Tali Maciej Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 tyle lat pisała wiersz moja babcia
Jego Alter Ego Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 ... kurna, zawiesiłam się... długo będę pod wrażeniem, dawno prostota mnie tak nie ruszyła piękne to, takiego porównania będę już pewnie używać ale ja za wrażliwa jestem na takie rzeczy, idę stąd:P
Rachel_Grass Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 i nic dodać, nic ująć. zmienił moje życie, teraz już wiem, że każdy z nas pisze swój własny wiersz. tylko jaki on będzie i ile strof ma dziś, w tej chwili? a jakie środki stylistyczne w nim wykorzystujemy? piękna metafora.
Sylwester_Lasota Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Hm... i... ciiiiiiiiiiiisza... ... Pozdrawiam.
egzegeta Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Macieju, trafiłeś tymi dwoma wersami - minimum słów. Tylko chyba tytuł "przegadany". pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 To więcej niż dobry wiersz.Babcia też go słyszała...Pozdrawiam.
adolf Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 już pisałem w warsztacie... podoba się pozdr.
Tali Maciej Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podziękuję zatem dwa razy pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za ślad pod tym długim wierszem pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w zestawieniu z ilością tekstu, to rzeczywiście tytuł w obszernościach nie szczędzi pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. minutą ciszy pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=72692 coś na kształt pozdrawiam
Mr._Żubr Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Widziałem w warsztacie. Odbiór nadal jak najbardziej pozytywny. Pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak to kiedyś w jedym z felietonów napisał J. Pilchprostota jest zasadą wielkich wynalazków jak i wstrząsających opowieści pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za ponowne oględziny pozdrawiam
Henryk_Jakowiec Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zakończyła go klepsydra, wieczną ciszą zapisany choć bolesne niesie brzemię jednak czas zagoi rany.
Magnetowit_R. Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 wyrazy współczucia ale jestem na nie. dla mnie to nie wiersz, a gra na uczuciach. pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. biegnie czas nieubłagany zabliźniają się znów rany lecz pozwalają pamiętać pozdraiwam
Tali Maciej Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zdaję sobie z tego doskonale sprawę zapisałem datę aby pamiętać pozdrawiam
Mr.Suicide Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 czytałem już jeden Twój wiersz o tematyce silnie oscylującej wokół wszelkich form dotyczących rodziny. jeno poprzedni utwór odnosił się do postaci ojca. tytuł tego tekstu to dokładna data śmierci niezmiernie bliskiej podmiotowi lirycznemu osoby; a także wiek, jaki miała zamykając oczy na zawsze. niezmiernie bliskiej, bowiem poświęcił jej podmiot liryczny swoje słowa. co prawda niewiele mówi, ale może to świadczyć o jego przybiciu, smutku, żalu, trwodze związanej z odejściem babci do świata dalekiego od materii. tak krótko, ale cóż za wymowa. ten utwór idealnie pokazuje, jak niewiele słów czasami potrzeba, by wyrazić ogrom emocji. ode mnie zdecydowany plus. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi