H.Lecter Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 kiedy wracasz pachniesz słowami tato gorzkim dymem hebanowym na grudniowych łąkach wypalonych śniegiem taki za wysoki za stromy kiedy wracam kupuję czarne winogrona w foliowej reklamówce pół kilograma samotnych niemożliwych olśnień szesnastoletnie córki odpowiadają że wszystko w porządku i długo rozmawiają przez telefon już tylko we śnie takie same
BARBARA_JANAS Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i mamy soczyste owoce słów... Nie powiem więcej... zazdrość i żal, że nie napiszę nigdy takiego wiersza... z innych zapachów i skał stworzone olśnienia... Kłaniam Piotrze a we mnie patos...
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 już to gdzieś było i nie jest złe przed nimi całe lato i bukiet pełen westchnień pachnie słowami tato i ciągnie życia przestrzeń ćwierkolą przez telefon i bąkną tylko czasem kochamy cię co nieco i daj nam jakąś kasę pozdrawiam Jacek
Bernadetta1 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 ladnie skomponowany...ciekawy wiersz.Pozdrawiam:)
Magnetowit_R. Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 pierwsza baardzo ładnie balans dymu ogniska górskich łąk. 2 spier... - foliowa reklamówka to jak wolny wakat 3to bardziej do wiersza przez jacka przywołanego. w sumie podobne wersy...nie wiem co myśleć - jacek źródła nie podał reasumując słabo, bo "poetę poznaje się po tym jak kończy, a nie zaczyna";) pozdrawiam
mały_dzielny_toster Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Och. No cóż. Takie to moje ;)
H.Lecter Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i mamy soczyste owoce słów... Nie powiem więcej... zazdrość i żal, że nie napiszę nigdy takiego wiersza... z innych zapachów i skał stworzone olśnienia... Kłaniam Piotrze a we mnie patos... Kiedy " jeże " podrosną, to zapachy i skały się zmienią... ; ) Dzięki, Basiu. : )
H.Lecter Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mądrość życiowa, przez ciebie przemawia... : )) Dzięki, Jacku. : )
H.Lecter Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To cieszy... Dziękuję. : )
H.Lecter Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wydaje mi się, że Jacek nie " przywoływał " wiersza, tylko, jak to ma w zwyczaju - poetycko skomentował... : ) Dzięki, że zajrzałeś.
H.Lecter Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wszystkie córki są nasze... : )) Dzięki, tosterze. : )
paper_doll Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Pierwsza i ostatnia - MIÓD!!!!!!!!!!!!!! Podoba się, no! Podoba się. P.
Pancolek Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Kupuję pierwszą i trzecią zwłaszcza, olśnienia jakoś mniej ;) + Pancuś
Krzysztof_Kurc Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Samo życie, ale zapisane w przyjemny sposób. Pozdrawiam KKK
H.Lecter Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Środkowa - woda...i prawie wyszedł zacny półtorak... ; ) Dzięki, doll. : )
H.Lecter Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wszystko jest na sprzedaż... : )) Dzięki, Pancol. : )
H.Lecter Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze jest, dogadać się z życiem... Dzięki, Krzysztofie. : )
bad trip Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 bardzo dojrzałe emocje. puenta poruszająca. dobry wiersz. może zrezygnować z grudnia? sam śnieg wystarczy- chyba, że czekamy na nowy rok, w takim wypadku jest jak najbardziej na miejscu:) Pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miejsce, czas, sytuacyjność mają dla mnie w tym przypadku duże znaczenie. To rodzaj fotografii emocjonalnej, której prawem jest pożółknąć ale żle znosi retusze. Nie przewiduję zmian. Dzięki, bad trip. : )
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Czy mogłam wiersz już gdzieś wcześniej widzieć? Bo mam wrażenie takowe - i nie wiem czy uzasadnione czy to moje urojenia ;)
Rekomendowane odpowiedzi