paper_doll Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 no właśnie. ja osobiście mam tak, że wciąż poszukuję. są jednak kapele czy utwory, które raz na jakiś czas muszę odkopać. czy Wy też stosujecie podobne praktyki? :) akurat dziś zdarzyło mi się wrócić do bardzo ciężkiego grania, odkopałam zatem rodzimą neumę, szwedzkie meshuggah i brytolskie godflesh. www.youtube.com/watch?v=YjzIBI3jkKY :) biorąc pod uwagę muzę, jaką wcześniej się dzieliłam, to może być dla niektórych poważny szok ;)))
Krzysztof_Kurc Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Stosuję praktyki głębokiego odkopywania. ;) www.youtube.com/watch?v=Ws5Xeu3BEQk Pozdrawiam Krzysiek
Agata_Lebek Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Moody Blues : Melancholy Man www.youtube.com/watch?v=P_J9F-x6EsQ Nights in White satin www.youtube.com/watch?v=9muzyOd4Lh8 I Know You`re Out There Somewhere www.youtube.com/watch?v=a97d5bUCFVQ Pink Floyd - prawie wszystko, ale najbardziej - Wish You Were Here www.youtube.com/watch?v=q1moiym6-Nk Na popołudnie tyle wystarczy ;) Jak wrócę wieczorem to pewnie jeszcze Ci nawrzucam Laluniu ;) :D
Michał_Zawadowski Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 oczywiście stosujemy podobne praktyki słucham różnej muzyki, czasem szukam czegoś nowego, ale co jakiś czas zawsze trzeba wracać do najlepszych, ukochanych albumów np nic nigdy nie będzie już jak Enter the Wu-tang 36 Chambers:)
Jimmy_Jordan Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 słuchacie dobrych kawałków towarzyszko Agato ;) moje klimaty. ale ja wracam do tej piosenki z serialu sprzed lat... a właściwie to kocham intro najbardziej www.youtube.com/watch?v=iIuowxJlPuU
amerrozzo Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I tym zdaniem kupiłeś sobie miejsce w moim Ulu ;) Wu-Tang Forever!!!
bazyl_prost Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 god flesh brzmi zachęcająco ale czy to aby nie komary, ja slucham bjork simsibsizimsim don't say love
amerrozzo Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Wraca się do tego: www.youtube.com/watch?v=TSpPDqXlK-o www.youtube.com/watch?v=8YDq9ASkomE www.youtube.com/watch?v=_B72pm9hMhw&feature=related www.youtube.com/watch?v=cynTBc5sAu0
Michał_Zawadowski Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I tym zdaniem kupiłeś sobie miejsce w moim Ulu ;) Wu-Tang Forever!!! forever:) jeżeli chodzi jednak o polską scenę to wolę ZIP skład i jego wszelkie kolejne odmiany, solowe i zespołowe. ale Fokus, Rachim też są ok sprawdź bardziej niszowe typu www.youtube.com/watch?v=y2vN6Lka-fo bliskie mi może dlatego że moje ursynowskie rejony geograficzne. i genialny jest album All We Got Iz Us Onyx. znajomy krytyk muzyczny mowił, że trochę komercha, ale dla mnie niezła.
Patryk_Nikodem Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 www.youtube.com/watch?v=5T_R40Zb--U pzdr
Agata_Lebek Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W tle słychać celtyckie motywy na skrzypcach (zauważyłeś?). Widzę, że jesteś zwolennikiem czystych dźwięków z zachowaniem melodii i rytmu.Też tak mam ;) Wrzuć jeszcze jakiś kawałek. Szukam utworów rockowych z akompaniamentem orkiestry symfonicznej. Lubię progresywny rock, soft rock i w ogóle ROCK :D Na pobudzenie dnia ;) Bruce Springsteen - Streets Of Philadelphia www.youtube.com/watch?v=8qdmjQP9aCA Pozdrówka Złotowłosy ;P
