Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Czysta poezja, piękne wiersze i inne takie:)

Mr._Żubr

Rekomendowane odpowiedzi

Były premier umieścił na swoim blogassq "wiersze" swojej kochanicy.

www.kmarcinkiewicz.blog.onet.pl/2,ID365933315,index.html

www.kmarcinkiewicz.blog.onet.pl/2,ID366227710,index.html

A tu można znaleźć recenzje owej poezyji:

www.niedoczytania.pl/?p=2685

Może i nie umieszczałbym tego na forum, gdyby nie fakt, że ta pianina przypomina mi pewnego orgowego trolla :)

Peace.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pokazała światu,a ten jaki jest, każdy widzi. Jedni są na tak, inni na nie, pozostałych to nie obchodzi. Przepraszam, może źle pojmuję, ale większości osób będących na nie, chodzi zapewne o to, że kochanka może kochać i wyrażać to w swojej poezji. Każdy może pisać?Szalom Asz w jednym ze swoich opowiadań pisał : wielu nazistów w dzień mordowało ludzi, w tym dzieci,a wieczorem pisało wiersze. Tu nie chodzi o Panią Isabel tylko o sytuację, rozbicie małżeństwa, zabranie dzieciom ojca i takie tam. Mnie to osobiście ani ziębi ani grzeje. "Ludzie z branży poetyckiej " moim zdaniem mają pełne prawo mówić, co myślą, atakować, bronić autora.
Przecież poeci są tylko ludźmi, na tym skończę. Nie chcę nikogo obrażać, bawcie się dalej.

Nie jestem poetą, krytykiem też nie, lubię czytać. W tym przypadku, powtarzam jest mi wszystko jedno. Nie rozumiem skąd tyle emocji? To normalne, większość chce zaistnieć, jest okazja więc wysławiają własne nazwiska. Tomik będzie, bez dwóch zdań, kto chce się założyć?

Z premetydacją napisałam z małej litery... ;)

Za taką 'premedytację' mój pradziadek ogoliłby Ci żarówy na głowie.
A w czasach zaborów wbrew takim 'premedytacjom' przelewano krew - póżniej tylko 'kruki i wrony' albo bose tostery w portkach - takie hieny na derki i pas...
- żenada