teresa943 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 po deszczu pogwizdując przeskakuję kałuże w uszach dźwięczy śmiech dziecka gdy rozradowana tulisz bukiecik stokrotek w zielonej bluzeczce przepięknie wiatr rozwiewa brąz falujący na ramionach nieporadne krople już niedługo wyjrzy słońce
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 ale mam pięknie obrazy przed oczami:) po swojemu to czytam i podoba się uwielbiam krajobraz po deszczu pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fajnie, Nikodemie, że czytasz po swojemu :) i ogromna radość, że się podoba... to fakt, że po deszczu jest pięknie dziękuję serdecznie pozdrawiam :)
Poskromiciel_Piura Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Chyba już to czytałem, ale podoba mi się tak samo jak poprzednim razem :) pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam Poskromicielu! Jak to miło, że pamiętasz (z warsztatu) i że nadal tak samo się podoba. Dziękuję za ponowne przybycie. Serdecznie pozdrawiam :)
Magda_Tara Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 no, i już po deszczu !!! Tereso Z Cyferkami, Krysiu trochę słońce, trochę deszcz... :)) a u mnie, łooooł czarna chmura z piorunami :)) lubię takie: podeszczu u Ciebie też !!! :) o rany!!!! %) prawie wierszyk!!!
teresa943 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. u mnie też, nawet wyglądało groźnie... a teraz kałuże jak jeziorka :) dzięki za "lubienie" deszczowych i za prawie...wierszyk pod wierszem :) cieplutko pozdrawiam Madziu:) Krysia (bez numerków) :))))
Kamertonka Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 właśnie przed chwilą przestało u mnie lać jest świeżo i pachnąco a ten wierszyk to potęguje
teresa943 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło, że zajrzałaś...widać, że też lubisz klimat po deszczu :) dziękuję za pozytyw dla wiersza cieplutko pozdrawiam :)
M._Krzywak Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Bardzo ładne obrazowanie (plus fajna peryfraza) - mam wrażenie, że powoli można gdzieś wyjść z tą poezją na zewnątrz. Pozdrawiam.
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Z uwielbieniem dla huśtawek... :)
teresa943 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję za tak pozytywny komentarz i ... sugestię, że można... Cieszę się, że się podoba. Serdecznie pozdrawiam :):)
teresa943 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to huśtajmy się razem :):) dziękuję Kasiu pozdrawiam
Wiechu J. K. Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdy przestanie padać, rozhuśtamy tęczę ciekawy tytuł, miły dla oczu wiersz pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Lubię deszczowotęczowe klimaty :) Kiedyś, jako dziecko widziałam parę dorosłych jak szli po deszczu naszą ulicą, trzymając się za ręce, (a w drugiej buty) środkiem kałuż. Nad nimi zawisła tęcza, a ja nie mogłam się napatrzyć. Twój wiersz przypomniał mi ten obrazek, może to byłaś Ty? :)
Baba_Izba Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Mnie też się kojarzy z dzieciństwem, przypomniał mi się mój stary wiersz, aby nie zanudzić tylko fragment, pisany bardzo, bardzo dawno: chcę brodzić po burzy kiedy tęcza jeszcze spina klamrą miasto z zielonym przedmieściem i w rwącym potoku nurzać po kolana łydki oblepione ździebełkami siana Jednym słowem, Twój wiersz wywołuje przyjemne skojarzenia, nie tylko u mnie. Pamiętam z W.Podoba się. Serdeczności - baba
teresa943 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdy przestanie padać, rozhuśtamy tęczę ciekawy tytuł, miły dla oczu wiersz pozdrawiam miło Wiesławie, że spodobał się i wiersz i tytuł... dziękuję serdecznie pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło Alicjo, że wiersz przypomniał Ci obrazek z dzieciństwa...rzeczywiście piękny... ale czy to byłam ja? hehe...zależy jak to było dawno...jednak przyznam, że lubię podobne obrazki...szczególnie jak dorosli trzymają się za ręce, a już w deszczu, to...ho ho...aż zazdrość budzi :) serdecznie dziękuję cieplutko pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O, Izo! Wielka radość ponownie Cię gościć i do tego z takim pięknym prezentem. Dziękuję z całego serca. Ściskam! Krysia
maria nika Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Tytuł rewelacyjny....a dalej też prawie jak deszczową piosenkę nucąc nie spieszyć się ,bo i w tym deszczu cudowny urok bycia razem... Pozdrawiam...deszczowo
Rekomendowane odpowiedzi