amerrozzo Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I tym zdaniem kupiłeś sobie miejsce w moim Ulu ;) Wu-Tang Forever!!! forever:) jeżeli chodzi jednak o polską scenę to wolę ZIP skład i jego wszelkie kolejne odmiany, solowe i zespołowe. ale Fokus, Rachim też są ok sprawdź bardziej niszowe typu www.youtube.com/watch?v=y2vN6Lka-fo bliskie mi może dlatego że moje ursynowskie rejony geograficzne. i genialny jest album All We Got Iz Us Onyx. znajomy krytyk muzyczny mowił, że trochę komercha, ale dla mnie niezła. Nie mam niestety czasu, żeby porozmawiać dłużej (egzaminy), ale niszowy, undergroundowy rap jest mi w jakimś tam stopniu znany. Głównie ze Śląska, bo stąd jestem. Chyba każde miasto ma kilku mniej znanych artystów. Mi do gustu przypadła undergroundowa gliwicka scena. Fokus, Rach i wszyscy związani z PFK to oczywiście z polskiej sceny moi faworyci. Ursynów kojarzy mi się z Pezetem i Onarem. Mam nadzieję, że nic nie przekręcam, Onar czasem w swoim kawałkach nawija: "To Ursynów, skur***ynu" czy "Ursynów szcza na ciebie, kojarz to z obfitym deszczem" (z dissa na Tede) ;) Bardzo tych gości lubię, tzn. ich muzykę. Wszystkie płytki Pezeta (zacieram ręce, czekając na czwartą solówkę), trzy płytki Płomienia, jedynie Onar samotnie mi się nie podoba za bardzo. No i jeszcze w porządku jest brat Pezete, Małolat. Debiutancka płyta to był majstersztyk. Polecasz mi album "All We Got Iz Us". Oczywiście sprawdzę, co to jest, bo nie słyszałem. Ja polecam najlepszą (moim zdaniem) płytkę z rapem, jaka kiedykolwiek wyszła. Płyta nazywa się: "Dom Pełen Drzwi", zespół: 3X Klan. Stary, nieistniejący już zespół z Mikołowa (k. Katowic). Pięciu, zdaje się artystów, w tym Rahim. Płyta z 1997 roku, jako ciekawostkę powiem, że na płycie nie użyto ani jednego przekleństwa ;) Podgatunek: rap psychodeliczny, jeszcze lepszy niż pierwsza płyta Kalibra. A tu kilka zagranicznych kawałków, które uwielbiam: www.youtube.com/watch?v=JIxNPJqKGS4 www.youtube.com/watch?v=IuLC0nYamcY www.youtube.com/watch?v=xJvGaThnVL4 www.youtube.com/watch?v=qAVhIcs1zIM www.youtube.com/watch?v=_l9bpT4pX84&feature=PlayList&p=659B1B821B1C24AF&index=0&playnext=1 www.youtube.com/watch?v=tesD7inx880 www.youtube.com/watch?v=XuGHfm95_V0&feature=related www.youtube.com/watch?v=3bSM72xQ2Wk&feature=related
Marcin Gałkowski Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 cóż, ja co jakiś czas wracam m.in. do tego:The Doors, When The Music's Over www.youtube.com/watch?v=BGtwpIVp4swShpongle, Around The World In A Tea Daze, live Tokyo www.youtube.com/watch?v=DDwx5wlcoxo
aluna Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Gratuluję pomysłu...! Na zły nastrój... www.youtube.com/watch?v=RYJskvar7z0 www.youtube.com/watch?v=dHw7DLM3gnw&feature=related OT całe moje! Pozdrawiam!
adam_bubak Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 no to ja wróciłem do tego: www.youtube.com/watch?v=ZrJngCioc4o do tego (first love): www.youtube.com/watch?v=uJBkqJinpHI i tego: www.youtube.com/watch?v=syOmtEyfbDM i tego (second love): www.youtube.com/watch?v=uMijMWQlnUc www.youtube.com/watch?v=x8pLTI3Y9WU www.youtube.com/watch?v=Dz2FNl_1yAg i tego: www.youtube.com/watch?v=Vg1jyL3cr60 i tego: www.youtube.com/watch?v=1CddNOcs9Uw&feature=related (Jon Lord) i tego: www.youtube.com/watch?v=5mAop0p0EnE www.youtube.com/watch?v=NPFdmL7D46E i tego: www.youtube.com/watch?v=a87029tP8t0 www.youtube.com/watch?v=bCOiidUO1P8 i tego: www.youtube.com/watch?v=hd3p5fz7OxU i tego (to jeden kawałek): www.youtube.com/watch?v=o9-caJbTp80&feature=PlayList&p=2DB3BC551C0A1543&playnext=1&playnext_from=PL&index=23 www.youtube.com/watch?v=Iq6oz56jtvA&feature=PlayList&p=2DB3BC551C0A1543&index=24 i tego: www.youtube.com/watch?v=9G42rmPvbbU
Michał_Zawadowski Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. są bardzo ok, nie przesłuchałem wszystkich teraz ale to co słyszałem jest bardziej niż ok pozdrawiam ziomala;)
