Pan_Biały Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 przytulacie się do przystanków i do tomików poezji przyzwyczajacie się do pory obiadowej i do świeżo zerwanych kłamstw tęsknicie za gniewem który wbije się w ziemię jak obcas i rozgniecie owada w kolorze człowieka gdzie ja potrzebuję tylko nocy i świateł czegoś mocnego pięści pocałunków jak żyletki ciszy która uzupełni niewypitą samotność rozlałem się na ulicy jak tani nikt i oszukałem policjanta więcej tego nie zrobię
Zjajami_Baba Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przytulanie się do przystanków trzecia strofa w całości w tym pocałunki jak żyletki oszukanie policjanta kolejna historia faceta który mnie kręci jak jasna cholera chyba mam coś nie halo :D wprawnie oj bardzo wprawnie oddajesz kawał męskiej egzystencjalnej dziury podoba sie też bardzo tytuł - jak zwykle wali po ryju połączeniem cudu z codziennością namacalną dzięki piękne:)
Marek_Dziekan Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Bardzo obrazowe, życiowe, prawdziwe i dobrze napisane. Dla mnie przedni wiersz. Tak to już jest, że poeta potrzebuje świateł czegoś mocnego aby egzystować. Nie tylko ty się rozlałeś na ulicy jak tani nikt, człowiek, a zwłaszcza poeta jest tylko ułomny... Trochę zazdroszczę niewypitej samotności. Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Ciekawie, dosadnie, jak zwykle u Ciebie Rafale... pewnie wielu mogłoby się z tymi słowami utożsamić. Dobry wiersz. Pozdrawiam... :) PS. Troszeczkę za dużo "i"... nie "krzycz"...już milczę..! :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 mocne, doskonałe, do bólu prawdziwe; wesołych świąt, Rafale Grażyna :)
Dawid Rt Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 "Owad w kolorze człowieka" - dobre i całość też. Pozdrawiam
Yo Veeka Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 Przenikliwy wiersz. I nie mogę się zdecydować, czy peel przemawia do kobiet - jako mężczyzna, czy do ludzkości w ogóle - jako poeta. W każdym razie - świetny.
cezary_dacyszyn Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 wnoszę toast za " niewypitą samotność " :-)
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 Rafale, wyjątkowy masz dar pisania od niechcenia poezją o codziennych zdarzeniach i rozterkach nimi prowokowanych. Niby codzienne , ale ważkie rozterki i Ty myślisz poezją i potrafisz ją dla nas przeklepać przez klawiaturę. Coś, co udaje się niektórym z rzadka i co nazywają wtedy "weną" (w tym ja). Nie chodzi o peany i o to , że Ci zazdroszczę, ale przyrzekam jeśli kiedyś będę wydawcą, upomnę się o tomik; ba, stertę tomików Twoich... :) pozdrawiam , PO
Marek Konarski Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Podział na "przytulających" i peela, dość niewyraźny. Peel, również się przytula (do nocy i świateł czegoś mocnego), a rozlać się "jak tani nikt", można równie dobrze na ulicy, jak przy obiedzie. Jest samotność ale ona akurat, jest bardzo "demokratyczna" i niewybredna ;) Nieco wydumane.
Pan_Biały Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przytulanie się do przystanków trzecia strofa w całości w tym pocałunki jak żyletki oszukanie policjanta kolejna historia faceta który mnie kręci jak jasna cholera chyba mam coś nie halo :D wprawnie oj bardzo wprawnie oddajesz kawał męskiej egzystencjalnej dziury podoba sie też bardzo tytuł - jak zwykle wali po ryju połączeniem cudu z codziennością namacalną dzięki piękne:) wszystko halo M.;) dobrze, że kręci:) dziękuję za taki komentarz wszystkiego dobrego pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za przymiotniki i czytanie wszystkiego dobrego r
Pan_Biały Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję dobre słowa i czytanie "i" lubię po prostu wszystkiego dobrego r
Pan_Biały Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszy, że czuć prawdę, bo to ona daje poezji życie dziękuję za przychylność i czytanie wszystkiego dobrego r
Pan_Biały Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za komentarz i czytanie wszystkiego dobrego r
Pan_Biały Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za pierwsze i ostatnie słowo tego komentarza i za czytanie bardzo:) też nie mogę się zdecydować;) wszystkiego dobrego r
Pan_Biały Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na zdrowie;) dziękuję za czytanie wszystkiego dobrego r
Pan_Biały Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za ten komentarz, wprawił mnie w dobry nastrój:) jeszcze raz dziękuję wszystkiego dobrego r
Pan_Biały Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. możliwe dziękuję za komentarz i czytanie wszystkiego dobrego r
Rekomendowane odpowiedzi