Anna_Para Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 zbuduj arkę na budulec wystarczą sny z balsy i hebanu kiedy wszystko zaleje nagły szlag nie zabierzemy nikogo tylko ja i ty żebyś tylko znów nie stchórzył popłyniemy
kasiaballou Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zbuduj arkę na budulec wystarczą sny z balsy i hebanu kiedy to wszystko zaleje nagły szlag nie zabierzemy nikogo ja i ty żebyś tylko znów nie stchórzył a popłyniemy tak to widzę - podoba mi się Twój wiersz, pozdrawiam :) kasia
Anna_Para Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Dzięki, Kasiu.Rzeczywiście lepiej.:)Ale...gdzie moje "tylko"? Pozdrawiam, Anna.
Patryk_Wącławski Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Bez "tylko" lepiej. Tak samo bez "a" w ostatnim wierszu. Im mniej zbędnych słów tym lepsze wrażenie... zrozumienia u tej parki. Pozdrawiam!
Anna_Para Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Dziękuję, Patryku! Cieszę się, że wiersz po poprawkach będzie się podobał! Pozdrawiam i znikam, jak to Para.
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mi się bardzo podoba nie pasuje mi słowo szlag -zmieniłbym na po prostu ocean. Pozdrawiam...
HAYQ Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Egoizm, ale w pełni wytłumaczalny. :) Podoba mi się i po poprawkach - świetnie. Pozdrawiam.
Pan_Biały Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 po pierwszym czytaniu niezbyt pochwalnie miałem pisać, ale podszedłem jeszcze raz i w drugim wersie bez " tylko" - brzydkie słowo, w ogóle tego "tylko" za dużo w trzecim wersie bym "moje" usunął - za dużo sugeruje do poczytania pozdrowienia
Anna_Para Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Mirku, dzięki za czytanie i recenzję. "Szlag" musi zostać! Miało być ciutkę ostro:) Pozdrawiam, Anna
Anna_Para Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 HAYQ- serdecznie dziękuję za słówko! Pozdrawiam, Para
Anna_Para Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Panu Białemu także dziękuję:) Wyraz "tylko" był pomysłem i stał się pointą tego wierszyczka!Nie może zniknąć! Przepraszam:) Pozdrawiam cieplutko, Anna
emil_grabicz Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Anno Paro... jak na chłopczyka to zbyt cieplutko pozdrawiasz... hahaha Tak mi się jakoś lepiej czyta, więc wybacz ten nieudolny surogat. zbuduj arkę z moich snów jak zaleje nagły szlag nie bierzemy już nikogo nawet jak stchórzysz popłyniemy Kiedyś, kiedy byłem młody, silny i głupi, wciąż nie dawał mi spokoju wyraz "paralaksa", chociaż wiedziałem, co znaczy. Tłumaczyłem sobie, że to połączenie pary i laksy. Z Twoim nickiem nie bardzo mogę wykombinować. To połączenie Anny i pary... i zaraz mam obrazy przed moją chorą wyobraźnią, że stoisz w łaźni i z parą się łączysz, poprzez pory, ale jak widzę, żeś chłopczyk, to mnie puszcza... hahaha Pozdrawiam Cię serdecznie - Emilka Grabiczówna... hahaha :)
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest ostro. Miłego...
Nata_Kruk Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Były korekty, więc nie ma sensu znów mieszać słowami. Osobiście też wolałabym bez "tylko" w zakończeniu, bo "znów" i tak sugeruje, że kiedyś ktoś rezygnował. Pozdrawiam Anno... :)
Anna_Para Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Emilko!Cieplutko, przez parę sekund, parą paluszków, paroma klawiszami dziękuję za paralaksę po moim wierszyku! Dlaczego sądzisz, że nie mogę być chłopcem? Czyżbyś się domyślała, że chłopcy nie mają w sobie ciepła? Paraanna Parapara:) Acha: kiedy on stchórzy- po co jej płynąć? Tej peelce!
egzegeta Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Pani Aniu a oto moje widzenie tego sympatycznego wiersza:zbuduj arkę moich snów z balsy i hebanu gdy nagły szlag zaleje wszystko nikogo nie zabierzemy jeśli znów nie stchórzysz popłyniemy __________________________________ pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Nato i Egzegeto! Serdeczne dzięki za propozycje! Za odwiedzinki także! Pozdrawiam serdecznie, Anna
Anna_Para Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zwyciężyła wersja Kasi. Wszystkim dziękuję! Pozdrawiam! Anna
Franka Zet Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Super wiersz, ładnie wygładzony. Podoba się po całości, ale najbardziej "popłyniemy", jest takie wieloznaczne. Gratuluję :)
szarobury Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 a ja ja widzę na końcu tylko ja i ty popłyniemy żebyś tylko znów nie stchórzył tak mocniej akcentowana jest niezłomna pewność swoich uczuć peelki, a zarazem jego chwiejność
Rekomendowane odpowiedzi