Jimmy_Jordan Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W tle słychać celtyckie motywy na skrzypcach (zauważyłeś?). Widzę, że jesteś zwolennikiem czystych dźwięków z zachowaniem melodii i rytmu.Też tak mam ;) Wrzuć jeszcze jakiś kawałek. Szukam utworów rockowych z akompaniamentem orkiestry symfonicznej. Lubię progresywny rock, soft rock i w ogóle ROCK :D Na pobudzenie dnia ;) Bruce Springsteen - Streets Of Philadelphia www.youtube.com/watch?v=8qdmjQP9aCA Pozdrówka Złotowłosy ;P Bruce'a wolę radio nowhere :) na sen: www.youtube.com/watch?v=jMNM1xjz0e0&feature=related www.youtube.com/watch?v=hCOU4VSYxh8 na pobudzenie: www.youtube.com/watch?v=IMKcGSL1fGM&feature=related zdrówko ;P
Agata_Lebek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W tle słychać celtyckie motywy na skrzypcach (zauważyłeś?). Widzę, że jesteś zwolennikiem czystych dźwięków z zachowaniem melodii i rytmu.Też tak mam ;) Wrzuć jeszcze jakiś kawałek. Szukam utworów rockowych z akompaniamentem orkiestry symfonicznej. Lubię progresywny rock, soft rock i w ogóle ROCK :D Na pobudzenie dnia ;) Bruce Springsteen - Streets Of Philadelphia www.youtube.com/watch?v=8qdmjQP9aCA Pozdrówka Złotowłosy ;P Bruce'a wolę radio nowhere :) na sen: www.youtube.com/watch?v=jMNM1xjz0e0&feature=related www.youtube.com/watch?v=hCOU4VSYxh8 na pobudzenie: www.youtube.com/watch?v=IMKcGSL1fGM&feature=related zdrówko ;P Bruce Springsteen - Radio Nowhere - tak :)) www.youtube.com/watch?v=4Gd6EhRRNJc Dave Matthews naprawdę dobry. Robi miny do gitary jak "Some Devil" ;) Blur - Out of Time brzmi trochę jak Nirvana, zwłaszcza gitary basowa i akustyczna na początku. Trzeciego linka nie dosłuchałam do końca :)) może jeszcze nie pora. Proponuję na przedpołudnie Marillion - Script For A Jester's Tear www.youtube.com/watch?v=gaBjdLQ0LJ0 Zdrówko :)) P.S. Już po mnie Jimmy :( Damon Albarn mnie uwiódł w tym Twoim kawałku: www.youtube.com/watch?v=hCOU4VSYxh8 Tego już chyba nic nie przebije przez najbliższą dobę ;) Idealnie trafia w mój dzisiejszy nastrój, no i jeszcze słowa : Where's the love song to set us free too many people down, everything turning the wrong way round and I don't know what love will be but if we stop dreaming now, lord know we'll never clear the clouds and you've been so busy lately that you haven't found the time to open up your mind and watch the world spinning gently out of time Feel the sunshine on your face It's in a computer now gone are the future (?) way out in space and you've been so busy lately that you haven't found the time to open up your mind and watch the world spinning gently out of time and you've been so busy lately that you haven't found the time to open up your mind and watch the world spinning gently out of time Tell me I'm not dreaming but are we out of time but are we out of time
Mr.Suicide Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 paper_doll - za Neumę i Meshuggę - szacunek. W podobnym klimacie polecam również SAMO i nyia (obie formacje z Polski). Moi faworyci: Control Denied: www.youtube.com/watch?v=fvdUHVBwwS0 Death: www.youtube.com/watch?v=MFITdh7DrW4 Cynic: www.youtube.com/watch?v=gw-6IIBXNSQ Opeth: www.youtube.com/watch?v=EmUKzDiabxU Nevermore: www.youtube.com/watch?v=W8JAsxUbjW0 Nieco lżejsza muzyka: Mike Stern: www.youtube.com/watch?v=fOIhUpVzEFE Robert Johnson: www.youtube.com/watch?v=Yd60nI4sa9A Son House: www.youtube.com/watch?v=uGBoP70A7Q0 www.youtube.com/watch?v=8jN5vqEyV7g&feature=related Muddy Waters: www.youtube.com/watch?v=8hEYwk0bypY Charlie Musselwhite: www.youtube.com/watch?v=t0q0WuvkeN8 Nie chce mi się więcej szukać. Tym bardziej, że np. Charley'a Pattona Pony blues na takim youtube. pl nie ma. Ech. Pozdrawiam.
paper_doll Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i Kobong :) szacuken hłe hłe ;)
Rekomendowane odpowiedzi