Maciej_Satkiewicz Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 choć nie ma brzegów pozbieram brzegi Ty układaj środek każda cząstka jest nazwą i niesie wybór każdą lukę wypełnia skupienie obraz jak zawsze zostanie u nas przekażemy tylko opis tymczasem patrzmy przez okno na siebie w przeszłość gdybyś nie zgubiła wzoru nie byłoby tej historii
Bernadetta1 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 ,,choć nie ma brzegów pozbieram brzegi...'' domyslam się, że zabieg celowy, ale zgrzyta mi...może to samo ująć inaczej?pozdr.
HAYQ Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 kto nie zobaczył nie przeżył a ten który widział i nie dostrzegł biedak opis to przekaz niedoskonały dobry wiersz, podoba mi się Pozdrawiam.
f.isia Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. raczej histeryzujące toto pewną "dojrzałość myśli" dostrzegam w tym: "każda cząstka jest nazwą i niesie wybór każdą lukę wypełnia skupienie" zdrówka, :)
Agata_Lebek Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Po swojemu tak to widzę : pozbieram brzegi Ty układaj środek każda cząstka jest nazwą i niesie wybór każdą lukę wypełnia skupienie obraz jak zawsze zostanie w nas przekażemy tylko opis tymczasem patrzmy przez okno na siebie w przeszłości gdybyś nie zgubiła wzoru nie byłoby tej historii
Bea.2u Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oszczędnie liryczne podoba się :) /b
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wg mnie bardzo dobrze to brzmi, a to powtórzenie jest tylko fizyczne, to kontynuacja myśli, powtórzenie jest wtedy gdy w wierszu jest kilka słoneczek. wiersz ciekawy, co najmniej dobry(w odniesieniu do zetki), jeszcze go poczytam pozdrawiam NÓ
Stefan Nawara Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Bardzo wyrazisty. Choć uważam, że każda nazwa jest cząstką, a nie na odwrót. Jednak i tak bardzo dobre.
Maciej_Satkiewicz Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Dziękuję za komentarze Bernadetto, zastanowił mnie Twój komentarz, chyba istnieje coś takiego jak "rytm poetycki", czyli sposób odczytywania wiersza - w sensie wewnętrznej, cichej intonacji - wers po wersie, to znaczy zapewne są osoby, które ten rytm mają bardzo wyrazisty i takie, które potrafią się dostosować do rytmu konkretnego wiersza - osobiście potrafię sobie wyobrazić takie odczytanie, taki "rytm", w którym wspomniane wersy rzeczywiście rażą; cóż mogę powiedzieć, tu trzeba innego rytmu, bo rzeczywiście zabieg celowy i nie mógłbym z niego zrezygnować. HAYQ, to prawda, mam nadzieję jednak, że słowa "opis to przekaz niedoskonały" nie wyczerpują Twojej interpretacji wiersza; ta myśl ma być zaledwie wątkiem pobocznym; dzięki. fisiu, chyba przesadzasz, dziękuję za "pewną >dojrzałość myśli Agato, niestety nic nie mogę zmienić, tym razem pudło :) Bea, fajnie, że lirycznie, dziękuję ; Nikodem Ópatowski, chyba znalazłeś odpowiedni rytm ;) dziękuję i zapraszam Stefan Nawara, dziękuję, zgoda, każda nazwa jest cząstką, ale najpierw jednak każda cząstka jest nazwą - kiedy dopiero budujemy ; Pozdrawiam
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Wyczuwa się trud i napięcie wynikające ze świadomości istnienia luk i procesu ich wypełniania (dopełniania?). Współgranie środka z brzegami, jeśli jest możliwe? ;) Zmyślna układanka. :)
Rekomendowane odpowiedzi