Alicja_Wysocka Opublikowano 10 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zapraszam :)
M._Krzywak Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Ta ja też z przyjemnością gratuluję :) Pozdrawiam.
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Michaś, miło, że się spodobał. Pozdrawiam ciepło :)
Franka Zet Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Piękny wiersz, taki kłębuszek słów ze złotej jesiennej nitki. Powinien doczekać się 10. plusów. Winszuję cudnej urody rymów :))
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdecznie dziękuję i pozdrawiam :)
H.Lecter Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Piszesz, Alu banały i wychodzą ci z tego cudne wiersze, kompozycje niemal muzyczne. To nie jest nawet kwestia warsztatu, z tym trzeba się urodzić - z słowoczułością, wrażliwością na dźwięk, barwę, wibrację słowa. Stwarzasz nastrój prawie do nucenia, czarujesz, perlisz... Kłaniam się w pas. Pozdrawiam. 1
Boskie Kalosze Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jesienne cacuszko Alicji z Krainy Czarów :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Znalazłam taki wiersz, nie znam autorato banał mówić tysięczny raz tej jedynej kocham to banał ustąpić miejsca w tramwaju staruszce to banał myć zęby co rano to banał kochać platonicznie to banał czekać całe życie na tę jedyną to banał iść w niedzielę do kościoła to banał szukać w każdym mgnieniu szczęścia tak to wszystko banał ale kiedy pokochasz naprawdę zatracisz się banalnie nieodwracalnie Dziękuję H.Lecter :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jesienne cacuszko Alicji z Krainy Czarów :) Dziękuję Mistrzu. Taki komentarz od Ciebie? Zamieniam się w listek jesienny, idę potańczyć :)
Franka Zet Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę, że to przez stulenie tego wiersza w gniazdko wrażliwości i przez te rymy ażurowe:-)) 1
Rachel_Grass Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alicjo, co mi przeszkadza, to przeładowanie kolorami. sama nie wiem, na którym się skupić. wiersz może przechodzić przez różne barwy, ale tutaj przeskoki są zbyt mocne. poza tym - mnóstwo epitetów. trochę gryzie mi się przedzimny, a zaraz po nim zjesienniały. podoba mi się poza tym (to tylko moje widzimisie). pozdrawiam.
egzegeta Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alicjo Rachel widzi za dużo kolorów, ja cierpię z powodu pierwszego wersu - za kanciasty, ale całość na miarę wrażliwości i subtelności niewieściej:)) pozdrawiam
BARBARA_JANAS Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Najpierw uznałam, że za dużo przymiotników, potem "za kwadrans październik" z czyimś tekstem mi się skojarzył. Na zakończenie poruszył klimat, a to chyba najważniejsze.
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alicjo, co mi przeszkadza, to przeładowanie kolorami. sama nie wiem, na którym się skupić. wiersz może przechodzić przez różne barwy, ale tutaj przeskoki są zbyt mocne. poza tym - mnóstwo epitetów. trochę gryzie mi się przedzimny, a zaraz po nim zjesienniały. podoba mi się poza tym (to tylko moje widzimisie). pozdrawiam. Rachelo, 'jeszcze się taki nie narodził...' To są kolory jesieni, szkoda, że niewidzicisię. Może następnym razem? Jesienne pozdrówki i ukłoniki :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alicjo ja cierpię z powodu pierwszego wersu Ojejciu, ale mi przykro, wytrzymasz jakoś? Słonka jesienne :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 11 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Basieńko, ja wiem, że przymuszasz się do rymów. Rozumiem, serce nie sługa. Doceniam Twoje starania i dziękuję w dwójnasób. Przy sposobności, pozdrawiam. Ps. a propos 'za kwadrans październik' - nie przypominam sobie żeby ktoś, gdzieś tak pisał. Nie ściągałam znikąd. Mój wiersz jest zwierszowaną odpowiedzią na wiersz. Piękne wiersze inspirują mnie do kolejnych. Dziękuję Panie R. :)
Almare Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 tak chciałabym zdążyć przed zimą oniemieć i wiersz jeszcze jeden, nim szronem zaziębnę -a ja, zapisałbym to tak: tak chciałabym zdążyć przed zimą oniemieć w wiersz jeszcze jeden, nim szronem zaziębnę -pozdrawiam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie zgadzałaby się ilość sylab, to po pierwsze. Po wtóre, On pisze przepiękne wiersze, ale mi ich skąpi jak ,niebo suchej ziemi kropli deszczu' Dziękuję i pozdrawiam :)
Zofia Honey Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak widać, nawet na wyeksploatowany i banalny temat można perełkę stworzyć. Bardzo mi się podoba - gratulacje! Pozdrawiam Alu
Zofia Honey Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jeden z moich ulubionych. Pozdrawiam Alu
Rekomendowane odpowiedzi