lubię latawce Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 zabiliśmy lwa, a teraz wracamy do wioski kursywą. jesteś dzielnym poetą z ołowianą troską, niepodzielną drogą do snu wśród wzburzonych włosów, rudym nic-nie-spaniem. mam apetyt na milczenie z tobą; zamek, co wyrasta z ciemnej nocy, z chmur i liści łopianu. jak kinderniespodzianka; tylko my - wiecznie za mali. * zabiliśmy lwa, wracamy do wioski, nikt na nas nie czeka prócz depeszy z zamku; rozmyślam kopertę, przełykam sens, blednę:król - koronę miał siwą (ja kursywą brudne ręce)
Toby Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Pokrętna ta liryka, baśniowa aż miło płynie. Fabularna jakaś :). Morał głęboko ukryty. Łamigłówka, że ho ho, że chyba zaraz osiwieję (sic!) Pozdrawia. T.
Nechbet Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 pierwszą kursywę bym wywaliła :P i kinderniespodziankę i to szybko :-) rozmyślanie koperty też nie podchodzi i przełykanie sensu reszta baarrrdzoo w porządku zatem do przemyślenia :) cieplutko:* Marta
Eliasz Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 +Ja osobiście jestem zachwycony i dodaję wiersz do ulubionych. Bardzo bajkowe i radosne, czyli takie jak lubię. Kawał dobrej muzy i poezji zapisałeś.
lubię latawce Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Toby ;-) łamigłówka? jeśli nawet, to z zepsutym zamkiem ;o) dżołk, ale pozdrawiam serdecznie. angie =)
lubię latawce Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przemyślę; z kopertą i sensem się zgadzam, alekinderniespodzianka musi być ;o) dzięki i pozdrawiam serdecznie.
lubię latawce Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehehe dzięki Elli, czy radosne? hm, cóż; co komu w duszy gra ;-) pozdrawiam serdecznie. angie
Magda_Tara Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 kinderniespodzianka MUSI być, podwójna tajemnica, super !!! :))))
kasiaballou Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Tak wracam do tego wiersza, no bo technicznie cacy i w Twoim stylu, jednak zastanawiam się, czy nie czas pójść o krok dalej - wyrosnąć z podkolanówek na poczet eksperymentu z "poważniejszą" formą? Baśniowy styl (taki Twój styl) się podoba, ale odczuwam potrzebę poznania jeszcze innych wiatrów spod Latawca, w które nawet przez moment nie wątpię :)) Pozdrówki, Żelko kasia.
Rachel_Grass Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 ja bym się co do części II zgodziła z wypowiedzią Kasi - miło byłoby zobaczyć połączenie takiego stylu z trudnym tematem, typu alkoholizm chociażby. poza tym - trochę drażnią mnie niektóre motywy. nie orbitują wokół wspólnego mianownika, i tak zaraz koło łopianu dostaje mi się kinderniespodzianka, dlatego mam wrażenie lekkiej przesady :) pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 zabiliśmy lwa, a teraz wracamy do wioski kursywą. jesteś dzielnym poetą z ołowianą troską, niepodzielną drogą do snu wśród wzburzonych włosów, rudym nic-nie-spaniem przypomniał mi sie dowcip o grzybiarce i gajowym którzy z lasu do wioski wracali krakowiakiem a ten werss dla mnie najlepszy cmoook latawco;)
Patryk_Nikodem Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Niestety 'kinderniespodzianka' wszystko zepsuła. pzdr
Tomasz_Biela Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 ciężko się czyta / za dużo przerywników ogólnie przytłacza ten tekst nazbyt naładowany / nieudany jak dla mnie dla innych może być przepiękny ja wyrażam subiektywną opinię mnie nie zatrzymuje / chociaż zodiakalny lew jestem / uszanowanie /
lubię latawce Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no, chyba jednak zrezygnuję; ale dziękuję pięknie za podtrzymywanie na duchu ;P angie
lubię latawce Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cenna rada i pewnie kiedyś skorzystam, tyle, żeby peelka dorosła, i autor musi 'oberwać od życia' :P dzięki serdeczne :*
lubię latawce Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zgoda ;P im więcej dumam, tym bardziej wszystko psuję ;P /jak mała mi :p dzięki, Rachel, za wpadnięcie ;P angie
lubię latawce Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehehe ileż to skojarzeń ;P /a ja chciałam na smutno! cóż, dzięki Stasiu :* L-cmok
lubię latawce Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wszystko? a to jajo ;P dz, zdrówko :P
lubię latawce Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no nie wiem, czy to przeżyję, panie ;P zdrówko.
Bernadetta1 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Twój basniowy styl mi odpowiada:)...toszkę mi zgrzyta faktycznie,,rozmyslam kopertę'', ale to drobiazg.wiersz bardzo dobry:)pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi