basia gowska Opublikowano 13 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Pani Kara omiata wyrokami niedozamiatany pokój Córki Że znowu nie Że zawsze tak Pani Kara kolekcjonuje linijki, kątomierze i poziomice, które codziennie przykłada swemu dziecku do zdań, do zabawek i do głowy Masz nie równo pod sufitem! Masz krzywy ryj! Pani Kara widzi w szklanej kalkulatorowej otchłani co się opłaci, co się liczy i gdzie namnażają się problemy proszę pani, Pani Karo! zobacz, twoja Córka umyła okno w swym pokoju bo lubi patrzeć w chmury.
Zofia Honey Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się Pozdrawiam
Robert_Siudak Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 "bo lubi patrzeć w chmury." - na pewno wyrzucić "bo" ! R.
Liryczny_Łobuz Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 No fajnie, ale niestety często prawdziwe, że - wychowanie=tresurze. A tę panią Klarę to znam osobiście - i dla mnie jest bardzo miła. Cóż - nie nauczona miłości córka - >>> niedaleko pada jabłko ... - będzie prawdopodobnie robiła tak samo. Smutne.
M._Krzywak Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Pomijając drażliwy temat jest to łzawe, patetyczne i nieciekawe. Kilka powtórzeń wzmacniających "krzyk boleści" i "chmury" nastroju nie robią. Pozdrawiam.
basia gowska Opublikowano 13 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Dla jednych są ciekawe czyjeś włosy, dla innych wojna na Bliskim Wschodzie... temat - przyznaję -bardziej kobiecy patos się wkradł z takiej jednej przyczyny... dziękuję za komentarze bardzo
bestia be Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 podoba sie pozdrawiam bestia
Tova_Brink Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 trudno odnieść się do tego tekstu drewniany język i ujęcie rzeczywiście pod wyraźnym kątem to takie pudelkowe, superexpressowe wiem, że nie taki był cel :-]
Dawid D. Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 zbyt dosłowny, zarazem obrazowy. patos zabił wyraz miło :)
H.Lecter Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. patos się wkradł z takiej jednej przyczyny... Patos w literaturze, już od dawna jest jej skazą. Patos przypadkowy, wynikający z braku umiejętności, można jakoś wytłumaczyć. Patos użyty świadomie ( pomijam tu stylizację , patos w " nawiasie " ) jest już dużym grzechem...
Mr._Żubr Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Jestem inny, mamo, tato; czy dostanę w mordę za to?
Magnetowit_R. Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dezerter pasuje dodac;) "usuń usuń nie bądź głupia jak podrośnie kopnie cię w dupę" - Absurd (chyba) a wiersz...na emocjach. córka niech sie cieszy ze ma swój pokój. u siebie umyła, a reszta mieszkania/domu? nastolatki to niechluje tera (i zawsze) to trza gonić żeby zamiotła, potem rosną na żony, romantyczne nieroby zniesmaczone codziennością. Pani Kara może już ma dość bycia rodzicem bo to nie skutkuje, sprawuje więc władze rodzicielską. wiersz nieobiektywny, przerysowany, protest song zbuntowanego lenia. Oi!
basia gowska Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Dziękuję za Wasze głosy -przeciekawe dla mnie ta matka - to ja napisałam sama o sobie
Bronek Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Poezja tak niedoczytana, że aż sięc nie chce czytać...
Almare Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam nadzieję, że po wzięciu kilku oddechów powiesz: córeczko, kocham cię! Pozdrawiam.
basia gowska Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Dziękuję Almare, oczywiście wiersz napisałam już długo po spięciu, gdy zdolna byłam do dystansu i samooceny. Jak dobrze, że kobietki rozumieją... Twa rada jest dobra na wszystko
Almare Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -ja, jestem nim.
basia gowska Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Jak jeszcze lepiej, że i niektórzy panowie rozumieją (ja tam nigdy nie zgaduje trafnej płci po tych nickach)
Liryczny_Łobuz Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Och! Łobuz to po prostu Łobuz - i nie ma odpowiednika u płci nadobnej. A może ma ??? M. PS Einstein powiedział, że wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy - więc to chyba nie sprawa wykształcenia czy płci ,ale "szerokości pasma odbiornika" - że się wyrażę po kobiecemu :)) Wy nadajecie na trochę innych falach - ale jak człowiek dobrze pokręci (cokolwiek by to znaczyło!) - gałką odbiornika - to złapie każdy przekaz. O!
Rekomendowane odpowiedzi