Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

choć raz jak szaleńcy

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Hmm... Sfinksie, zgadzam się z Tobą co do joty, ale to przesłanie właśnie skierowane do nietypowych "wyjąków", co to boją się zaszaleć, bo np. jesień zajrzała w oczy...czy kot przebiegł drogę :):) zresztą dla nich każdy pretekst jest dobry, by zachować powagę, co widać wokół...

dziękuję

cieplutko pozdrawiam :-)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zbyt wiele już tego wszystkiego napchałaś do mojego życia. Dałaś z siebie wszystko: żale, szantaże, wyrzuty, kłótnie Jedynie dumy nie dałaś, bo zachowałaś ją w sobie no i ciała, bo przecież jam niegodny „nie dla psa kiełbasa”   ...w sumie mam siebie za białego wilka już jednak tam, gdzie on występuje, rzadko można spotkać świnię, którą chciałby upolować Niech ktoś inny szarpie cię jak Reksio szynkę bo właśnie dla ciebie najlepszy Reksio, który na twoje chrumknięcie naleje ci do koryta   W sumie nawet świnia urodą cię prześciga w tym, co możesz powiedzieć lub zrobić przyjemniejszy jej akt zjadania własnego stolca niż zapach miętówki, gdy się wypowiadasz stojąc naprzeciw mnie   Właśnie - stojąc naprzeciw mnie, dzierżysz nóż w dłoni, którego ostrze już zbliża się ku mojej łopatce, wyżej i wyżej wędruje w kierunku rdzenia kręgowego by finalnie opanować umysł strachem przed rzeczami   które nigdy nie nastąpią   Bo wystarczy jedno słowo i padniesz sparaliżowana konsekwencjami własnej bezradności wobec mojej woli   Wyrażam się jak Bóg, prawda?   Bóg, prawda, miłość. Zginęły   Stąd odmowa Uniwersalna i nieodwołalna    
    • @Ewelina ....nie powiem że dobrze bo dobrze już było....miłe też nie powiem....  Widzę w Twych słowach MIŁOŚĆ.......dobrze doprawiony wiersz...pozdrawiam.
    • @Andrzej P. Zajączkowski - @ja_wochen - @Domysły Monika @Rafael Marius - piękne wam dziękuje - 
    • @Rafael Marius - @violetta - @Natuskaa - dzięki - 
    • @yaxa Mając na myśli obrazy, które towarzyszą nam poprzez cały okres naszego życia, różne w każdej jego sekundzie, wyróżniłem ten obraz ostatni co zostaje niezmienny i jest najczęściej na kamiennej tablicy. Pozdrawiam Adam
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...