Anna_M. Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 dwudziesty pierwszy wiek a lasy nadal pamiętają więcej niż komputery sieć utkana jest aniołami i człowiek także w sieci wirtualna mucha można znaleźć tu wszystko lecz pustka się rozprzestrzenia kurczy się miejsce na dysku samotność w sieci przerzuty kurczymy się my i nasze światy a w lesie na zasypanej śniegiem dróżce odbita nieskończoność podków
Almare Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to, że drzewa pamiętają więcej niż nasze komputery to tylko kwestia czasu, ale faktycznie, dziś tak jest. "ludzie to samotne wyspy"- tak zawsze było, ale dziś mogą porozumiewać się ze sobą, jak Ty i Ja, co jak sądzę zmniejsza dystans pomiędzy wyspami - słyszymy, czytamy nasze myśli. nasze światy powiększają swoje terytoria zachodzą na siebie, przestrzeń się wypełnia, ale zawsze nieskończona będzie ilość śladów, to prawda. i będziemy musieli się z nią zmierzyć - mam na myśli nieskończoność. jedyna pociecha, że wszyscy.:))) pierwszy wers niepotrzebny, ładniej będzie:lasy nadal pamiętają więcej niż komputery środek zupełnie mnie nie przekonuję i oczywiście nie wiem, co do niego włożyć, jak to krytyk. :)))) to trudne, opisać samotność, pustkę, w jakiś nowatorski, niesztampowy sposób. może napisz o spadającym w zimnej otchłani płatku śniegu i jego drodze na ścieżkę w lesie...i tylko dotknij nim sylwetki peela. na zasypanej śniegiem dróżce odbita nieskończoność wszystkich podków ---->i to bym tak widział. pozdrawiam
kasiaballou Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Myślę, że przedkomentator dobrze radzi, zaciewawił mnie ten wiersz, może dlatego, że utożsamiam się z przemyśleniami peelki - są celne/uniwersalne - pozdrawiam :) kasia
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 w kilku miejscach są fajne pomysły, ale według mnie wiersz potrzebuje większej zgrabności, obróbki, może za szybko powstał... co do uwag to jeszcze zbyt duże zagęszczenie słówek technicznych(komputery, sieć, dysk itp.) Treść mi się podoba,zmusza do refleksji: jedyne lekarstwo na ten świat to chyba pamiętać o ogrodach:)jak w mojej sygnaturze i wierszu Kofty Pozdrawiam
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Czy miał ukazać niezmienność, jakąś niepodważalną stałość świata? Dawno nie czytałam Twoich wierszy ;)
Rachel_Grass Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy ja wiem, czy się mogę z tym zgodzić? ;) nie, chyba nie wiem.
a._mrozinski Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Dobre to. Nieco balansuje na granicy banału, ale udało się utrzymać równowagę. Nawiasem - obrazek zimowy, a ja już czekam na wiosnę.. Arek
Bernadetta1 Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 mnie jakos nie przekonał...Fragment o wirtualnej musze jakos mi zgrzyta...pozdr.
zdrojek Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 wirtualna mucha według mnie przekonywująca. Jest według mnie koncept, i wykonanie jak na mój amatorski gust też nie najgorsze. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi