie - udało ci się to wszystko w tym cholernie dobrym wierszu! pomysł temat poruszony z odwagą i ze znajmością reguł poetyckich wszystko jest brawo! Oho, dzięki babo, ale połechtałaś ;-) Co do tematu, niestety tak często przebiegała/przebiega socjalizacja.
adam_bubak Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 ja tam wolę Seksmisję zresztą zabieg z Kopernikiem zbyt oczywiście zerżnięty i w kontekście sjeriożnej reszty niezbyt udany i przydałaby się jakaś pointa bo na razie mamy tutaj ciekawy przypadek przerostu treści nad formą a przypominam poezja to również forma
Dawid Rt Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Początkowo była tu Skłodowska, ale poszedłem za Smokiem i przerobiłem, zresztą nie wiem, czy by to coś zmieniło. Chodziło o oczywistą oczywistosć ;) Puenta jest zbyteczna, gdyż owy przerost treści mówi już wszystko, nie trzeba nic dodawać do tak obyczajowego obrazka...a co do formy się zgadzam, zawsze może być lepsza, cóż wciąż nad tym się pracuje ;) Dzięki za czytanie
Jan_Wodnik Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Czy nie chodzi tu przypadkiem o Wojtka Jaruzelskiego , no - tego hardcorowca od słynnych przyciemnianych okularów?;))) Wiersz mocny i może być, choć tematyka wychowawcza (bić albo nie bić oto jest pytanie?) w sumie ważna ale dla mnie dość odległa. Pozdrawiam - i do następnego razu.
Ula Podzinska Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Mocno,dobitnie,w wielu przypadkach prawdziwie.....dobrze.
Almare Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Metoda nauczania "na pejcza", jest skuteczna i była z powodzeniem stosowana. Odejście od tej słusznej metody ( tak naprawdę stosowanej wybiórczo i to tylko na wyjątkowych osobnikach) owocuje utratą kierunku przez masy, bez dyszla nie da rady. :))) Wiersz, nie wiersz - "ekspwerwyment"? Ok, ale proszę pozbyć się Kopernika-Koperniczki i innych prostych skojarzeń. Pozdrawiam.
Dawid Rt Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jaruzelski? Nie, Wojtek, po prostu Wojtek, dużo jest takich Wojtusiów :) Dzięki za czytanie, pozdrawiam
Dawid Rt Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, pozdrawiam
Dawid Rt Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stosowana gdzie była? Naprawdę uważasz, że wybiórczo? A skuteczna jest, owszem, jak dobrze pójdzie można kogoś zaje*bać na śmierć ;) Nie widzę powodu, dla którego skojarzenia miałyby być inne, wszak ojciec bije za "bułę z masłem". Dziękuję za czytanie
adam_bubak Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. moja mama preferowała "na kabla" i proszę na jakich złych ludzi wyrosłem...;)
Czarna Wstążeczka Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 no cóż, przeczytałam. nie pozostało we mnie nic poza niesmacznym obrazkiem Skłodowskiej-transwestyty. czy to był cel wiersza? na pewno nie, a więc coś tu jest nie tak: obrazki bitego W. zostały przedstawione niewiarygodnie, zupełny brak oddziaływania na czytelnika. nic tu nie zaskakuje, takie teksty można znaleźć na pasku u dołu ekranu w tvn24. temat ważny, wiersz nie wyszedł.
Rekomendowane odpowiedzi