Hania K. Opublikowano 26 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Oto mój argument przeciwko poezji. Proszę się z nim zapoznać i trochę pomyśleć, zanim ktoś będzie plusował wulgaryzmy: Wszędzie klną i przeklinają Znowu nowy wierszyk mają Publika bije brawa Bo bez przekleństw to "żenada". Marni wieszcze, źli poeci Mówiąc szczerze, wierszokleci; Zabazgrają nam poezje W takie dzieła ja nie wierzę Język Polski jest zbyt piękny By go kalać bazgrołami Kto przeklina, jego wina Tutaj nie będzie z nami. Pisz po Polsku, żeby wstydu Nam nie było przy czytaniu, Żeby nasze dzieci mogły Coś poczytać przy śniadaniu. Precz anarchio!!! Precz szatanie!!! My też mamy własne zdanie Złego my nie "polecamy" Własne piękne Wiersze mamy!!!
Gość Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Żenada ten wiersz, bo bez przekleństw.
Hania K. Opublikowano 26 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 ledwo głupi Oto przyznanie się do promowanej kultury. Brawo!!! A teraz proszę pokazać to dzieciom, niech idą mordować.
Jerzy Rybak Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Przy jedzeniu się nie czyta.
Hania K. Opublikowano 26 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 ledwo głupi Komentarzy: 404 A od czego się zaczyna? Horrory, telewizja, komputerowe szaleństwo, a potem przybiera to postać literatury i szerzy się jak zaraza, jak narkotyki, alkohol i orgie. Do czego to ma prowadzić? Jeżeli ktoś promuje na zielono żeby ktoś to czytał, a tutaj wulgarny wiersz, to jak?
Hania K. Opublikowano 26 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Podpisuję się pod tym komentarzem, bo też jest do niczego. Nawet skrócony: ściemasz! wiatr w dupki zagląda perkozom Dnia: Dzisiaj 17:39:29, napisał(a): Boskie Kalosze Komentarzy: 2534 Kolejne paskudztwo pod pięknym wierszem. Oto dowód, jak najlepsi Poeci są tutaj traktowani.
Drax Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tutaj coś się Waćpani wersyfikacja poplątała :p Poza tym - ładnie i polsku - bez komentarza. Pozdrawiam, Drax
Jimmy_Jordan Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Pisz po Polsku, żeby wstydu Nam nie było przy czytaniu to chyba do twojej szajki apostrofa ;P
Boskie Kalosze Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jakieś dziecko dziś na ławce rzekło "kurwa, ale wieje!" a ja na to jego matce, że ma rację, bo już jesień I, że można o niej długo me-te-o-ro-logicznym słowem, a tu dziecko, proszę: kurwa" wyraziło ją po prostu
Boskie Kalosze Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A co, może nie zagląda kiedy nurkują? Bardzo dobry tekst, prawda Haniu? :) I pomyśleć, że sam to napisałem...
a._mrozinski Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Mogę odpowiedzieć na serio? Nie wszystko, co się pisze ma być czytane przez dzieci przy śniadaniu. Nie jestem zwolennikiem wulgaryzmów w wierszach, podobnie w życiu. Wulgaryzmy pełnią swoją funkcję w języku, nie lubię gdy ktoś nadużywa, ale założenie, że poezja nie może zawierać wulgaryzmów jest moim zdaniem przesadą. Może mi ktoś odpowie, też na serio.
adolf Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zgadzam się. Wulgaryzmy to niezbyt chwalebna część naszej mowy... ale zawsze część i to bardzo naturalna, najpierwotniejsza. Oczywiście, że ich obecność nie powinna być częsta, a tym bardziej trzeba potępić jak ktoś je wkleja bo chce prowokować/czy myli, że to fajnie brzmi - Jednak czasem tak jak przyprawa muszą sie znaleźć żeby poprawić smak - czy jak lekarstwo uleczyć coś - tyle, że w nadmiarze może szkodzić. pozdr./
Bernadetta1 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Haniu:)...wulgaryzmy istnieją w każdym jezyku..i zawsze będą istnieć:)...jest coś takiego jak wolność wyboru. Nie narzucajmy nikomu stylu pisania, zasad moralnych.Jezeli wiersz nie odpowiada proponuje nie czytać...Tak chyba prościej:)..pozdrawiam Bernadetta
HAYQ Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 proszę bardzo: www.youtube.com/watch?v=FH52ESlhMP8&eurl
IN Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. te argumenty przeciwko poezji - najcięższego kalibru są ;)
adolf Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :DDDDDD
Hania K. Opublikowano 27 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Widzicie, moje życzenie odniosło skutek pozytywny. Wulgaryzmy już nie są "polecane". Dlatego warto czasem dać jakiś dobry argument, a nie tylko krytykować i krytykować złośliwie.
adolf Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 www.youtube.com/watch?v=FH52ESlhMP8&eurl :D za HAYQ
Rekomendowane odpowiedzi