Lady_Supay Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 tak wiele dróg nas podzieliło tak wiele pasów łączy zbieramy czarne po żebrze białe resztki po dziadach niech Bóg nam wybaczy
Lady_Supay Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Za sugestie w warsztacie, dziękuję. :) Happy New Year 2009!!!
Messalin_Nagietka Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 no nie, LAdy, co to? MN
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Jeszcze na dobre się nie zaczął, a już się skończył. Jak dla mnie brak tu jakiejś głównej 'osi'...
Lady_Supay Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Hmmm, wg mnie utwór jest kompletny. Taka refleksja nad... :) Odbiór jest subiektywny i każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Dziękuję pięknie i pozdrawiam. :)
Pancolek Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 No ja takich wierszy nie kupuję, ale że autorka doświadczona, to czytam i ufam, że wie, co robi ;) +/- Pancuś
H.Lecter Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Przepaliły mi się bezpieczniki... Kosz. P.S. Jeżeli odnajdę pod wierszem jakąś sensowną ( ! ) interpretację - wrócę i przeproszę...
Stefan_Rewiński Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Nie umiem jakoś się porozumieć z tym utworem, CCC.
Franka Zet Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Nieczytelne i niezręczne, czyli nie- nie-. Pozdrawiam
paper_doll Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Niekoniecznie. Moim zdaniem zbyt hermetyczne, natomiast niezbyt przemyślane. p.
Lady_Supay Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Skoro nie, to nie. :) Każdy ma swoje odczucia. Ja mam swoje. Nie będę tłumaczyła utworu. Przy 5-wersowcu, to zbędne. Szkoda Waszego czasu. :) Z poważaniem, E. Uśmiech for all :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 uważam, że utwór dobry to nawet przeurocze, że każdy po swojemu rozumie jedno jest pewne akcja utworu na jezdni albo w zoo (w obu przypadkach zebra) i tu i tu można żebrać pozostawiając czarne pasy - białe resztki po dziadach (dziady w obu przypadkach mogą być obecne i zostawiać resztki - brązowe to jeszcze rozumiem ale białe to nie wiem) :)) miłosierny Bóg wszystko wybaczy poezja zagadkowa daję plusa pozdrawiam sylwestrowo Jacek
Franka Zet Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku, przecież w wierszu występuje żebro nie zebra, tyle to się można tu doczytać. Oj, nie wiem, czy Bóg będzie miłosierny dla takiego gapiostwa, ja nie jestem :(
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tu się nawet pozgrywać nie można - wszyscy różnie interpretują ja też mam prawo ostatecznie może być żebro np Adama a te drogi co dzielą i pasy np bezpieczeństwa co łączą ....... a poważnie - zbyt dużo niedomówień można się oczywiście domyślać ze idzie o jakieś rozstanie i wokół tego snuć dalej ale wg własnej wyobraźni (wg mody im większa dowolność interpretacji tym lepszy wiersz)zbieramy czarne po żebrze białe resztki po dziadach symbolika tych dwóch wersów w kontekście reszty nie do rozgryzienia pozdrawiam Jacek
Franka Zet Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Jacku, bardzo szeroka interpretacja, ale, oczywiście, przy wierszu można wszystko, cały w tym urok. Pozdrawiam ;)
zak stanisława Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wymowne! cmoook najlepszego z nowym Rokiem
Rekomendowane odpowiedzi