Mirosław_Butrym Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Pragnienia barwą unieść przekornie zmysłów poświatą promieniem pierwszym czułość ofiarną cud by rozszalał siłą otwartą. Uczuciem zrosił pustkę spierzchniętą doznań dostarczył przemówił ciepło kalait wyłonił wdzięku uroczy z uśmiechu szczęścia finezji mocy.
BARBARA_JANAS Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niestety nie kupuję. Pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 wersyfikacja i skłąd jakiś taki możebycozmienić? MN
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. że hę? :) poeci do kiczu - rybacy do wody - kontrolerzy do dziurek (ew. dziurkowników), to by było kontrolowane. pzdr. b
M._Krzywak Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Jak wcisnę minus to będą to igrzyska?
Spiro Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 na kiczu to ja się znam. ten wymknął się spod kontroli. to jak poślizg kontrolowany zakończony w rowie ;)
Mirosław_Butrym Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To niech Pani napisze dlaczego ?.
Małgorzata_Jaworek Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 szkoda, że tyle słów nie przemyciło treści... oj marnotrawstwo to i rozrzutność
Mirosław_Butrym Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To niech Pani napisze dlaczego ?. Chociażby z racji rzucającej się w oczy nieporadności w sztuce rymowania (pierwsza strofa). Poza tym, wie Pan, "roszenie uczuciem", "poświata zmysłów", "ofiarna czułość" itd. - można wszystko, ja wiem, każde słowo jest "warte wiersza", ale ich zestawienie w tym tekście sprawia nieznośne wrażenie, że za bardzo chcą one być poezją. Wrażenia może mieć każdy inne, nie są wyznacznikiem czy wiersz jest dobry czy nie i dlaczego mówi pani o nieporadności w sztuce rymowania, przecież rymy w moim wierszu są niedokładne, czy widzi gdzieś pani rymy proste, mówi pani o rymach, a czy pisała już z rymem, bo chciał bym poczytać, w pierwszej strofie niewidzę nic nieporadnego, miało brzmieć dobrze fonetycznie, mi wszystko gra Pani nie musi, rym nie może rządzić treścią.
Michał_Kućmierz Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Panie ładny, jak Pan jest "poeta", to u Pana treść powinna rządzić rymem. Pozdrawiam M.
Mirosław_Butrym Opublikowano 20 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I rządzi, tylko, że Pan tego nie widzi, i dobrze.
Pancolek Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I rządzi, tylko, że Pan tego nie widzi, i dobrze. Jestem na nie, bo jest wtórnie, banalnie itd., tym samym: papa. - Pancuś
Mirosław_Butrym Opublikowano 20 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I rządzi, tylko, że Pan tego nie widzi, i dobrze. Jestem na nie, bo jest wtórnie, banalnie itd., tym samym: papa. - Pancuś A co tu wtórne i banalne, niech mi Pan poda autorów i tytuły wierszy na których tle ten jest kalką, bo nie wierzę. Jest Pan daleki od krytyki fachowca, taki komentarz jak wyżej to zwykłe niechlujstwo.
Mirosław_Butrym Opublikowano 20 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pani też tu popisze i dobrze o tym wie, a ja mogę nie pisać tu wcale i tak nie zasłużę u was nigdy na plusa. :)
Rekomendowane odpowiedzi