H.Lecter Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 malejesz o kolejne topnienie śniegu rośniesz w kruchość dymu dopijam powietrze już nie muszę kochać już nie musi krew
jacekdudek Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak zwykle, nie nudzi cię już.. zastaje w ziemi, powraca dymem, jest, że nie trzeba przekonywać, krew zawsze musi, ale to drobna, nieznacząca, subiektywna nieścisłość,pozdr
Tomasz_Piekło Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Podoba mi się tytuł, razi "dopijam powietrze". Wiersza zanim się zacznie już się kończy, niby zastanawia, ale jednoznacznie trudno mi się opowiedzieć, cz się podoba czy nie. Może nie ma się podobać, może wystarczy zatrzymanie się przy nim? Pozdrawiam
JacekSojan Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 mam dziwne skojarzenie z poezją Celana... te same podstawowe elementy, żywioły, podobny antropologizm; ale cakiem odmienne sytuacje liryczne; próba "uwolnienia" się od imperatywu: "już nie muszę kochać" brzmi rozpaczliwie; to jego odwrotność trumfuje, bo nawet "krew" ulega tu sublimacji; takie "nic" a takie "Coś"; gratulacje! :) J.S
BARBARA_JANAS Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Muszę ci dać plusa bo tekst jest po prostu, po mału, po wielku...;) Dobry. Serdecznie
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Śnieg, dym, powietrze, krew... ostatnio mi się jakoś nie podoba, taka żonglerka bezładna oswojonymi motywami...
kasiaballou Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Prawisz, jak Turnau - ja już wiem; Ty pewnie piszesz dooobre wiersze, ale ja ich nie trawię, po prostu... Mnie taki abstrakcyjny minimalizm odrzuca. Tekst jest tak uniwersalny, że aż jałowy - czysty -można domajstrować każdą ideę, każdą interpretację, a Ty przytakniesz, że o.ki.- to nie jest uczciwe, ale to tylko ja. Już Cię nie będę nawiedzać, spoko. pozdrawiam :) kasia
złamane skrzydło Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Tytuł o.k., reszta nie o.k. Pozdrawiam.
H.Lecter Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak zwykle, nie nudzi cię już.. zastaje w ziemi, powraca dymem, jest, że nie trzeba przekonywać, krew zawsze musi, ale to drobna, nieznacząca, subiektywna nieścisłość,pozdr krew zawsze musi, ale to drobna, nieznacząca, subiektywna nieścisłość To drobna, nieznacząca, subiektywna przypadłość... Dzięki, Jacku.
H.Lecter Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wystarczy zatrzymanie... ; ) Dzięki.
H.Lecter Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. próba "uwolnienia" się od imperatywu: "już nie muszę kochać" brzmi rozpaczliwie; to jego odwrotność trumfuje, bo nawet "krew" ulega tu sublimacji Imperatyw/ jego odwrotność - kolejność ognia," mądrość krwi "... Dzięki, Jacku. : )
H.Lecter Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Muszę ci dać plusa bo tekst jest po prostu, po mału, po wielku...;) Dobry. Serdecznie Jeszcze - po było... ; ) Dzięki, Basiu.
H.Lecter Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W czym przejawia się zaobserwowany bezład ?
H.Lecter Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piszesz w imieniu własnym i...autora . To nawet jak na zwyczaje orgowe - kuriozum... Brak uczciwości ? To duże słowa... Bez komentarza.
H.Lecter Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) ?
H.Lecter Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o.k.
H.Lecter Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki.
Kieri-Śmiałek Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Kosz to za mało brak słów Panowie i Panie.
Rekomendowane odpowiedzi