M._Krzywak Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 wciąż pytacie skąd wieje wiatr nuda miałem list napisać do ciebie ale rozumiesz z liter nie utka się ciała moja wina ciągle zmyślam kłamię ale to ładnie wygląda na stole potargana kartka jak przenośnia – stąd do tam odbiłem się od dna - popatrz jak deszcz zmywa liście do rynsztoka klucz który dostałaś ma jedną wadę nie pasuje do zmienionego zamka chyba nie kocham bo serca wyrywać nie potrafię nie wciskam kitu – że oczy dłonie powieki rzęsy są twoje wciąż się pytacie - jak można od wieków wciąż to samo udawać natchnionych i stawiać sobie pomnik z jęków tych co udają że piszą? nie wiem - odpowiadam - też jestem
Robert_Siudak Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Chciałem być krytyczny, żeby nie wyszło cukierkowo, ale nie ma co na siłę szukać. Podoba mi się przejrzystość stylu i taki trochę złoty środek pomiędzy zwięzłością a płynnością słowa. Dobre Dobre. Pozdrawiam R.
M._Krzywak Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie będę narzekał :) Wpisywać cię Robercie na Noc Poezji ??
kasiaballou Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 wciąż pytacie skąd wieje wiatr nuda miałem list napisać do ciebie ale rozumiesz z liter nie utka się ciała moja wina ciągle zmyślam kłamię ale to ładnie wygląda na stole potargana kartka jak przenośnia – stąd do tam odbiłem się od dna - spójrz deszcz zmywa liście do rynsztoka klucz który dostałaś nie pasuje do zmienionego zamka chyba nie kocham bo serca wyrywać nie potrafię wciskać – że oczy dłonie powieki rzęsy są twoje wciąż się pytacie - jak można od wieków wciąż to samo udawać natchnionych i stawiać sobie pomniki z jęków tych co udają że piszą? nie wiem - odpowiadam - jestem Pozwoliłam sobie nanieść zmiany, żeby pokazać ocomicho, bo chwilami tekst rozchodzi się, rozmydla. Dodam, że zmiana wersyfikacji ugładzi chaos liczebny i osobowy na początku, a i zyska się fajną klamrę z końcówką. - dobry wiersz
M._Krzywak Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prześledziłem uważnie uwagi - na razie zostawiam jak jest, ta rozlazłość na razie jest mi potrzebna. Na pewno nie dostosuje się do "klucza", bo on musi mieć wadę :) Dziękuje bardzo za wizytę! Pozdrawiam.
Robert_Siudak Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Ooo jak najbardziej ;) Dzięki za propozycje i oczywiście z chęcią posłucham, poczytam we wrześniu. Pozdrawiam R.
M._Krzywak Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wrzesień zabukowany, a poczytać można jeszcze w lipcu :)
kasiaballou Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prześledziłem uważnie uwagi - na razie zostawiam jak jest, ta rozlazłość na razie jest mi potrzebna. Na pewno nie dostosuje się do "klucza", bo on musi mieć wadę :) Dziękuje bardzo za wizytę! Pozdrawiam. usunięcie "jednej wady" z tekstu nie neguje jej istnienia, nie zmienia sensu – jest czytelnie; skoro mamy klucz (zapowiedź otwarcia; taka nadzieja, obietnica, może gest - chybiony(?)) ale nie pasuje on do zamka, cała sytuacja sugeruje ową wadliwość kompletu, który to parą w takim kontekście już być nie może - niech by był nawet „i ze złota”, jednak znosi wszystkie inne zalety i wady, ponieważ nie spełnia swojej funkcji - stąd usterka oczywista to właśnie jeden z przykładów rozmydlania/superaty słów - takie tam ... ale PantuPan - pozdrawiam :)
Atena Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 i co tu dużo pisać, podobające się bardzo, bardzo.
M._Krzywak Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 kasiaballou - przekonujące :) Jak będę coś z tym tekstem robił dalej, poważnie to przemyślę. "jedna" to rzeczywiście zbędnik :) Rachel Grass - a ja liczę dni. jeszcze coś około 700 ;) Atena - to ja się w takim razie cieszę. Dziękuje i pozdrawiam.
Waldemar Talar Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 I powiem ci Michale że dalej tak będzie z ty stawianiem pytania oraz bezmyślnych pomników. Bardzo mocny wiersz - czy to się komuś podoba czy nie .. I o żadnym wstawianiu kitu w twym wierszu nie ma mowy ponieważ tak naprawdę jest . Reasumując wiersz zmusza do głębszego wejścia w jego treść bo inaczej nici z jego mądrości . pozd.
M._Krzywak Opublikowano 22 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja dziękuje za tak pozytywny odbiór. Pozdrawiam.
Bea.2u Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Witam, Dlaczego takie wiersze nie są wstawiane do dzialu Z? musiałam przebrnąć przez las słów by trafic na wiersz godny zatrzymania się. Podoba mi się ta klamra zastosowana w wierszu, prosty męski sposób wypowiedzi oraz oczywiście sam jego sens. podpowiedź kasiballu dodaje finezyjnego powabu ale ... Pozdrawiam /b
Judyt Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 cześć, podoba mi się to, bo przekazujesz właśnie pytania wydawałoby się zawiłe, a zmierza się do prostej odpowiedzi i najważniejszej o istocie człowieka, a poza tym czuję się w tym wierszu jak emocje odegrały swoje, nic dodać nic ująć , J.
Sfinks13 Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 ten wiersz mi się spodobał już w warsztacie, więc jeszcze raz powiem świetny serdecznie 13
M._Krzywak Opublikowano 23 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Bea.2u - jakoś wybrał mi się ten skromny dzialik :) Judyt - to ja szybciutko dziękuje :) Sfinks13 - wiem, czytałem, a ja haniebnie zaniedbałem warsztat. ale nadrobię! Dziękuje i pozdrawiam/.
Sylwester_Lasota Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2009 Proste prawdy w adekwatnej formie. Pozdrawiam
pannaK Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Wiersz świetny. Męskie spojrzenie na miłość, która gaśnie. Czy tak? Prosty i szczery. Zatrzymuję się przy nim na dłużej. Między wersami coś mi podpowiada...
Rekomendowane odpowiedzi