teresa943 Opublikowano 12 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 tego dnia jasne niebo nie zwiastowało gromów w promieniach radości snułem rozmarzenia nagle furiacka chmura cisnęła gradem zaszłości burząc pozór równowagi letniej więzi zrozumiałem - pora odważnie spuentować przegraną zimnej wojny nowym stylem od jutra rozpocznę błękitną opowieść w słońcu o tobie
Anna_Para Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 Oj, Krysiu, znów męski punkt widzenia, znów lekko i lirycznie. Ktoś się pewnie ucieszy tą piękną, sympatyczną obietnicą. Cieplutko się przytulam do wiersza, Para:)
6 kilo Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 Krysiu, pierwsza klasa wiersz, TWÓJ, zdecydowany, piękny, uśmiechy dla Ciebie, jacek.
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 Niestety przyznam, ze trzeciej strofy nie rozumiem. "Odważnie spuentować przegraną zimnej wojny" w ogóle nie dźwięczy mi lirycznie... Pozdrawiam
krzysztof marek Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 przyznam się źe dla mnie pisanie z narracją płci odmiennej jest trudne. hm. i mimo wszystko przebija w Twoim wierszu Krysiu taki kobiecy ton :) ale być moźe moje postrzeganie jest wynikiem swoistego przyzwyczajenia do Twoich utworów, ich klimatu, subtelności. miło było poczytać. pozdrawiam serdecznie Krysiu i udanych wakacji życzę :)
teresa943 Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ty jak zawsze cieplutko i ze zrozumieniem, Aniu. Dziękuję. :-) Serdeczności - Krysia
teresa943 Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku, niewątpliwie "mój", może troszkę zawiły, ale..."po mojemu" :) dziękuję :-) cieplutko pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Och Pielgrzymie, nie przejmuj się...poruszone sprawy są tak trudne, że sam peel jest "zaskoczony", jednak...no właśnie...już wie, co dalej :) dziękuję :-) serdecznie i ciepło - Krysia
teresa943 Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kobieta, która umie "czytać" w duszy mężczyzny, wie, co on czuje, prawda? czyż nie może "o tym" pisać jakby w jego imieniu? mężczyźni są raczej powściągliwi w otwieraniu na oscież serca, ale jakże nieraz wrażliwi ...na ciepło "kobiecego tonu" :) dziękuję Krzysiu i wzajemnie dobrego odpoczynku :):) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Anna_Myszkin Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 Podoba mi się ta "podmiana" i optymistyczny ton rozwiązania. Niech pisze "w słońcu o tobie i słońcu w tobie" :) Pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a niech pisze :):) dziękuję Aniu :-) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Bolesław_Pączyński Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 Dobry wiersz i On też ma marzenia- jak zawsze lirycznie:) Dobrze tak snuć rozmarzenia gdy pomyślny wieje wiatr, gdy radość je rozpromienia barwiąc myślą cały świat. Serdecznie i wakacyjnie Krysiu:)))
Oxyvia Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 Czasem grom z jasnego nieba jest dobry na otrzeźwienie i realne spojrzenie na rzeczywistość....a po nocy przychodzi dzień a po burzy spokój nagle ptaki budzą mnie tłukąc się do okien... Tak to właśnie jest. W miłości też, a może przede wszystkim. Pozdrawiam serdecznie, Krysiu.
były__premier Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 szkoda że cały wiersz nie jest napisany z napięciem jakie odnajduję w tych wersach: "nagle furiacka chmura cisnęła gradem zaszłości"
teresa943 Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za wierszowany koment. :))) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację, Oxy. Gwałtowne burze budzą z uśpienia. Trzeźwe spojrzenie na fakty ispiruje do działania. W miłości także...a "może przede wszystkim". Dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :-)) Krysia
teresa943 Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam serdecznie (chyba po raz pierwszy?). Zacytowane wersy rodzą napiecie jak nagła burza z piorunami, ale potem...wraca (zamierzona) równowaga, by podjąć decyzję o dalszych krokach bez emocji. Dziękuję. :-) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
Pan_Biały Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu czytałem tak z przymrużeniem oka i sympatycznie jak w tytule III i IV strofa trochę kuleją w rytmie pozdrawiam r
teresa943 Opublikowano 17 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu czytałem tak z przymrużeniem oka i sympatycznie jak w tytule III i IV strofa trochę kuleją w rytmie pozdrawiam r Widzę... "figlarne" przymrużenie jest bardzo sympatyczne :) dziękuję, Rafale *D III i IV nieco "porozrzucane", więc stąd wrażenie "utykania" rytmu (zależy jak się czyta) :-) serdecznie pozdrawiam - Krysia
cezary_dacyszyn Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 już nadrabiam zaległości ... :-) Sympatyczny wiersz na konieczność pogodzenia się z pewnymi sytuacjami ... Zawsze warto w sobie nosić dobre wspomnienia :-)
Rekomendowane odpowiedzi