M._Krzywak Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 wiesz, Marku, w dzikich pnączach znalazło się rozwiązanie nostalgii i zapomnienia wśród przechodniów zdarzają się święci wśród ptaków można trafić na anioła widzisz, Marku, miasto nabiera coraz większego rozpędu barwy i światła i przyjaźń i kochanie coraz tańsze są, niestety chociaż i perły wśród popiołów lśnią Marku, zanim zamienią Cię w spiżowy eksponat jeszcze raz, tak po człowieczemu przejdźmy się po Plantach nakarmmy gołębie obejrzymy te wszystkie cuda i wstąpimy na jakiś kufel do baru wśród zgiełku przelewanych dni i krzyków nakreślimy słowa kolejnej piosenki lekko podpici wejdziemy na Bulwary stąd Ty odlecisz do siebie ja do siebie wrócę.
Wilcza Jagoda Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Michaś, bardzo ciekawy twoj wiersz, i powiem szczerze, bardziej przypadł mi do gustu niż poprzedni :) pozdrawiam ciepło
M._Krzywak Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poprzedni był lichy, ten może jest za to krztynkę lepszy :) Dzięki!
Majka324 Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 ..spodobał mi się ten spacer, i dołączam się na chwilkę i mówię; cześć Marku, przypomniałam sobie kształt i kolor miasta, które zatrzymało się w zadziwieniu. Pamiętasz? Podałeś mi drogocenny kamień, a ja zostałam wtedy w Twoim odejściu..na moment zgaslo światlo i wtedy przyszły do nas slowa kolejnej piosenki...chyba takie perełkowe nucenie.. to takie moje refleksje i pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 po pierwsze, całkiem niedawno czytałem tu utwór nawiązujący do twórczości Marka Grechuty i w pierwszej chwili poczułem się tak jakbym miał lekkie deja vu ;), ale to jednak nie ten sam utwór. po drugie, Marek jest jednym z moich ulubionych polskich wykonawców więc... po trzecie, po prostu do mnie trafia :). kłaniam się i pozdrawiam.
HAYQ Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Anawa vel Grechuta zajechał. Ładnie Michale. Pozdrawiam.
bestia be Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 moje stanowisko odnosnie dwóch ostatnich wierszy jest takie samo SUPER szacuneczek be
Dorota_Jabłońska Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 ładnie, mam jednak niedosyt. /bez nakarmmy - męczące/.
M._Krzywak Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Majka324 - refleksje zawsze są cenne :) Sylwester Lasota - a nie pamiętasz utworu, chętnie bym zajrzał. A swoją drogą odkryłem ostatnio, że wszelkie tuzy naszego świata poetyckiego to jak najbardziej ludzkie postacie, tyle, że obwarowane wszelakimi spiżowymi zasadami. Dziwne. HAYQ - no, trudno ukryć, że lubię :) bestia be - brrr, jak to jest super jak i reszta, to zaczynam mieć obawy ;) Dorota Jabłońska - dokarmię później :) Dziękuje i pozdrawiam.
Magda_Tara Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 z lubieniem twoim się solidaryzuję ja lubię bardziej we wu widziałam aplauz wyraziłam tu tyż :))
bestia be Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Michale ten wiersz poruszył moją duszę i właśnie na tym polega piękno poezji. Chyba wszystko jasne, w głowie mam analizę, wiec nie mam zastrzeżeń do niczego innymi słowy wielkie uznanie za wierszopis szacuneczek be
Almare Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 "grechutki" na radości i smutki, są najlepsze. wiersz się podoba. pozdrawiam
Don_Kebabbo Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Zakończenie bardzo. Plus takie momenty jak wśród przechodniów zdarzają się święci. Pozdrawiam.
M._Krzywak Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 A ja bardzo dziękuję! Będę pamiętam, będę odpisywał! Pozdrawiam.
jacekdudek Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. michał, michał, się czyta, pozdrawiam
adam_bubak Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak sobie myślę, że dobrze tu czasem wpaść i przeczytać coś dobrego i tyle mam do powiedzenia na ten temat :D pozdrawiam
Tomasz_Biela Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 mniej dojrzalsza perła od poprzednich ale nie zmiania faktu że perła / przyzwyczajasz do kunsztu / pozdrawiam t /
Janusz_Ork Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Rzadko jestem na orgu Michale, ciągły brak czasu. Twój wiersz przekonuje mnie, że jednak warto tu czasem wstąpić. Zabieram do ulubionych. Pozdrawiam. Janusz
a._mrozinski Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Ciężko jest napisać dobry wiersz o Grechucie, tak by z jednej strony nie oprzeć się tylko na cytatach jego utworów, licząc że one zaplusują u czytelnika, a z drugiej by nie popaść w tanie kadzenie. Ty nie budujesz ze spiżu, pokazujesz normalnego człowieka i to duży plus. No i to prawdziwy wiersz, z pomysłem, nie opierający się jedynie na legendzie Grechuty, ale sam niosący także pewną mądrość życiową. W mojej opinii jeden z najlepszych wierszy, jakie ostatnio zaprezentowałeś. Arek
Sylwester_Lasota Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. starałem się znaleźć, przejrzałem chyba pół forum i kamień w wodę. wydawało mi się, że się pod nim wpisałem więc w pierwszej kolejności przejrzałem swoje komentarze, ale nie znalazłem. sam już nie wiem, może to rzeczywiście deja vu :(. pozdrawiam ps.: ciekawe odkrycie :)
Rekomendowane odpowiedzi