allena Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 to teraz która wersja jest właśnie ta? Proszę mi nie kazać wybierać, bom pogubiona:) a.
a._mrozinski Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Wspaniałe zakończenie. Całość też wspaniała. Przeczytałem tylko Twoją wersję (bo moglibyśmy mnożyć i mnożyć kolejne). Arek
Mr.Suicide Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 'być może to intensywny zapach kwiatów wywołuje majaczenie' -> podmiot liryczny musi przebywać w miejscu wypełnionym naturą, w szczególności kwiatami W każdym razie woń tychże elementów przyrody na tyle oddziałuje na peela, że ten zaczyna widzieć nie do końca racjonalne obrazy Zwraca się on do pana pszczoły Oczywiście ciężko uwierzyć, iż rzeczywiście adresatem jest truteń Raczej nieznajoma osoba, która miałaby sprawić, aby podmiot liryczny poczuł się lepiej Peel marzy o podniosłych lotach w wymiary snów dotąd niespełnionych, czy stłumionych Chce oderwać się od monotonii, która zaczyna go powoli przytłaczać W końcu jednak wybudza się z tego letargu, aczkolwiek z nadziejami, że kiedyś marzenia ulegną realizacji Bardzo plastyczny wiersz Składa się nań dużo związków poetyckich, takich jak: metafory, personifikacje, epitety czy animizacje Nastrojowy jest to utwór Zawsze udaje mi się zobaczyć obraz, a chyba o to chodzi Zostawiam zdecydowanego plusa Tekst przekonuje mnie pod każdym względem Dobry, malowniczy warsztat i w tejże tonacji przyrodniczej utrzymany cały wiersz Jakże zatem może nie przekonać ? Pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 30 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mister, brak mi słów na Twoje piękne interporetacje, czytasz wiersz jakbyś mnie znał od podszewki?:P serdecznie dziękuję! Dobredo dnia!
zak stanisława Opublikowano 30 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. alleno, nie wersje są ważne a uczucia, jeśli wiersz jakiekolwiek wzbudza:D dobrego dnia!
zak stanisława Opublikowano 30 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Arku, piekne dzięki, masz rację wązna jest tresc a nie wersje cmok
Rafał Różewicz Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 powiem tylko, że jest ładny:) pozdrówka.
teresa943 Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 z tobą gwiazdami zapiąć się niebiesko pod samą brodę uniesieniem ramion od progu pogonić ciszę pszczelim buczeniem zamącić toń to tylko fragmencik cudownego obrazu marzeń prześliczny i na dodatek zamknięty nadzieją bardzo poruszył serdecznie pozdrawiam -teresa
zak stanisława Opublikowano 30 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Rafale, Tereso, dzieki serdeczne! miłego wieczoru!
egzegeta Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Stasiu czytałem tylko Twoje i osobiście wyeliminowałbym w pierwszej strofie te drugie oczy /poprzez oczy/ oraz w drugiej strofie coś bym z tymi pogrubieniami. pozostałe wersy bardzo przyrodnicze;) a końcówa super pozdrawiam przyfruń do mojego ulazapukaj w oczy zaglądając w głąb najdalszych ogrodów poprzez oczy ustami wysłuchasz kwiatów - z tobą gwiazdami zapiąć się niebiesko pod samą brodę uniesieniem ramion od progu pogonić ciszę pszczelim buczeniemzamącić toń wyskub płatki zmartwieniom i rzuć na cztery łapy jak kot spadam z marzeń a one ciągle przy nadziei
zak stanisława Opublikowano 30 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 przyfruń do mojego ula w głąb najdalszych ogrodów zaglądając poprzez oczy ustami wysłuchasz kwiatów z tobą gwiazdami zapnę się niebiesko pod samą brodę uniesieniem ramion pogoń ciszę melodyjnym buczeniem zmącimy toń wyskubię płatki zmartwieniom na cztery łapy jak kot spadam z marzeń a one ciągle przy nadziei no, proszę jak skroiłam, i co ty na to> Egze? pozdrawiam ciepło
egzegeta Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 pierwszą bym widział tak: po edycji przyfruń do mojego ula zapukaj w oczy głębi najdalszych ogrodów ustami wysłuchasz kwiatów i co Pani Stasia na to? :)
IN Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 tak mi się nasunęło : przyfruń do mojego ula w głąb najdalszych ogrodów zaglądając poprzez oczy ustami wysłuchasz kwiatów cmok cmok :)
zak stanisława Opublikowano 30 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 iiii zgłupłam, Inki dobre, Egze dobre i zostanę z karpatką:P ściskam oboje! a do ula wpuszczać nie bede i już! :D:D
IN Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe trutni nie wpuszczaj, niech nocują na wycieraczce ;) :)))
H.Lecter Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Proste,piękne i mądre.Odświeżające.Z takim wierszem można się zaprzyjaźnić.Niesamowity (jak na to nasze forum) jest klimat dyskusjii wokół niego - inspirujący,życzliwy,dowcipny,czysty.To też twoja zasługa.Gratuluję.Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 święte słowa Inuś, śfiente:P cmokes siar-czysty siem kompałałam w jęziorze dzisiaj :D
zak stanisława Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lecter, nie poznaję cię, tak kadzisz jakbys czegoś oczekiwał od wróżki:P żartuję:P dzięki serdeczne, pozdrawiam ciepoo, wręcz upalnie
zak stanisława Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a na dodatek obficie kwitną akacje, to dopiero można się rozmnożyć, tfu, rozmarzyć ściskam Pansy!
Rekomendowane odpowiedzi