Ona_Kot Opublikowano 27 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 skraplam litery po jednej wysyłasz listy nie do mnie trafiają lecz w obce ręce bez czucia opuszkami tylko po nadawcy i siup! do śmieci takie łamanie prostokątów kopert jak palców niepokojem (ale i tak) twoje obietnice czytałoby się jak ksero rękopisu
Witold Marek Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Ojej, pięknie, choć komentuję na gorąco, zbyt może, proponuję głośne czytanie, brzmi bardzo łamliwo papierowymi dźwiękami, koncówkę może połamałbym bardziej, ale niech syczy, skoro (pewnie) powinna, z powodu zwłaszcza początku drugiej zwrotki pozdrawiam wściekły i zazdrosny (literacko), cóż, głoszę uparcie, że kobiety intuicji wcale nie mają, ale instynkt - a owszem - miewają, tutaj przeziera.
Lobo Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 ...Tak, tak...!!!...BARDZO...;-)) ..Pozdrawiam.;-)
Anastazja.P Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 proponuje spalić skoro tyle goryczy :)) "(ale i tak)" ta podpowiedź do wycięcia.... choć moze to bardziej wskazanie na wewnętrzny dialog. Ogólnie podbało się. Pozdrawiam. Ana.
Agnes Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 "twoje obietnice czytałoby się jak ksero rękopisu" powiem krotko: świetne Agnes
Wuren Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Ha! Szczery (d)o bólu.... Pozdrawiam pozytywnie Wuren
teraa Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 kurcze... to jestem inny.... bo dla mnie to kiepski wiersz... ???!!??? przemysle to... pozdrawiam Tera
Roman Bezet Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Skraplasz - nie litery, nie słowa nawet - wypowiedzenia. I nie do końca tak. Emocje są zapisane, dystans i refleksja kończąca zamyka. W środku, właśnie tam są "śmieci": "i siup!" - śmieć emocjonalny i wyobrażeniowy (kolo-) "bez czucia" - rozczulające (są "obce"), po co, skoro dalej jest "opuszkami tylko"? "(ale i tak)" - w jakiej to gra roli? ------------------------------------ "prostokątów kopert" - zamawiam od dziś tylko okrągłe :) "palców niepokojem" - może czepiam się, ale jeszcze mi brzmią "ręce bez czucia" (coś z tymi górnymi kończynami) ------------------------------------ To za dobry (potencjalnie) wiersz, żeby go minąć bez słowa. Więc nie minąłem :) pzdr. bezet ps. Pan-Tera, Ona jest /była chora - może ci się przeniosło ;)
Klaudiusz Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 bardzo fajnie "zrobiony" (chociaż "emocjonalnie" nie trafił ) ale nie sposób nie docenić (bo to chyba ten typ wierszy, które docierają na drugi dzień... w każdym razie technicznie bdb...)
asher Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Formalistka, panie. Taka Ci jest i nie poradzisz... :)))
Marek Ciućka Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 Nareszcie znalazłaś receptę i chorowanie [mam nadzieję] zakończyłaś. Pierwsza strofa dobra, druga - genialna ;)
Witold Marek Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale dzięki ZRÓŻNICOWANIU odbioru (bez wartościowania) mamy różnorodność literatury. Uczuciowości, emocjonalizmu tu raczej - moim zdaniem - ma właśnie nie być prawie wcale. Tylko ich "techniczne" fantomy. No ale może to ze mnie taki odbiorca-trup bez emocji :) Pozdrawiam.
Ona_Kot Opublikowano 2 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za komentarz akurat ja mam bardzo emocjonalny stosunek do tego wiersza i wzbudza on we mnie żywe uczucia kiedy go czytam jeśli nie udało mi się tego przekazać - trudno następnym razem postaram się bardziej ale widzę po komentarzach, że jednak kilka osób "poczuło", co chciałam powiedzieć więc myślę, że jednak tak źle z moim przekazem nie jest pozdrawiam
Ona_Kot Opublikowano 2 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 "Chciałabym tylko uwypuklić, że zarówno oklepane „och jak pięknie” jak i „ jednak nie ...” powinno być ważne dla każdej osoby piszącej. Nie trzeba się starać, aby wszystkim dogodzić. Mnie akurat jest bardzo trudno, więc będę kręcić noskiem. Pozdrawiam JoSza " ależ bardzo proszę kręcić...to motywuje :) przyjmuję krytykę i nawet się z niej cieszę :) szczerze nie da rady zadowolić wszystkich tak zbudowane jest życie cieszę się, że przynajmniej "zadowala" technicznie naprawdę się staram - ale wiadomo - starania mają różny skutek akurat temu wierszowi nie mam nic do zarzucenia ;) i jeszcze bardziej cieszę się, że mam czytelników, którzy potrafią bronić swoich upodobań za co im serdecznie dziękuję z całego Kociego serducha pozdrawiam
Jacek_P. Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Trochę późno, ale może lepiej niż wcale: Kocie, ja też kiedyś miałem obce ręce dla listów, więc doskonale Cię rozumiem. Świetnie to ujęłaś. Aż żal, że ja - rymarz - tak nie potrafię. Ale to już kiedyś Ci mówiłem. Nieustający Ja.
Rekomendowane odpowiedzi