Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Pobawmy się w rymowanie

jasiu zły

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuję taką grę: każdy dopisuje dwa wersy po osiem sylab, bez przecinków i wielkich liter (chyba, że ortografia każe, np w imionach), cały dowcip polega na tym, że pierwszy podany wers ma się zrymować z ostatnim wersem podanym przez poprzednią osobę, no i żeby to miało jakiś sens.

Dla jasności przykład:

Kazio (zaczyna, więc tylko jeden wers):

"wstałem rano zniesmaczony"

Zuzia:

"bajzlem w domu zostawionym
przez leniwą moją starą"

Franek:

"co uwielbia jeść makaron
przez co podłym jest nierobem"

I tak dalej. Oczywiście Częstochowy i innych gramatycznych staramy się unikać.

To ja zacznę:
Gdy pot skrapla się na szybach

W tym miejscu w dziale "Wiersze znanych" zamieściłem już kiedyś ten wiersz: h ttp://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=71408#dol
[trzeba anulować spację między "h" a resztą adresu]

Tam w komentarzach Rafał Leniar zripostował to swoim wierszem (mam nadzieję, że się nie obrazi, że go reklamuję ;p).

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

zapewne chodziło ci o Piotra Macierzyńskiego i ten wiersz:
podobno 20% Polaków
nie rozumie tego co czyta
chuj z nimi

?

Cholera faktycznie mój błąd - już poprawiłem, dzięki ;)
nie pisałam tego po to, żeby cię poprawić, tylko po to, żeby się wyzłośliwić;p
więc nie musisz dziękować;)

swoją drogą - uważamy, że zdecydowanie więcej niż 20%

Przyłączam się do zabawy:

Zakochani tworzą pary
wirują, tańczą, tworzą figury
zakochani w rytmie muzyki
tańćżą, że łamią góry

złączeni w jednym uścisku
przez chwilę samotni i razem
gorące ich usta szeptają wyznanie
że wieki, że wieki kochają

Zakochani tworzą pary
w śpiewie serc połączonych
w jedno jak na świątecznej kartce
z życzeniami: "Wszystkiego najlepszego"!!!

Jeśli widzę, że ktoś na imprezie z premedytacją wylewa na mnie piwo. A potem uśmiecha się, przeprasza, twierdzi, że nic się nie stało i udaje niewiniątko. To i tak wale w mordę.

Nie wierzę, że masz męża. Nikt nie mógłby być aż tak zdesperowany, by dzielić z tobą życie. Jeśli w ogóle jesteś kobietą, bo podejrzewam, że piszę teraz do jakiegoś grubego faceta, którego rozrywki ograniczają się do walenia konia przed monitorem i trolowania na forum poetyckim.

Jesteś żałosną osobą. Wykorzystujesz fakt, że większość użytkowników tego forum jest dobrze wychowana (a poza tym nie chcą dostać bana) i bezkarnie się wyzłośliwiasz. Udajesz, że nic do ciebie nie dociera i "przypadkowo" łamiesz wszelkie zasady, by tylko wzbudzić reakcje.
Gnioty w zetce, błędy ortograficzne (wieszczuw??? jestem dysortografikiem a nie umiałbym tak napisać), bezsensowna kłótnia o przekleństwach w poezji...

Nikt nie może być tak bezdennie głupi, by zachowywać się w ten sposób. Na pewno nie osoba dorosła. Robisz to celowo. To się chyba agresja bierna nazywa - szkodzenie w taki sposób by nie ponieść żadnych konsekwencji.

A jeśli nie, to po prostu jesteś idiotką. Tym gorzej dla Ciebie.

Gardzę ludźmi takimi jak Ty.

Chuj Ci w plecy, bo w dupę to pewnie dla ciebie przyjemność.

Jeszcze na żadnym forum nie dostałem bana. Nowe doświadczenie ;).
Chce mocniej dokopać Heńkowi. On jest pełen strachu, ciągle się chowa, próbuje szkodzić innym z ukrycia. Ja go atakuje wprost - pokazując jakim jest frajerem.

Panie Angello proszę czynić swoją powinność.

Jeśli widzę, że ktoś na imprezie z premedytacją wylewa na mnie piwo. A potem uśmiecha się, przeprasza, twierdzi, że nic się nie stało i udaje niewiniątko. To i tak wale w mordę.

Nie wierzę, że masz męża. Nikt nie mógłby być aż tak zdesperowany, by dzielić z tobą życie. Jeśli w ogóle jesteś kobietą, bo podejrzewam, że piszę teraz do jakiegoś grubego faceta, którego rozrywki ograniczają się do walenia konia przed monitorem i trolowania na forum poetyckim.

Jesteś żałosną osobą. Wykorzystujesz fakt, że większość użytkowników tego forum jest dobrze wychowana (a poza tym nie chcą dostać bana) i bezkarnie się wyzłośliwiasz. Udajesz, że nic do ciebie nie dociera i "przypadkowo" łamiesz wszelkie zasady, by tylko wzbudzić reakcje.
Gnioty w zetce, błędy ortograficzne (wieszczuw??? jestem dysortografikiem a nie umiałbym tak napisać), bezsensowna kłótnia o przekleństwach w poezji...

Nikt nie może być tak bezdennie głupi, by zachowywać się w ten sposób. Na pewno nie osoba dorosła. Robisz to celowo. To się chyba agresja bierna nazywa - szkodzenie w taki sposób by nie ponieść żadnych konsekwencji.

A jeśli nie, to po prostu jesteś idiotką. Tym gorzej dla Ciebie.

Gardzę ludźmi takimi jak Ty.

Chuj Ci w plecy, bo w dupę to pewnie dla ciebie przyjemność.

Czy to jest normalme? Wy aż tak nienawidzicie normalnych, ułożonych ludzi, którzy chcę odpovcząć po pracy przy kulturze i lekturze wierszy?

• 2 tygodnie później...

To rymujcie do mojego. Trochę nie zrozumiałam ale to chyba nie szkodzi?
żal.pl

rzal przez rz wyraża więcej żalu niż sam żal ; ) zatem rzalajmyć się my.