narcysa Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 obdarłaś mnie z dzieciństwa wznosząc kolejne toasty w pakiecie otrzymałam kilka fobii czasem setki kilometrów to mniejsza odległość niż dwa metry ziemi i granitowy pomnik którego nikt nie postawi
Jacek_Suchowicz Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. druga strofa znakomita pozdrawiam Jacek
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. druga strofa znakomita pozdrawiam Jacek i z tytułem wystarczy za cały wiersz
Monika_Gromala Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bez pierwszej strofy i będzie na duży + :)
kasiaballou Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Robi wrażenie - pozytywka. pozdrówki :) kasia
adam_bubak Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 zgadzam się, precz z pierwszą strofą. Adam
Franka Zet Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Narcyzku, dobre to, znane mi - może faktycznie ciachnąć, mniej dopowiedziane. Buziaczki :)
zak stanisława Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie bądz "głupia, nie daj się sprowokować "preczem", cóż wart byłaby druga bez pierwszej? siewidzi, tyle żalu, ale wyrzucić Plka musi żal, przebaczyć," bo wątroba gnije, gdy żale pielęgnuje" cmoook
Zofia Honey Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tu jest wszystko. Moim zdaniem wystarczy, podoba mi się pozdrawiam
Ania_Kos Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 według mnie pierwsza strofa również jest wartościowa. może jednak rzeczywiście sama druga wystarczyłaby - w każdym razie, nawet jeśli usuniesz pierwszą, to gdzieś na brudno ją zostaw i coś zrób z tym ;) wiersz mocny, na problem ostatnio głośny medialnie, a chyba zawsze obecny. padają ostre słowa, z którymi się zgadzam, natomiast sam tytuł ... robi wrażenie, przebudza, a to chyba o to chodzi, jednak jest również oceniający, ba, skazujący - i to już nie do końca mi się podoba, tak po ludzku. pozdrawiam serdecznie
bezsenna81 Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 mocny wiersz,bardzo głęboki i wymowny oby dotarł i poruszył serca tych matek które zapomniały lub nigdy nie wiedziały co znaczy macierzyństwo i odpowiedzialność,pozdrawiam:)
narcysa Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Dzięki za wszystkie komentarze. Pozdrawiam! Pierwszą strofę zostawiam. Dla mnie jest bardzo ważna.
zak stanisława Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i słusznie! BRAWO!
Oxyvia Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Uważam za przedmówcami, że pierwsza strofa nie jest potrzebna, a wprowadza urzędniczą, sędziowską dosłowność, która psuje wiersz. Poza tym - potępiać jest bardzo łatwo, nic prostszego. Znacznie trudniejsze podejście do ludzi , to zrozumienie. Osobiście nie łykam literatury potępiającej. Natomiast bardzo interesuje mnie rozumiejąca, pokazująca mi coś nowego w człowieku lub w relacjach między ludźmi. Pozdrawiam.
a._mrozinski Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgadzam się, pierwsza niepotrzebna. Sama druga jest bardzo ok. I tytuł też - ciekawy i trochę kontrowersyjny. Arek
Rekomendowane odpowiedzi