Anna_Para Opublikowano 3 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Wiersz można przeczytać w książce: Jolanta Zarębska, Śpiewam i milczę, Miniatura, Kraków 2012, ISBN 978-83-7606-401-7 Cieplutko pozdrawiam, Para:)
kasiaballou Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. całkiem mi cacy - taka chwilówka, względem uśmiechu ale owsik nieładny, mam ciągotę do zmiany wersyfiku - się jednak tym razem powstrzymam, notkę przesyłam ino. :)) pozdrówki kasia
HAYQ Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 zaskakujący finał i bardzo ciekawie napisany tekst. Tak groźnie. :) Zastanawia mnie, co w tych czerwonych ustach nie podobało się Kasi, bo mnie jak najbardziej pasi :) Pozdrawiam. P.S. No, może przestawiłbym tylko kreseczkę:na przejrzystych bluzkach w żyłach gęstnieje smolisty atrament na ustach kły - czerwonych ustach
Oxyvia Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 O, bardzo fajny wiersz! To o agresji emanującej ze współczesnej mody damskiej? ;-) Tak, ja też to odczuwam! "kiecki bezwstydnie w górę podkasane grzeszny uśmieszek na przejrzystych bluzkach w żyłach gęstnieje smolisty atrament na ustach- kły czerwonych ustach........- tu bym dodała sylabę dla zachowania rytmu: "na czerwonych ustach" zaczynam zaraz wilcze polowanie strzeż się anonimowo" ...........skoro wiersz jest rymowany, to i tu przydałyby się rymy, bo inaczej strofka "odpada" od reszty; można by na przykład tak: zaczynam od zaraz wilcze polowanie strzeżcie się anonimowo panowie i panie ;-)
teresa943 Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 fajny pomysł zakończenia zaproponowała Oxyvia, pomyśl Anno; a wiersz super wymowny :) serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Pan_Biały Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 jestem tu nie wiem po raz który.wiersz się podoba, ale ciągle jest dla mnie zagadką. czy na pewno to o modzie damskiej jak podpowiada Oxyvia? dobrze się czyta, wiec wrócę po raz n-ty by zrozumieć. pozdrowienia Aniu
Tumus Eulusys Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Jeśli to o Tobie, to z chęcią bym pooglądał taką Wilczycę wychodzącą na łowy, zaopatrzoną jedynie w swe wdzięki - kiecki bezwstydnie, grzeszny uśmieszek, na ustach- kły. Ale to zapewne tylko alegoryczne i prześmiewcze, co? :-/
Anna_Para Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Dzięki, Kasiu! Nie sypło się! Dla dynamiki tekstu ostatni wers jest krótszy! Ładnie brzmi strofka opadająca! dzięki, że wierszyczek się podoba! Pozdrawiam cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 HAYQ- dzięki za recenzję. Cieszę się, ze podobają Ci sie czerwone usta. Dla Ciebie- przestawiam kreseczkę:) Pozdrawiam parajesiennie, Anna
Anna_Para Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Oxywio! Bardzo dziękuję, że podobał się wierszyk! bardzo mi się podoba Twoja wersja zakończenia! Powoduje, że wierszyk robi się satyryczny. Tymczasem to nie jest satyrka! Ale mi zaimponowałaś:) pozdrawiam serdecznie, ściskam, Para
Anna_Para Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Tereso Krysiu, serdeczne dzięki, jak zwykle cieplutko pozdrawiam. Z zakończenia wytłumaczyłam się, odpowiadając Oxywii, więc nie powtarzam:) Anna
Anna_Para Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Szanowny Panie Biały! Cudny komentarzyk! Jeśli jest Pan zainteresowany genezą wierszyka- mogę tylko na privie. Ale czuje Pan pismo nosem! Brawo! Pozdrawiam cieplutko, Parawadera;)
Anna_Para Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Drogi Tumusie! Otóż na pewno nie chciałbyś zobaczyć, kiedy autorka, osobiście ja, znaczy, wyruszam na łowy! To pomiotka liryczna miota się i ryczy na całe miasto! Jej wolno, ja- nie mogę! ależ gdzież tam! Autorka to grzeczniutkie stworzenie, szara myszka! A wierszyk jak? Czy się podobał? Bo nie napisałeś!!!:) I tak pozdrawiam, Anna
Oxyvia Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale ja nie zmieniłam sensu wiersza! Może jest teraz bardziej "satyryczny" z powodu tego sformułowania: "Panowie i panie". Nie mniej sens i wymowa pozostała ta sama. Odbieram to jako "polowanie" agresywnych, wyzywająco ubranych podrywaczek. Tak to czytam. I dla mnie jest to tyleż drapieżne, co humorystyczne - groza, agresja i śmieszność w jednym. Natomaist strofa nierymowana w wierszu rymowanym nie powinna zostać, bo to sprawia wrażenie błędu. Pomyśl, co z tym zrobić, Anno, bo fajny wiersz.
Anna_Para Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Dzięki, Oxy, pozdrawiam! Wybaczysz mi upór? Tak musi zostać, świnia jestem:(
Oxyvia Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Ha ha! Przecież to Twój wiersz i możesz z nim zrobić, co Ci się podoba. A ja tylko piszę to, co mówią "fachowcy". Pozdrówka. :-)
Anna_Para Opublikowano 4 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Dziękuję Oxywio za czas dla niepokornej!Całuski!
emil_grabicz Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Anno, wadera, to jedyna z watahy samica, szykująca się do miotu... hahaha czyżby u Ciebie już pora?(przepraszam, para?) Drogo przyjdzie Ci zapłacić za dominację. Niezłe, niezłe, tajemnicza Paro... doczekasz się, że odkleję Cię od anonimowości, jak znaczek nad parą. Pozdrawiam i pierwszą samiczkę z miotu zamawiam... wilkołak Emil. :)
Anna_Para Opublikowano 5 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 Dzięki za "niezłe, niezłe". Zapewniam Cię, Grabiczu, że miotam już tylko wierszami! Innej córki z mojego miotu- nie będzie! A para ze mnie także nie w porę, nawet na Twoje odklejanie:) Zaklejonam na amen! Ale obiecuj! To takie obiecujące. Ostrzę kły na to miejsce, gdzie wilkołaki i wilczyce chłepcą... atrament! Napisz znów coś tak miłego! Do miłego, Para
Tumus Eulusys Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Droga Aniu... oczywiście, że się podobał! Trudno byłoby przejść obok niego obojętnie. :-))) Ma ten smaczek i nutkę szaleństwa, których mojej poezji brakuje... ech!!!
Rekomendowane odpowiedzi